Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Milyen alapdarabok vannak a...

Milyen alapdarabok vannak a szekrényetekben?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok. Szeretnék egy olyan szekrényt összeállítani, amiből tudok akár lezseren, lazán és csinosan, elegánsan is öltözködni. Gondolok itt pólókra, nadrágokra, cipőkre, kabátokra stb.

Nem mindenkinek áll minden jól.. Körülbelül ilyen alkatom van (de épp fogyózom):

[link]

Szóval 75 kg vagyok jelenleg és 172 cm magas. Érdekel, hogy ti milyen ruhákat tartotok a szekrényetekben!

2021. aug. 30. 11:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Van tavasz-nyár meg őszi téli ruhám.

Őszre-télre van egy kék egy zöld, egy szurke farmer és egy bézs színű nadrágom(ezt inkább átmeneti időben, hűvös nyári napon hordom).

Kardigánbol van sötétszürke és sötétkék, amit gyakran hordok.

(plusz van fekete is, de azt ritkán hordom), blezerből rózsaszín és barnás/homokszín van.

Amúgy sok garbóm van, van még vastag pulcsiból pár darab. Kabatbol egy téli és egy átmeneti. A téli világosszürke szövet, az átmeneti sötétkek.

Pólóból szinte csak egyszínű minta nélküli Basic darabjaim vannak.

Cipőből van egy csizmam, egy bokacsizmam, sportcipo(pl ha nyáron esik az eső) szandál és balerina cipő.

A nyári meg igazából rövidnadrág/nadrágszoknya pólókkal, toppokkal és 2 db ruha.

Egyébként jó lenne kideriteni a szintipusod.

Egyébként az én ruhataramban inkább csak alapdarabok vannak és pár rendkívüli darab.

2021. aug. 30. 12:16
 2/12 anonim ***** válasza:

Alap ruhatárat úgy érdemes összeállítani, hogy testalkatodnak, stílusodnak és az életmódodnak megfelelő ruháid legyenek.

Tehát a ruhák alapstílusa, fazonja, színei tőled függenek.Ha ez megvan, akkor olyan darabokat érdemes vásárolni, amik stílusban és színben passzolnak, a saját palettádat te döntöd el.

Most példaként leírom én hogy csinálom.

Én vékony, középmagas, homokóra alkatú vagyok.Olyan ruhákat vásárolok ami fazonban a testalkatomhoz illik.

Világos színeim vannak, ezért alapdaraboknak is világosakat veszek, ezeket szeretem. Tehát fehér, bézs, barna, sötétkék nálam az alap.Ezeket dobom fel színben és árnyalatban passzoló feltűnőbb darabokkal.

Alapvetően a stílusom inkább elegáns és nőies, olyan ruhákat vásárolok, amik ebbe a stílusba beleférnek.Persz évszak és funkció szerint veszek ruhákat,táskákat,cipőket alapbaraboknak is.

Felsőkből vannak egy színű trikók, pólók, bodyk, hosszú ujjú felsők, kardigánok, blúzok.

Farmerekből fehér,fekete,világos és sötétkék.

Tavaszra és kora őszre vannak ugyanilyen színekben vékonyabb chino nadrágjaim.

Nyárra rövidnadrágok, szoknyák, egybe ruhák.

Cipőkből papucs, szandál, sneaker, edzőcipő, csizma, magassarkú, vízálló cipő. Ugye attól függ milyen célra kell a cipő.

Edzésre edzősruha, meg otthonra van szabadidő nadrág, pulóver.

Kabátokból van tavaszra és őszre bőrdzseki, széldzseki,blézer.Télre téli kabát, meg egy csinos szövetkabát.

Táskából kézitáska, hátizsák.

Ezek nagyon soknak hangzanak, de ha valaki épp csak kezdi a ruhatárát összeállítani, akkor mindenből elég 1-1 darab, vagy 2-3 darab.Csak az a fontos, hogy minden passzoljon mindenhez, különben nem fogod tudni őket kombinálni.Egy idő után kialakul a saját stílusod.

2021. aug. 30. 12:44
 3/12 anonim ***** válasza:

Keress rá, hogy kapszulagardrób, nagyon jó ötleteket találsz. Ami számomra egy kapszulagardrób része:

Egyszínű fekete felső

Néhány egyszínű felső, az évszaktípusodnak megfelelően

Fekete farmer

Kék farmer

(Testalkatnak megfelelő)

Kis fekete ruha

Bőrkabát (fekete)

Bézs ballonkabát

Fekete szoknya

Elegánsabb, és sportosabb cipő

Öv, sál, ami feldobja az egyszerű ruhákat

Nyári ruha

Téli kabát, ami derékban szűkített (neked szerintem jól állna)

Átmeneti kabát

Egy bézs, és egy sötét színű táska

Fehér blúz, akár kardigánként használva

2021. aug. 30. 13:52
 4/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, az én 166 cm, 45 kiló vagyok, 83-60-83, de a vállam széles. Amit előbb írtam, az egy alap ruhatár, ami még nekem pluszban van, az

Kockás blúz, piros blúz

Két bézs nadrág

Piros, zöld, kék pólók

Kék, piros miniszoknyák,

Három különböző szabású elegáns fekete ruha

Kék koktélruha

A pólóim egyszínűek, testhezállóak, közepes, kerek kivágással.

2021. aug. 30. 13:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

(Őszi-téli) Nadrágból alapból mindig csak pár kék és pár fekete farmerom van, másmilyet nem hordok. Télen is szeretek ezen felül harisnyával szoknyát vagy elegánsabb rövidnadrágot hordani.

Cipő: bokacsizma, gumicsizma(ez nem kötelező darab), hosszúcsizma, sportcipő, magassarkú. Ezeket színben mindig úgy válogatom össze, hogy legyen fekete, barna, bordó is esetleg, mert ezek jó kis őszi színek. A felsőket, pólókat is ezekhez a színekhez igazítva veszem.

Kabát: őszre és tavaszra van egy fekete bőrdzekim, meg egy szürke hosszú vászonkabátom, ami elegáns. Farmerdzseki + fekete kardigán is alap darabok. Télikabátból most 2 van, ott nem annyira a külsőre megyek, lényeg, hogy meleg legyen, de a derekuk szűkített.

Táska: kis hátitáskákat szeretem, van egy fekete és egy szürke. Retikülből van egy fehér, de szinte soha nem hordom, mert annyira elegánsan nem kell öltözködnöm, max ha színházba megyek vagy esküvőre.

2021. aug. 30. 14:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Sima minta nélküli pólók - fekete, fehér, bézs, színesek (amiket szívesen hordasz).

Jó ha van mindegyikből egy sztreccses és egy lezserebb fazon is.

Trikó-fekete, fehér.

Farmer- sima kék, fehér, fekete, drapp. Lehet belőle egy-egy bővebb fazon is.

Rövidnadrág- szintén a fent említett semleges színek, átlagos fazonban, esetleg egy elegánsabb darab.

Fekete leggings, egy-két hosszított felső vagy pulcsi.

Hosszú újjú pólók (a fenti színekben)

Szoknya- elég egy sima fekete szoknya, egy farmerszoknya a hétköznapokra. Esetleg még egy-két különlegesebb darab alkalmakra (fodros, vagy maxi).

Ruha- egy-két egyszerű egyberuha, + egy-két alkalmi a te színeidben vagy fekete/drapp.

Kabát: -2 téli, az egyik legyen sportosabb, vagy hétköznapi a másik elegánsabb (pl szövet, valami sötétebb neutrális színben, vagy feketében).

Tavaszi- farmerdzseki (világos, akár színes vagy sima farmer), farmer ing, mellény (akármilyen), műbőr/bőrdzseki (fekete).

Őszi- ballonkabát (keki zöld/bézs/ fekete), széldzseki (akármilyen), poncsó (egyszínű, neutrális), pulóver (1 cipzáros, egy elegánsabb kardigán).

Cipő: - téli (1 bakancs, egy hosszabb csizma, egy bokacsizma)

Őszi/tavaszi: - eddzőcipő, tornacipő, elegánsabb cipő (esetleg magassarkú)

Nyár: saru, balerina cipő (vagy valami sima bebújós).

Táska: legyen egy nagyobb és egy kisebb táskád feketében, mert az mindenhez megy, vagy még egy a kedvenc színedben.

Sapka, színes sálak, szalmakalap, ékszerek, kiegészítők is jól jönnek, hogy színessé tegyenek.

Bocsi, hogyha sok, nálam ezek az alap dolgok, mert mindenhova fel lehet belőle öltözni. Remélem tudtam valamit segíteni.

2021. szept. 1. 17:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy off, de azok akik a sima pólókat javasolták, ők hol veszik ezeket? :D én egyszerűen nem találok normális fazonú, megfizethető egyszínű pólókat.
2021. szept. 1. 20:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem az összes alapdarabom fekete.

- Skinny fazonú, deréknál végződő kényelmes fekete farmerek

- Hosszú, Decathlonban vásárolható “tornanadrágok”, amiket téli időben veszek a nadrág alá, hogy ne fázzak

- V-nyakú felsők (hosszú és rövid ujjúak egyaránt)

- garbó nyakú felsők

- dzsekik, kiskabátok átmeneti időre, amik könnyen feldobják a legunalmasabb szetteket is

- mini ruhák különböző fazonban és alkalmakra (a hosszabb ujjúakat jobban szeretem)

- derékban szorosabb, alul pörgősebb, de a test vonalát követő miniszoknyák

- sálak, sapkák, kesztyűk, amik amellett, hogy azt a célt szolgálják, hogy meg ne fázz, jól néznek ki.

2021. szept. 1. 20:17
 9/12 anonim ***** válasza:

1. Vagyok.

Én a c&a-ban a Basic részlegen szoktam látni és venni.

2021. szept. 1. 20:17
 10/12 anonim ***** válasza:
7 Mi számít még megfizethetőnek?
2021. szept. 1. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!