Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Melyik a megfelelőbb színházi...

Melyik a megfelelőbb színházi viselet 20 éves férfinek?

Figyelt kérdés

1. Fekete ünnepi cipő, fekete öltöny, fehér ing, fekete nyakkendő.

2. Fekete egyszínű sportcipő, fekete farmernadrág, fekete garbó, szürke zakó.

Mikor legutóbb színházban voltam (még a covid előtt), egy ismerősöm azt mondta, hogy szerinte én temetésre öltöztem (az 1. változat szerint voltam felöltözve). Ő kb. a 2. változatot viselte.

Melyik az illendőbb viselet? Esetleg mindkettő megfelelő? Az 1. változat tényleg "temetéshez öltözés"? Én egyszerűen ünnepi viseletnek gondolom.

2020. dec. 4. 16:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

A kettő kombinációja.

Sportcipő szerintem nem való színházba.

Egy elegánsabb vászonnadrág egy szép inggel, és normál bőrcipővel szerintem megfelelő.

Az ismerősöd szeirntem a fekete nyakkendő miatt mondta a temetést! Azt tényleg csak oda szoktak hordani.

Mondjuk egy húszévesnek szerintem amúgy is koravén dolog a fekete öltöny fehér inggel...

2020. dec. 4. 16:53
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

mind a kettő megfelelő

én talán a fekete farmer-fehér ing kombinációt láttam legtöbbször ebben a korosztályban (hidegebb időben zakóval), szóval az átlagosnál elegánsabb, de még nem az a tipikus ünnepi

kicsit idősebbeknél meg már inkább az öltöny a gyakoribb, szóval ha te azt érzed megfelelőnek, azzal se tűnnél ki a tömegből

2020. dec. 4. 16:55
 3/11 anonim ***** válasza:
9%
Nincs egy színes nyakkendőd? A fekete nyaki tényleg nagyon gyászhuszáros!
2020. dec. 4. 16:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem sima fekete egyébként, ezüstös-fehér csíkok vannak rajta (ballagási nyakkendő volt).
2020. dec. 4. 16:59
 5/11 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is a fekete nyakkendő volt a ludas.

Az se mindegy melyik színházba mész és milyen művet nézel meg. (de szerintem ez már csak az én agymenésem). Láttam már az Operában macinacit és a helyi művelődési házban estélyit.

Ahogy előttem írták:a kettő kombinációja lenne a tökéletes a te korosztályodnak, de ha jól érzed magad öltönyben, akkor hajrá!

Férjem 35 éves,ő pl. öltönyben szokott menni nívósabb előadásokra. Úgy érzi jól magát (de ő hétköznap is smart casuel stílusban öltözködik)

2020. dec. 4. 17:01
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

Elegáns cipő, vászon nadrág, zakó, ing/garbó.

A sportcipő túl kevés, az öltöny+nyakkendő túl sok.

2020. dec. 4. 17:03
 7/11 anonim ***** válasza:
55%

fekete nyakkendőt csak temetésre veszünk. bőrcipő, vászonnadrág, vagy nagyon kopás-és szakadásmentes fekete farmer, ing, vagy ha nagyon akarod garbó, zakó.

természetesen ha premierre mész, vagy az operába, akkor öltöny nyakkendővel meg mindennel.

2020. dec. 4. 17:19
 8/11 anonim ***** válasza:
9%

Attól függ, hol. A budapesti Nemzetibe, Vígbe, Madáchba simán elmegy a 2. Kisebb budapesti színházakba bemehetsz utcai viseletben, ezekben inkább az a feltűnő, ha valaki ünnepi díszbe vágja magát: már a 2. összeállítással kilógnál a sorból. Egyedül az Operába jó az 1.

Az ország más pontjain lévő nagyobb városi színházakban inkább az 1. változat vagy bármilyen fekete posztónadrág egy jó minőségű, igényes ing+gyapjúpulóverrel és persze ünnepi cipővel. Ezekre a helyekre tényleg jobban ki kell öltözni.

2020. dec. 4. 18:04
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy chino nadrág, sneakerrel egy ing és zakó simán jó. Valahol a kettő keveréke.
2020. dec. 4. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Mi barátommal sokat járunk, ő a kettő kombinációját szokta hordani, sötét/fekete farmer/elegánsabb szövetnadrág, ing - nyakkendő nélkül - hidegebb időben egy zakó, bőrcipő.

Viszont sose jön fekete-fehér kombóban, mert az nekem is olyan temetés - vagy esküvő - feeling, általában a kék valamelyik árnyalata az ingje, szürke vagy sötétkék zakóval, a kicsit lazább fajtából.

23/L

2020. dec. 5. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!