Mit kezdjek ezekkel a ruhákkal?
Van egy csomó olyan ruhám, amit csak szezonban nem hordok, ezeket nyilván elteszem, bár itt is megvan a veszélye hogy újakat veszek következő szezonra.
Amivel a probléma van, azok azoka ruhák, amiket már sejtem hogy nem nagyon fogok felvenni (2 éve áll a dobozban, kihíztam/fogytam, nem áll már jól, más stílust hordok) viszont abszolút semmi bajuk nincs, 1-2 max 3 szezont voltak nyüstölve. Alap H&M stb márkáktól van benne Tatuum, Promod, Mohito és még drágábbak is (vagy lehet nálam van a hiba de nekem 8-10 ezer egy pulcsira drágább kategória). A helyet foglalják, azt érzékelem.
- eladni nem tudom, illetve biztosan tudnám, aprópénzért, ami meg nem éri meg azt a szenvedést, hogy a városban adogassam át, illetve tudjuk mennyi idióta szaladgál az ilyen oldalakon, se potyára vinni nincs kedvem, se a kitalált reklamációkat hallgatni pár nap múlva
- újra hordani ugye jó eséllyel nem tudom
- a családban egy csajszival van kb hasonló méretünk de ennél eltérőbben direkt sem öltözködhetnénk :D
- adományba meg őszintén szólva megint csak nem szeretném adni. Sokat dolgoztam azért a pénzért amin megvettem, nem szeretnék több(tíz)ezer forintos darabokat bedobni az ingyenes gyűjtőbe, hogy más ingyen vegye fel azt amit én meg drága pénzen. Nyugodtan tartsatok érte akármilyen embernek, gyerekkoromban mi is a turiból tüzelősnek odaadott ruhákat hordtuk, nem vártam bele hatalmas márkákat, elvoltam vele. Nem tudom, talán emiatt veszek egy csomó szépet magamnak, de mindegy, nem ide tartozik.
Egyelőre egy használaton kívüli szobában állnak bedobozolva, de a dobozok mennyiségét látva érzem hogy kezd tarthatatlan lenni az állapot.
Köszönöm szépen ha adtok jó ötletet !
Nem tudom feletek mi a divat, de ahol en elek, nagyon meno a garazsvasar.Egy allvanyon kirakhatod a ruhaidat, felsoreszeket szepen egy asztalra,fontos hogy apoltak, tisztak legyenek a holmik. Persze jo idoben ez konnyebb, talan ennek majd csak tavasszal lesz megint szezonja. Kereshetsz online is erre alkalmas oldalakat, nagyon ugyesen, kivanatosan kell fotozni, ha kedved tartja fel is veheted fotozashoz.
Nalunk van egy Goodwill nevu jotekony szervezet, ahova ingyen beadhatsz dolgokat es ezt ok eladjak a bevetelbol fenntartjak magukat esjotekony celra gyujtenek. Az ide beadott adomanyrol elismerest kapsz,amit levonhatsz az adoalapbol. Talan feletek is van hasonlo.
Túl sok választási lehetőség nincs. Vagy adománybolt vagy felrakod a netre és bohóckodsz vele. Én ha neten nem tudom eladni, akkor viszem az adományboltba, ott tudom, hogy jó helyre kerülnek. Ruhagyűjtő konténerbe és se szívesen dobnám be, nem tudni mi lesz a sorsuk a ruháknak.
Esetleg nem lenne opció az, hogy elviszed egy intézetbe? Az állami gondozott gyerekek nem sok pénzből gazdálkodnak, és biztos örülnének neki. De előbb beszélj az ott dolgozókkal, hogy fogadnak e ilyet. Bár azt nem írtad milyen termetű vagy.
Ez elég érthetetlen. Szóval a ruhák nem érnek párezer forintot se, mert nem éri meg eladni, de közben meg sokat érnek mert nem akarod ingyen adni....
Most akkor melyik?
Mi le szoktuk adni a vöröskeresztnek ha hordható. Ha nem hordható, akkor elhasználjuk takarítós rongyként vagy odaadjuk autószerelő műhelynek, kutyamenhelynek, hasonló helyekre.
Már pedig túl sok választási lehetőséged nincs. Egy ruha értéke már azzal csökken ha megveszed de egyszer nem volt még rajtad. A tieid meg már három évesek. Egyébként postán is fel lehet adni, így nem kell a városban átadogatni. Lefotózgatni meg feltölteni a netre kicsit hosszadalmas eztény, meg folyton a postára rohangálni a dobozokkal.
Vagy, ajánld fel valami segítő alapítványnak, gyermekotthonnak stb.
Úgy beszélsz a fast fashion márkás cuccaidról, mintha kincsek lennének vagy sokat érnének :D Ez azért elég vicces, már bocs.
Én nem sajnálom eladományozni azokat a dolgokat, amiket már nem használok, attól még, hogy nekem pénzért kellett megvennem - főleg, hogy nem kellett, én akartam pont ezeket a darabokat - attól még más miért ne juthasson hozzá ingyen? Van pár szimpatikus alapítvány, akiknél tudom, hogy jó helyre megy mert önkénteskedtem náluk, én inkább eladományozom, így lesz valaki, aki nagyon fogja értékelni.
Ha van kedved a macerához, eladhatod olcsón vagy csinálhatsz garázsvésért, de az alapvető hozzáállásod elég problémás szerintem, te tudod.
5-ös vagyok
Megkérdezhetem, hogy mi rosszat írtam? Köszönöm a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!