Feltűrt ujjú fehér öltönying, fekete nadrággal bejövős a pasikon? Legyen hozzá nyakkendő is, vagy se?
Ez nem baromság. Kérdezz meg bárkit, akár üzleti életben, akár divatszakmában. A rövid ujjú ing olyan szintű stílushibának számít egy férfin, olyan szinten tiltott viselet a dresscode-ok szerint, hogy hivatalosan "nem létezik", nincs olyan, hogy rövid ujjú öltönying. Nem ismerik el, nem elfogadható, ha komoly benyomást akarsz kelteni.
Ne engem hülyézz le, inkább nézz utána, ha nem hiszed el. :)
Tényleg?
Hát öltönyinget meg nem tűrögetünk. Sőt zakót sem veszünk le, csak szólok, pláne nem az öltönying tűrögetésének céljából.
A rövid ujjúnak meg semmi baja, pont ugyanannyi a létjogosultsága, mint a rövidnadrágoknak.
Ha temetésre meg esküvőre veszi fel valaki egész életében, alkalmi viseletként, akkor valóban nem. Ha mindennapos irodai, szabadidős viselete, akkor kicsit más a helyzet.
De ne haragudj meg, nem fogok a nyilvánvalóról vitatkozni Veled. Nézz meg néhány öltözködéssel kapcsolatos cikket, vagy akár videót a youtube-on. Mindenhol ugyanazt fogják mondani, amit én mondtam.
Az öltönyinget olyannyira tűrögetjük és tűrögethetjük, hogy még a hajtásnak is van helyes, elegáns, és helytelen, trampli módja, szabálya.
Nem "valami" megmondóember. Ezek alapvető, általánosan, széles körben elfogadott stílusszabályok. Olyanok, mint hogy fekete övhöz fekete cipő barnához barna. Arról talán hallottál már.
Nem kötelező követni őket, bátran menj szembe velük, csak ne csodálkozz, ha nem vesznek komolyan.
Ugye tudod, hogy mennyire röhejes az utóbbi megállapításod?
Komolyan vehetetlen vagy.
Neked lehet, hogy röhejes, de attól még igaz.
Nekem az a röhejes, hogy "bejövős" szempontból értékeled az általad éppen ecsetelt szabályokat. Mert, ha nem "bejövős", akkor felrúgod mégis?
Egyáltalán nem igaz. A te saját szűk környezetedben, nem tudom, valami vidéki faluban vagy nyolckerben, vagy hasonló helyen élhetsz, ott talán 100-ból 99 férfi nem hord öltönyt. (Nem sértésből írom, csak nincs jobb ötletem, hol ilyenek az arányok)
Viszont világviszonylatban kb 50-50% arány biztosan megvan, de akár egy nagyvárosban is.
Az meg szívem joga, hogy milyen férfit tartok kívánatosnak, és milyet nem. Nekem bejönnek az öltönyös férfiak. Neked is bizonyára megvan, hogy milyen ruhákban tetszenek leginkább a nők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!