Melyik évszaktípus vagyok?
Szép estét!
Ugye, mindenki hallott vagy olvasott már az évszaktípusok világáról, miszerint minden ember besorolható egy adott évszakba.
(Tavasz, Nyár, Ősz, Tél)
Most annyira nem megyek bele, de tudni szeretném, melyik színvilágban nézek ki jobban, melyik az előnyösebb?
Hajszínem: hamvas, ezüstös közepes
Szemszínem: zöld, sötétebb
Bőrszínem: bézses-rózsás, kreolos
Köszönöm, ha válaszoltok és ha valaki rondának tartana, az legyen tapintatos!
Mindkét képen én szerepelek:
Szia!
Szerintem egyaltalan nem vagy ronda, sot, szep, es szerintem az őszbe tartozol.
szerintem igencsak csalóka a 2 kép, nehéz összehasonlítani, hiszen az egyiken mosolyogsz és teljes sminkben vagy, míg a másikon se mosoly se alapozó nincs. de nekem az utóbbi kép színvilága tetszik inkább.
nem gondolkoztál még rajta, hogy frufrut vágass?
Festett hajad van? Második képen a teteje valóban szürkésebb, de az alja meleg árnyalatú. Hivatalosan festetlen vagy letakart hajjal kéne megállapítani és természetes fényben.
De ha tartod ezt az árnyalatot a hajadnak, akkor mindenképp valamelyik meleg évszak.
Az első képen a hideg fukszia rúzs nagyon elüt, inkább a tavasz-ősz palettával gondolkoznék, de ha bizonytalan vagy, nyúlj a semleges árnyalatok felé.
Saját magadnak segítség eldönteni: ruhatáradból vegyél elő különböző színű ruhákat és tedd az arcodhoz, nézd meg természetes fényben, melyik áll jobban. Pl kékek közül a türkiz, égkék, pávakék? Zöldes vagy hidegebb? Pirosnak a narancsos, rozsda árnyalatok, vagy a hidegebb, bordós, esetleg az élénk meggypiros vagy a paradicsom? Hasonlítsd ezt össze az évszakok palettáival. Még könnyebb, ha onnan veszel ötletet, ha magadtól nem tudod, melyik szín mire utal, melyik a hideg/meleg. Szóval fogod a nyár és a tavsz palettát és összehasonlítod a kékjeiket, pirosaikat magadon. Vagy az ősz és a nyár. Tél nem vagy biztos, az nagyobb kontraszt élénk színekkel.
Annyira azért nem egyszerű a színtípus meghatározás.
Az ősz elvileg ritka hazánkban, sokan hiszik annak maguknak, pedig nem azok. Illetve vannak álcázott és határeseti típusok is. Én is sokáig azt hittem, hogy sötét ősz vagyok, de mikor belemerultem a témába akkor felmerült, hogy lehet inkább akkor tél vagyok, de az se volt az igazi. Aztán olvastam olyat, hogy az egyik tavasz típus (talán az élénk), ők szokiteskor sargulasra hajlamosak. Na ez eldontotte, hogy mi is lehetek.
Még azt is csinalhatod, hogy ha vannak kedvenc árnyalataid a ruháid között, akkor megnezed, hogy melyik palettahoz tartozik.
YouTubeon rengeteg videó van és teszteket is ki lehet tölteni, egyrészt tájékozódás másrészt még jobban belezavarodik az ember.
A tavasz típust is nézegesd, mert elég élénknek tűnsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!