Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Holnap a Mátrába megyünk...

Holnap a Mátrába megyünk kirándulni. Szerintetek felfér ez a kabát?

Figyelt kérdés

Eddig még átmenetiben jártam, de holnap egy hosszabb sétát fogunk tenni, és úgy olvastam hogy a kékesen még havazás is volt, valamint az időkép is max 10 fokot mutat holnapra, úgyhogy gondoltam hogy előveszem a télit, mivel fázósabb típus vagyok. Szerintetek nem lesz sok?

Pont ugyanilyen Mayo kabim van mint a képen:

[link]

2020. okt. 17. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem jó lesz
2020. okt. 17. 21:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mennyire intenzíven gyalogosz és milyen a terep nehézsége. Én télen is vastagabb pulcsiban szoktam.

Ha fázosabb típus vagy, akkor szerintem inkább rétegezz, tehát sok pulóver egymásra és arra egy vékonyabb szél-vízálló kabát. Nincs annál rosszabb, amikor kimelegedsz, aztán ha megálltok kihűlsz és megfázol. A pulcsikat a hőérzeted függvényében tudod le-fel venni, aztán a tetejére fel tudod venni mindig a dzsekit, szél és esővédelem mindig kell.

Az ilyen bundás télikabátok nem jók túrázáshoz.

2020. okt. 17. 23:05
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 Gondoltam erre is, de mint írtam én elég fázós típus vagyok, és ilyenkor sosem tudok elég melegen öltözni, én ebben a kabátban tíz fok alatt még nem nagyon melegedtem ki. Most ahogy kimentem reggel az ajtón meg pláne az az érzésem hogy kelleni fog, talán csak egy pólót és egy hosszabb ujjú vékony pulcsit veszek alá, ha meg melegebb lesz maximum nem húzom fel a cipzárt teljesen.
2020. okt. 18. 07:28
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Ha csak lássan sétálok, lehet, hogy kelleni fog. Ha egy intenzívebb túrára készültök, akkor sok lesz. Sokat túrázom, és ilyen 10 fok környékén intenzív túránál egy thermo pulcsi ilyen rövid(!) túranadrággal bőven elég:

[link]

2020. okt. 18. 08:19
 5/8 A kérdező kommentje:
#4 Hát én ebben megfagynék:) Valószínűleg nem diktálunk nagy tempót, kisgyerekkel vagyunk.
2020. okt. 18. 09:37
 6/8 anonim ***** válasza:
Jaa, így már értem :) Akkor jó, ha viszed, inkább legyen nálad. Mi elég kemény terepeken és tempóban szoktunk túrázni, így abból indultam ki, mivel ilyen időben még kb. meggyulladnék közben kabátban és hosszú nadrágban :D
2020. okt. 18. 10:04
 7/8 A kérdező kommentje:
#6 Vittem végül a kabit, és nem bántam meg. Alávettem egy pólót, és egy vékony hosszúujjú pulcsit, és egyáltalán nem volt melegem benne, pont tökéletes hőérzetet adott, pedig végig teljesen a nyakamig felhúzva hordtam. Szerintem nem is éreztem volna magam jól, ha nem tudtam volna bekuckózni egy jó vastag télikabiba ebben a 7-8 fokban, nagyon el tudja rontani a kedvemet ha cidriznem kell. :) Hazafelé úton beugrottunk Egerbe, ott is sétálgattunk kicsit, ott már szépen sütött a nap, és jobb idő volt, úgyhogy már lehúzott cipzárral volt rajtam, de összességében sehol nem éreztem soknak, vagy melegedtem bele. Kellemes kis őszi séta volt ez, nem erőltettük meg magunkat túlzottan. :D
2020. okt. 18. 20:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Na jól van, örülök hogy jól sikerült a kirándulás! :D
2020. okt. 18. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!