Házi buliban le kell venni a cipőt?
Igen, saját lakásban illene levenni a cipőt
Max ha mindenképp cipőben akarsz lenni vigyél papucsot/vmi balerina cipőt
De inkább kérdezt meg a házigazdát
Van, ahol igen. Van, ahol nem.
Pl. egy esős, latyakos, havas napon fura lenne, ha mindenki végig menne a lakáson, a szőnyegeken, stb.
Elég változó, szerintem is kérdezz rá.
Nálunk szokott buli lenni, ilyenkor sokszor mi magunk is cipőt húzunk, mert hogy néz már ki kiöltözve az ember zokniban vagy harisnyában (mondjuk mi előtte lemossuk talpát). A vendégeket pedig sose kérjük, hogy levegyék a cipőt, pedig szőnyeg is van, de az a fontos, hogy jól érezzük magunkat... aki akarja leveszi, aki nem, ő cipőben marad... és semmi baja sem a szőnyegünknek sem a parkettánknak.
Van viszont olyan barátunk, akinek az egész lakásában járólap van, és levetette a cipőt, amikor nála voltunk. Hát, az elég kellemetlen volt, el is jöttünk hamar. Az egyik rokonunk családi összejöveteleken még a 80-90 éves nehezen mozgó vendégekről is leimádkozza a cipőt, ami szerintem már tényleg szánalmas, nem értem, minek hívja magához bárkit.
Vagy ha nem akarod előre megkérdezni, nem menj harisnyában, vagy esetleg vigyél magaddal egy vastag zoknit, amit a harisnyádra tudsz húzni. Én váltócipőt nem vinnék (egyszer volt, hogy vittem valahova magammal, iszonyú kellemetlen volt érkezéskor bizonygatni, hogy tiszta a talpa).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!