Online rendelésnél kötelesek vissza venni használt ruhát?

Nem, én a 14 napos elállási jogról beszélek ami akkoris érvényes ha az ember ki bontotta is használta a termékeket.
Viszont vannak kivételek pl fehér nemű és egészség ügyi dolgok.
Azért tettem fel a kérdést mert konkrétan nincs benne hogy kivétel lenne a ruha

Indoklás nélkül szerintem nem kötelesek vissza venni. Azt mondom élőben a boltban még csak csak kidumálod, szépen megkéred őket, hogy légyszi had hozzam vissza, mert mondjuk mégse tetszik, és nem hordtad.
Online kötve hiszem, hogy bárkit meghatna. Milyen indokkal küldenéd vissza? Hivatkozhatsz a 14 napos elállásra, azt szerintem akkor kell "érvényesíteni" ha a termék hibás, nem azt kaptad amit rendeltél, vagy nem felel meg valamilyen leírásnak.
A semmire nem fogják visszavenni. Csak mert bocs, mégse kell.
Ha mindenképp szükséged van arra a párezer forintra, mintsem hogy megtartsd a ruhát, akkor:
- nézd meg milyen méretekben elérhető még. Hivatkozz arra, hogy nem lett jó a méret, és olyat választanál ami már sajnos nem elérhető
- add oda / add el valamelyik barátnődnek
- hirdesd meg marketplace-en

9: De kötelesek indoklás nélkül visszavenni. Pont ez a 14 napot elállás lényege, az online vásárlásnál nem látod, hogy mit veszel, nem tudod felpróbálni. Nem kell indok, lehet, hogy nem tetszik, lehet, hogy nem ilyenre gondoltál, nem jó, mégsem kell.
Viszont itt nem ez a kérdés, hanem, hogy a használtat visszaveszik-e. Arra meg bemásoltam a rendeletet, amit meg lepontoztak :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!