Van olyan itt aki elhatározta, hogy egy évig nem vesz új ruhát pl? Én imádok vásárolni így vágok ebbe bele. Vannak itt sorstársak?
Imádok vásárolni de kicsi a lakásom, egy normál méretű gardróbeszkrénybe tudom csak tárolni a ruháimat, táskáimat, cipőimet. Annyira hű de sok nincsen, csak nézőpont kérdése ez a mennyiség milyennek számít. Viszont mivel olyan a munkám ahova nem kell kiöltözni mert otthon dolgozok és csak heti két napon megyek fixen olyan helyre ahova kell ‘normális’ ruha + még néha becsúszik 1-1 alkalom, és már egy akasztónyi hely sincs a szekrénybe ezért elhatároztam magam. Már előre félek mert minden boltban meg szokott tetszeni valami. 😄
Hallottam már pár hónapja itt-ott, hogy páran elhatározták ugyan ezt, van itt is ilyen? 😁 ki hogy bírja ki?
Nekem véletlenül alakult így. :D A lockdown alatt sokszor gondoltam rá, hogy áh kellene venni de áh végülis minek... Aztán a boltok sem voltak nyitva, webáruházzal meg nem mertem kockáztatni. Szóval egy évig nem vettem semmilyen ruhát, nagyon max zoknit, már nem emlékszem.
... Aztán persze bepótoltam duplán 😂
Most már én is ritkán vásárolok ruhát. Évben kB egyszer.
Nálam is így alakult.
Munkaruham van és abban többet vagyok mint másban. Utcai ruhában pl max 7 órát töltök egy héten. Ha otthon vagyok, akkor meg melegítőben vagyok.
Inkább másra költök már, mint divatárura.
Plusz tanács gardróbrendezeshez, hogy próbáld megtalalni a szintipusod, nézz utána a kapszulagardróbnak és csak olyanokat tarts meg, amik méretben jók rád és szereted is viselni.
Sajnos észrevettem, hogy a lelki feszkót vásárlással vezettem le. (Önjutalmazásnak is.)
Ezt úgy kell elképzelni, hogy havi kb 2-3 új ruha (fast fashion)lett megvéve, impulzusvásárlásként.
Engem is nagyon megfogott a kihívás, és én egyelőre 3 hónaposra terveztem ( igaz kikötöttem, hogy fehérnemű, zokni, farmer 1db vehető, mert sajnos a farmer évente elhasználódik nálam. )
Szerintem ez kezdetnek nekem vállalhatóbb, megfontoltabb, és nagyobb eséllyel csinálom végig (akár kitolom fél évre) , mintha egy évre tervezném és idő előtt elbuknám.
Ki lehet bírni. Spórolsz is vele. Meg olvass utána kicsit alaposabban, milyen körülmények között készülnek a cuccaid, mekkora terhelés a Földre, és máris jobban meggondolod, mit is vásárolsz meg.
Persze ha a trendkövető típus vagy, nem saját stílusod van, nehezebb lehet ellenállni az újabbnál újabb egyszezonos cuccoknak.
Én az egyetem alatt anno nem igen vettem semmit, max amit kaptam, mert csóró voltam és nem ez volt a prioritásom, de túléltem.
Utána kicsit elszaladt velem a ló, de most már kevesebbet vásárolok azt is inkább etikus(abb), minőségibb és időtálló darabokból. És nem, nem úgy öltözöm, mint az öregek vagy a hippik. 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!