Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ha a ruháinkat tisztán hordjuk...

Ha a ruháinkat tisztán hordjuk, a maszkot miért nem?

Figyelt kérdés
Annyi emberen látok mocsoktól fekete maszkot, miközben a ruháik tiszták. Ráadásul az arcukkal érintkezik a retkes maszk. Mi ebben a logika? Nem tudom elképzelni, hogy például egy olyan szutykos zoknit vagy fehérneműt felvennének, amilyen retek a maszkjuk.

2020. szept. 22. 14:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
73%

Nálam is a smink a hunyó. De inkább az egyszerhasználatosat piszkolom be, ha van rajtam alapozó, mint a moshatót, mert nincs kedvem két naponta mosni.

Az egyszerhasználatosnak is ki kell bírnia azt a napot, amikor rajtam van, mert nem cserélem ki óránként. Amúgy én kézzel szoktam ki mosni az anyag maszkjaimat, mert úgy tovább illatos marad. De az anyósom pl még az egszerhasználatosat is kimossa géppel, spórolás miatt. Valószínű ez lehet ok, meg a lustaság. Be teszik a kocsiba, vagy a kabát zsebbe, hogy mindig kéznél legyen és elfelejtik kiszedni onnan, kimosni.

2020. dec. 18. 19:42
 22/24 anonim ***** válasza:
87%
Irodaban dolgozom, de sajnos egesz nap maszkban kell lennem, plusz oda es hazafele is. Nem tudnam masnap felvenni az elotte egesz nap hordottat. En szandekosan tiszta feheret vettem. 2 darab ruha maszkom van, amit igy minden masodik este beleteszek egy kis lavorba domestosos forro vizbe. Hagyom azni jo ideig, majd 2 vizzel kioblitem, majd egy kis oblito majd ujra 2 vissel atoblitem. Alig 5 perc se mert amig azik nem allok felette, majd radobom a radiatorra es reggel szaraz lesz. Ehhez tenyleg igenyesseg kell. De ha csak 5-60 percet lenne rajtam egy nap, akkor nem mosnam ilyen gyakran. De igy, hogy egesz nap ebbe lehelgetek meg arcot is mosok amint hazaerek.
2020. dec. 19. 08:31
 23/24 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező: Attól, hogy fényvédő van rajtad, még ugyanúgy hozzájutsz a D vitaminhoz. A fényvédő a káros UV sugarak ellen véd, amik többek között a bőrrákért és a korai ráncosodásért felelnek. Aki kicsit is ért a bőrápoláshoz, az tudja, hogy mindig kell fényvédőt használni. Ez is az igényesség része.

ON: Én kb. minden nap kimosom a maszkom, tehát nem tartozom az igénytelenül mocskos maszkhordók közé, DE: van, hogy a smink az enyémet is befogja (van fehér maszkom - a gyógyszertárban olyat lehetett kapni - és azon bizony meglátszik). Attól, hogy te egész nap maszkban vagy, és emiatt nem sminklesz, még nem mindenki van így vele. Én pl. voltam már a covid alatt olyan forgatáson (TV-s munka), ahova muszáj volt full sminkben menni, viszont amíg odajutottam, a tömegközlekedésen nyilván maszkban voltam, és látványosan befogta az alapozó.

Annyit még hozzátennék, hogy nem feltétlenül igénytelenség miatt nem vesznek az emberek több maszkot - a covid miatt rengetegen elvesztették az állásukat (a közvetlen környezetemben is), és a napi megélhetésüket féltik, rohadtul nincs pénzük még 600 különböző drága maszkot venni (mert az ilyen színes divatmaszkok sokkal drágábbak, az alap gyógyszertári fehér maszk itt nálunk pl. 1-2 ezer Ft, de arra meg beszóltok, mert meglátszik rajta minden...).

De ismétlem, én rendszeresen mosom a maszkom, tehát nem magamat védem a válaszomban. A többi ember amúgy meg ne érdekeljen, amíg nem köhög rád, addig legyen az ő problémája, hogy belülről mocskos vagy büdös a maszkja.

2020. dec. 19. 11:52
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak textilmaszkot hordok, minden nap bedobom 15 percre a mosogepbe (mosozsakban).

Fuggetlenul attol, mennyi ideig volt rajtam aznap. A ferjemet is, es a gyerekemet is minden nap mosom.

Ez a rutinom resze, rosszul is lennek, ha mosatlanul vennem fel masnap, fuj.

2020. dec. 19. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!