Fiúk, ti mennyit foglalkoztok az öltözködéssel, kinézettel?
Mennyire ismeritek egyáltalán az öltözködés "hivatalos" szabályait?
Mennyire értetek egyet ezekkel a szabályokkal? Vannak benne ellentmondások?
Mennyire érdekel ez benneteket?
Mennyire érdekli ez a környezeteteket, párotokat?
Mennyire teszi ezt nektek szóvá bárki is?
Mi az a szitu, amikor tényleg mindenkinek illik odafigyelni?
Mi az a szitu, amikor tényleg le lehet ezt sz@rni?
Egy alkalmi eseménynél, egy állás interjúnál, esetleg egy ügyféllel foglalkozó munkakörnél egyértelműbb a helyzet. De mi van az átlagos hétköznapokban?
Az átlagtól jóval többet foglalkozok vele. A szabályok közül csak az általános esztétikum szabályait veszem figyelembe, például hogy egy rövidnadrág hossza rossz helyen „vág el”. Ez optikailag lehet előnytelen. Nyilván érdemes mérlegelni.
Az etikettből, illemből eredeztethető dolgokat ismerem, ámbár nem érdekelnek. Sőt, kifejezetten utálom az intézményüket.
Ügyfelekkel foglalkozom. A volt főnökömmel rengeteget vitáztunk a rövidnadrág viselésről nyáron. Az utódja egyáltalán nem csinál belőle ügyet szerencsére. A teljesítmény, a modor érdekli.
Nagyából ismerem
De nem foglalkozok vele.
Engem érdekel hogy hogy nézeki,mert adok magamra.Igen tény és való,hogy sokszor beszólogatnak,hogy ki öltöztem már megint,de én nem foglalkozom velük had mondják én igy érzem jol magam..
Az öltözködésre keveset költök mert nincs rá keret ez ilyen egyszerű.
New yorker,Cosmos,H&M.No have Money🤣🤣🤣.
Persze ha az ember beteg akkor nálam ez kivétel olyankor nem foglalkozok vele,hogy mi van rajtam.
4-es vagyok.
A cipőnek az övvel kell passzolnia. "Hány cipője legyen az embernek, hogy minden pólót fel tudjon venni?". Övhöz vegyél cipőt. Barna övhöz barna cipőt, fekete övhöz feketét. Sötétkékhez sötétkéket.
Nekem személy szerint sok cipőm van itthon. Különböző színekben. Övek szintén.
És nem görcsölök, hogy megy-e egymáshoz. Mert nálam rutin lett. Fekete cipőhöz eszembe nem jut felvenni világosbarna övet. Továbbá Ha nagyon egyszerűen vagyok felöltözve, akkor egy farmer, meg egy póló. Ezen nemigen van mit elrontani. Nincs min görcsölni.
Ha olyan helyre megyek ami számít, ott egy picit jobban átgondolom, mit veszek fel, és ennyi.
De ne gondolja azt senki, hogy a normális megjelenéshez órákat kell otthon vakarni a fejed.
Az, hogy valaki túrán is ezt nézi, na az a másik véglet, igen... Ott nem kéne számítania. Ott tényleg a praktikum kéne, hogy előtérbe kerüljön. Nem a divat, meg a színek, meg a tökömtudja.
Mennyire ismeritek egyáltalán az öltözködés "hivatalos" szabályait?
Elég jól ismerem,de nem tartom be őket. Magamnak öltözök nem másnak.(hivatalos helyen ez másképp van.)
Mennyire értetek egyet ezekkel a szabályokkal? Vannak benne ellentmondások? Tény,hogy van olyan 'szabály' ami rám tökre nem hat ki,mert amúgy se venném fel,de sokszor töröm meg a szabályokat,mert jónak érzem magamon.
Mennyire érdekel ez benneteket?
Szeretek öltözködni nagyon sok féle öltözködési stílust magaménak érzek.
Mennyire érdekli ez a környezeteteket, párotokat?
A környezetem megtanulta,hogy engem nem hívunk le csak úgy valahova azonnal hanem felhívnak minimum 2 órával a dolog előtt :D
Mennyire teszi ezt nektek szóvá bárki is?
Apám szeret vele viccelődni,hogy mennyit törődök ezzel.
Mi az a szitu, amikor tényleg mindenkinek illik odafigyelni?
Egy esküvő,ha már azt választod,hogy elmész rá akkor illik szépen felöltözni,de nekem az utcára is minden összevan párosítva a szekrényben szóval az is el van rendezve :D
Mi az a szitu, amikor tényleg le lehet ezt sz@rni?
Nekem szinte nincs olyan szitu amikor megtenném..
Egyébként itt az öltözködés "hivatalos" szabályai alatt mire gondoltok? És mire gondol az, aki azt írja, hogy nem tartja be őket? Ezek a szabályok általában nem azért vannak, csak hogy legyenek. Esztétikai jelentőséggel bírnak :D.
Pár rövid példa:
- Zakó / mellény alsó gombot nem gomboljuk
- Öltöny méreteinek a szabályai (mi meddig ér, mi látszik, mi nem)
- Öv-cipő színek
- Ha van öv, nem kell hózentróger és fordítva
- csíkoshoz nem veszünk kockásat
- Rövidujjú ing felejtős
- szmokinghoz nem veszünk fel övet
És még lehetne sorolni. Ezek az "íratlan szabályok" nem azért léteznek mert annyira muszáj szabályozni valamit itt is. Hanem mert idétlenül néznek ki :D.
Nem sok olyan dolog van, amit egyébként ezek az öltönyviselési / etikai / dress code szabályok "tiltanak", de amúgy marha menő lenne. És ha nem lenne kimondottan nem-javasolt, akkor hordanám. Jelenleg konkrétan egy darab ilyen kivételt sem tudok mondani.
Szóval igen. Ezek a szabályok azért léteznek, mert a be-nem tartásuk tré. Jó példa volt az esküvős, amit feljebb írtak. LEgalább ott kéne normálisan kinézni. 25 éves vagyok, sok ismerősöm / volt osztálytárs / évfolyamtárs, stb most nősült. És higyjétek el, nem sok olyan férfi szettet láttam fészbukon, amire azt mondtam volna, hogy felvenném egy esküvőre úgy. ahogy ők. Oltári méretpontatlan öltönyök, rövidujjú ingek, köldökig megkötött nyakkendők, fehér sportcipő (egy esküvőn?)... Szóval sajnos rengeteg ember van. Aki egyszerűen nem tanulta meg, hogy hogy kell hibák nélkül felöltözni egy-egy eseményre. És itt felesleges arról beszélni, hogy mindenkinek más az ízlése, stílusa, kinek mi tetszik. Ez tré. Egy rövidujjú ing nem stílusos. Mint ahogy egy fehér sneaker öltönyhöz sem egy esküvőn.
Sokan még azt sem tudják mi a különbség egy öltöny, meg egy szmoking között.
És sok ember úgy van ezekkel, hogy "nekem így tetszik, nem érdekel". Dehogy tetszik úgy. Csak nem tudják, hogy hogy kéne kinéznie, és nem ismerik ezeket a minimum öltözködési szokásokat. Senki ne mondja nekem, hogy egy hasközépig megkötött nyakkendőt valaki azért köt úgy, mert neki úgy tetszik. Nem. Egyszerűen nem tudja, hogy meddig kell érni, és nem is foglalkozik vele. Megköti valahogy, örül ha tud egy normális csomót csinálni. Nehogymá még elméleti övcsatig is érjen...
Ugyan ez igaz mindenre. És a sok hozzá nem értő pedig adja alájuk a lovat, hogy milyen csinosak, elegánsak, vagányak, ők meg el is hiszik sajnos.
A mai emberek nagyrésze nem tud öltözködni.
Zakókra szoktak tenni az ujjukra finoman egy-egy öltéssel odaöltve márkajelzést (kvázi címke), hogy a boltokban esetleg látni lehessen ha lógnak, könnyebb azonosítani. Volt olyan ismerősöm, aki úgy hordta a zakót, hogy ezt rajta hagyta. Mert azt hitte ez menő, hogy látják, hogy Hilfiger. Mintha rajta hagynád a címkét... És senki nem szólt neki. Sőt, a sutyerák haverjai adták alá a lovat kommentekben, hogy eeezigeeen tesókám Hilfigeeeer. Itt aztán van pééénz. Naja... Csak ész meg stílus nem jár mellé :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!