Melyik karórát választanád?
Életem első komolyabb óráját tervezem megvenni. Két fő jelölt van:
Ti melyiket vennétek? A Rolex előnye az, hogy Rolex, mindenki ismeri, cserébe semmi extra nincs benne. Egy szép alap óra, kicsit sportosabb vonal mint a GS, de ennyi. A Grand Seiko ellenben kb a mai technológia csúcsa a Spring Drive szerkezettel, és a zaratsu polírozás valami döbbenetesen szép. Ráadásul a Rolex áráért már kapok egy komolyabb verziót is nem csak az alap modellt.
A Grand Seiko nekem is nagyon bejön, brutál jó cucc, viszont tényleg benne van az, hogy nem sokan ismerik, ez talán a hátrány. Én nem tennék olyan kijelentést, hogy az "csak" japán, mert amúgy ugyanolyan precíz szerkezet, mint a svájci, a japánok is nagyon értenek ehhez. Az autógyártás/elektronika/óragyártás az ő igazi erősségük, ebben nagyon jók.
200 ezer Ft alatti sávban pl. csak japán órákat érdemes venni. Itt mozognak a sima Seiko árai, 100 ezer alatt meg a Casio.
Az viszont való igaz, hogyha presztízs miatt akarsz ennyit kiadni, akkor a Rolex valóban ismertebb, a Grand Seiko-rol sokan nem is hallottak. A Rolexszel viszont az a baj, hogy már annyira hamisítják, hogy láttam már csövestől kezdve elég sok suttyó kezén, tehát ahhoz, hogy valaki elhiggye, hogy valódi, úgy is kell hozzá öltözni, meg tudni kell vele megjelenni.
Ha nagy óra fanatikus vagy, és van is pénzed, hogy ilyenekre költs, akkor a gyűjteményből egy Rolex sem hiányozhat, elvégre talán a legismertebb márka. Viszont a Grand Seiko egy igazi japán ékesség, a legjobb lenne, ha mindkettőt meg tudnád venni. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!