Mi értelme van annak, hogy "sportosan elegáns"?
Szerintem nincs semmi, mert olyan, mintha azt mondanám, hogy "feketén fehér".
Valami vagy sportos, vagy elegáns. Ha a kettőt együtt említjük, valószínűleg sportoláshoz nem praktikus, elegánsnak helyre meg nem állja meg a helyét. Tehát ahelyett, hogy mindkettő lenne a két kifejezésből, szerintem inkább egyik sem.
hat ez szohasznalat kerdese. ha azt mondom a farmer-polo-tornacipo szettemre, hogy ma sportosan oltoztem fel, az sem szo szerint azt jelenti, hogy sportolasra alkalmas ruhakban vagyok.
a sportosan eleganst arra mondjak, amikor valaki hetkoznapi szettben nyomul, de annyira megsem hetkoznapiban, tehat egy ‘sportos’ farmer-tornacipo kombinaciohoz mondjuk nem egy pulcsit vesz fel, hanem egy onmagaban elegansnak szamito blezert/bluzt (ferfiaknak inget/zakot), esetleg valami elegansabb kiegeszitot, orat, nyaklancot stb.
szerintem nincs baj vele, ez ilyen arany kozeput, a szogasznalaton meg felesleges fenntakadni. mi mast mondanal az ilyen szettekre?
Nem a feketén fehér amihez én ezt hasonlítani tudnám, hanem inkább az édes-savanyú pároshoz.
A két dolog nem zárja ki egymást. Az, hogy valaki elegáns az nem azt jelenti, hogy jól néz ki. Jobb példát nem tudok, mint Orbán Viktor. Ő hiába öltözik elegánsan, ha rajta nem elegáns az a trottyos nadrág.
Míg egy kicsit sportosabb viselet is lehet valakin elegáns. Szóval nem kizáró oka az egyiknek a másik.
De nyílván, ha nem utcára megy az ember, vagy csak szimplán szórakozni, akkor nem így fog öltözni, hanem alkalomhoz illően.
De amúgy ennyi erővel, hogy ami sportos abba edzeni kell....
A melegítő nem melegít, a farmer nem gazdálkodik, a futócipőben nem kötelező mindíg futni, a szoba papucs nem hillik atomjaira a szobán kívűl, a nappaliban nem csak nappal lehet tartózkodni, az ebédlőben nem csak ebédelni lehet, stb., stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!