Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Házi buliban le kell venni a...

Házi buliban le kell venni a cipőt?

Figyelt kérdés
Csak mert harisnyában mennék...
2020. aug. 25. 11:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Attól függ milyen a hely. Ha valakinek a saját lakása/háza, akkor igen, le kell/szokás venni a cipőt. Ha nyaralóba/faházba/bérelt házba akkor nem biztos. Helytől függ. De szerintem ha rákérdezel, hogy vigyél-e váltócipőt, akkor nem fognak hlyének nézni, mert mondom, helytől függ.
2020. aug. 25. 11:53
 2/11 anonim ***** válasza:
37%
Sose láttam volna hogy házibuliba leveszik a cipőt.
2020. aug. 25. 11:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, saját lakásban illene levenni a cipőt

Max ha mindenképp cipőben akarsz lenni vigyél papucsot/vmi balerina cipőt

De inkább kérdezt meg a házigazdát

2020. aug. 25. 11:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Van, ahol igen. Van, ahol nem.

Pl. egy esős, latyakos, havas napon fura lenne, ha mindenki végig menne a lakáson, a szőnyegeken, stb.

2020. aug. 25. 12:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hazánkban általában illik levenni a cipőt, de én mindig megkérdezem a házigazdát mi náluk a módi. Pl egy barátomnál a járólapos részeken lehet cipőben lenni, ha kint nincs sár, de a parkettás szőnyeges részekre papucsban sem mennek be. Ha bulit rendezek én felszedem a szőnyegeket és jöhetnek cipőben ha szintén nincs kint térdig érő latyak
2020. aug. 25. 12:22
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Mindig megkérdezem, és nem megyek olyan helyre, ahol le kell. Gyerekes.
2020. aug. 25. 14:50
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

Elég változó, szerintem is kérdezz rá.

Nálunk szokott buli lenni, ilyenkor sokszor mi magunk is cipőt húzunk, mert hogy néz már ki kiöltözve az ember zokniban vagy harisnyában (mondjuk mi előtte lemossuk talpát). A vendégeket pedig sose kérjük, hogy levegyék a cipőt, pedig szőnyeg is van, de az a fontos, hogy jól érezzük magunkat... aki akarja leveszi, aki nem, ő cipőben marad... és semmi baja sem a szőnyegünknek sem a parkettánknak.

Van viszont olyan barátunk, akinek az egész lakásában járólap van, és levetette a cipőt, amikor nála voltunk. Hát, az elég kellemetlen volt, el is jöttünk hamar. Az egyik rokonunk családi összejöveteleken még a 80-90 éves nehezen mozgó vendégekről is leimádkozza a cipőt, ami szerintem már tényleg szánalmas, nem értem, minek hívja magához bárkit.

Vagy ha nem akarod előre megkérdezni, nem menj harisnyában, vagy esetleg vigyél magaddal egy vastag zoknit, amit a harisnyádra tudsz húzni. Én váltócipőt nem vinnék (egyszer volt, hogy vittem valahova magammal, iszonyú kellemetlen volt érkezéskor bizonygatni, hogy tiszta a talpa).

2020. aug. 25. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindenkinel mas a szokas, nalunk nincs szonyegezve a lakas, ezert ha kisebb osszejovetel van, en megengedem, hogy maradjon a cipo, a takaritast is pont ugy idozitem akkor, hogy masnapra essen. En sem voltam meg soha olyan hazibuliban, ahol le kellett venni a cipot, altalaban mindig felszedte a hazigazda a szonyegeket es elpakolt mindent, ami nagyon koszolodhat.
2020. aug. 25. 15:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Jo, saros, esos idoben nyilvan levesszuk 😃
2020. aug. 25. 15:53
 10/11 anonim ***** válasza:
52%
7-es vagyok, nyilván, ha sár vagy latyak van, nálunk is leveszik a vendégek, mondjuk olyankor is maguktól, sose kérjük. Amúgy ha lesz tánc, és maradhat a cipő, akkor azért illik olyanban menni, aminek nem csíkoz a talpa. Egyszer volt nálunk egy buli, ami után a parketta csupa fekete csík lett, egy barátnőm cipőjének a fél gumitalpa ott maradt :D Nem volt mondjuk ez se nagy ügy, plusz 3 perc takarítás, de a buli igazán jó volt :)
2020. aug. 25. 16:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!