Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Business casual kapszula...

Business casual kapszula gardrób. Miből mennyit? N

Figyelt kérdés
Új, egymással jól variálható ruhatárat kellene kialakítanom, új munkahely miatt. Nem nagyon értek hozzá, eddig sportosan öltözködtem (van is 43 db farmerom, amiből talán ha kettőt hordok). Szóval hány darab blézer, szoknya, blúz, nadrág és cipő kellene? Mennyire férnek bele a mintás nadrágok ebbe a stílusba?

#kapszula gardrób #üzleti öltözködés
2020. nov. 24. 15:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az én business casual ruhatáram nem épp kapszulagardrób, de próbálok neked segíteni. Szóval, nekem 12 kétrészes szettem van. Blézer-nadrág, blézer-szoknya illetve blézer-ceruzaruha kombináció. Neked valószínűleg nem kell ennyi, de én olyan helyen dolgozom, ahol elvárás. Na szóval. Színeket tekintve az egyszínűeket javasolnám. Főként natúr színeket. Ami nekem van: fekete (ez alap, bármire kellhet) fehér, sötétkék, királykék, téglavörös, bézs, halvány vaníliasárga, capuccino, sötétzöld. Nem kell fekete-fehérbe öltözni, nem kell a színektől félni csak ízlésesen kell variálni őket. A blézer-ruha a legegyszerűbb kombó, ahhoz már nem kell plusz felsőt keresni, de télen elég lenge. A nadrágos és szoknyás szetteket színtől függően fehér vagy fekete, esetleg sötétkék blúzzal kombinálom. A blúzok vagy egyszínűek, vagy apró minták vannak rajta, esetleg egy kontrasztos csipke gallér. Cipőből nekem nincs sok, egy fekete és egy nude magassarkú, ezeket hordom váltva.
2020. nov. 27. 17:30
 12/14 A kérdező kommentje:
Egyelőre vettem egy loafert, egy fekete skinny farmert (nem is látszik rajta, hogy farmer), egy elegáns sötétszürke szövetnadrágot, egy fekete szoknyát és egy fekete karcsúsított blézert. Én külső ügyféllel nem fogok találkozni, tehát nekem tényleg nem kell 12 szett. :) De a belső szabályzatban benne van a kulturált megjelenés, illetve ha mindenki nyakkendőben van akkor nyilván én sem lehetek farmersortban... egy-két egyberuhát veszek még meg néhány blúzt. A nyári szerkó meg még odébb van.
2020. nov. 27. 21:38
 13/14 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Ez jól hangzik így eddig. De ha tanácsolhatom tényleg vigyél bele egy kis színt. A fekete, fehér, szürke hamar unalmassá fog válni.
2020. nov. 27. 23:37
 14/14 A kérdező kommentje:
Világoskék blúzt gondoltam a blézer alá. Illetve még mindig nem tudom, hogy fekete alsóhoz lehet-e eltérő színű blézert venni. Van egy almazöld blézerem, arra gondoltam hogy a fekete skinnyhez hogyan mutatna?
2020. nov. 28. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!