Fiúk, ti mennyit foglalkoztok az öltözködéssel, kinézettel?
Mennyire ismeritek egyáltalán az öltözködés "hivatalos" szabályait?
Mennyire értetek egyet ezekkel a szabályokkal? Vannak benne ellentmondások?
Mennyire érdekel ez benneteket?
Mennyire érdekli ez a környezeteteket, párotokat?
Mennyire teszi ezt nektek szóvá bárki is?
Mi az a szitu, amikor tényleg mindenkinek illik odafigyelni?
Mi az a szitu, amikor tényleg le lehet ezt sz@rni?
Egy alkalmi eseménynél, egy állás interjúnál, esetleg egy ügyféllel foglalkozó munkakörnél egyértelműbb a helyzet. De mi van az átlagos hétköznapokban?
Hát én fiú létemre sokat foglalkozok vele és sokat költők rá.Még otthonra is normális ruhákat veszek fel
De ezt magamba tartom mert az ilyet bûzinak nézik erre felé.
Talán már nem néznek csak azért buz1nak valakit, mert igényes. Néha tényleg kell, hogy az ember adjon magára.
A kérdés az, hogy az erre fordított időt vagy pénzt mitől vonod meg?
A másik kérdés, hogy ezt mennyire teszed végletesen? Mennyire érzed magad rosszul, ha egyszer mégsem sikerül tökéletesen felöltözni? Mennyire nézel le emiatt másokat? Van-e olyan szitu az életeden, amikor te is lazítasz?
Azért nem mert igényes de azért igen ha ruha vásárlásal foglakozik:(
Fizetésemb szoktam venni de nem költőm rá az egészet.
Max akkor érzem rosszul magam ha nagyon össze nem illő ruhadarabokat vettem fel.
Max azokat nézem le akik igénytelenül úgy öltöznek fel mint egy csöves (koszos melegítő stb)
Bárhová megyek mindig odafigyelek erre még a sarki boltba meneshez is farmert veszek fel
Én ha utcára megyek, akár ha csak a teszkóba, mindig adok magamra legalább annyira, hogy egy farmer + pólót + vászoncipőt felveszek. Melegítőkben, trikókban, papucsban, fürdőnadrágban, meg ilyen hülyeségekben soha nem mennék emberek közé.
Férfi létemre szeretek az öltözködésemre költeni. Nem gondolom, hogy ez b#zis lenne. Azért, mert ad valaki magára, férfias ruhadarabokat vásárol, abszolút nem b#zis.
Olyan opció, hogy hogy érzem magam, ha mégsem tökéletesen öltözök fel. Ilyen nincs. Otthon ha kiválasztom, hogy mit veszek fel, olyan ruhákat veszek fel, amiről azt gondolom, hogy passzol. Ha ránézek, és azt mondom, hogy úristen, milyen tré, akkor lecserélem. Nem megyek utcára úgy, hogy "á mindegy... jóazúgy".
Hétköznapokban többnyire a Casual / Smart Casual irányvonalat követem. Egy sima fehér pólót meg egy farmert is lehet menőn hordani.
Az öltözködés "hivatalos szabályait" javarészt ismerem. Dress code-ok, öltönyviselés és az etikettje, stb... Emberek a saját esküvőjükön sem tudják gyakran, hogy hogyan is kell hordani egy öltönyt / mellényt, illetve, hogy mekkorának kéne lennie...
Nekem öltönyt viszonylag ritkán kell hordanom. Nem járok olyan helyekre, ami megköveteli, munkahelyemen sem. Talán egyszer egy évben, ha olyan helyre megyünk.
És végül, sajnos eléggé megvan a véleményem azokról, akik nem tudnak és nem is akarnak egyáltalán normálisan öltözködni. Akiken látom, hogy nem adnak magukra. Egyszerűen leszarják, hogy mit vesznek fel, csak kényelmes legyen. Tesznek mindenre, mert "nehogymááá bárki megmondja nekem hogy mit vegyek fel". Na ettől rosszul vagyok.
Gondolok itt a susogós melegítőkre emberek között, csattogós strandpapucsokra, övtáskákra, sokzsebes cargonadrágokra, szandálokra (zoknival), kétszámmal nagyobb pólóingekre, agyon kopott 10 éves sportcipők, rövidujjú fehér ingek nyakkendővel, kitűrt ingek zakóval, öltönyök rikító sportcipőkkel, 500 forintos bézbólsapkák, rém gagyi túrahátizsákok... Rosszul vagyok ezektől. Néhány felnőtt férfi úgy öltözködik néha, mintha óvodás lenne, vagy az anyja öltöztetné.
Cégnél ahol dolgozom, alábbinak voltam szemtanúja: 30-as csóka megy előttem, vajszínű (2 számmal nagyobb) nadrág. Rövidujjú fehér céges ing. Barna bőrcipő. Egy Quechua sport hátizsák. Egy piros Ferraris bézbólsapka. Meg egy nyakbaakasztható ilyen kulcstartó... Kérdem én, amikor elindul otthonról, úgy gondolja, hogy ez így jó lesz? Ez így nekem tetszik. Ez menő! Hogy van ez? Hogy az anyámba lehet inghez felvenni bézbólsapkát? Meg egy túrahátizsákot?
És úgysem tudod megmagyarázni nekik, hogy űbertré ahogy kinéznek. Egyik haverom osztálytalálkozó előtt (amit nyáron tartottunk étteremben), megkérdezte, hogy szerintem gáz-e ha rövidnadrágban jön és papucsban? Mondtam neki, ha abban el mer jönni, szóba se fogok állni vele :D. Szóval vannak ilyen emberek. Akiknek fogalma sincs hogy mi néz ki jól mivel, mit illik, mit nem illik adott szituációban hordani. És nem is érdekli. Magának öltözködik, ami neki épp kényelmes, vagy kapóra jön. Nem foglalkozik azzal, hogy hogy néz ki az adott ruhadarab. Legyen praktikus aztán kész. Felvesznek mindent mindennel.
Övtáska is tök praktikus persze. De ha fizetnének érte se hordanék övtáskát. Mert nem vagyok 50 éves pocakos családapa a Balatonon, akinek hasitasiból kell előrántani az összegyűrt ezrest a lángosra.
Az öltözködés hivatalos szabályait csak félig-meddig ismerem, és amit ismerek, attól is borsódzik a hátam. Szóval csak muszájból, inkább csak úgy érzésre, hova mi illik.
A ruhavásárlásban viszont nagyon igényes vagyok. Egyszerűen nincs értelme olyan ruháért pénzt adni, amit aztán az ember nem hord, mert kényelmetlen vagy ronda.
4-esnek:
Értem, amit írsz. A legtöbb ponton még egyet is értek vele.
Te leírtál egy végletet, ami gáz. De lehet, hogy van másik véglet is?
Amikor "csak a tescob" mész és felveszed a farmert meg a pólót, akkor mennyire görcsölsz azon, hogy megy-e a kettő egymáshoz? És a cipő megy hozzájuk? Mind a kettőhöz? Hány cipője legyen az embernek, hogy minden pólót fel tudjon valamivel venni?
Az tényleg gáz, amikor otthoninak is alig nevezhető cuccokban jönnek ki emberek a városban az utcára. Amikor valami koszos, büdös, szakadt, akkor tök mindegy, hogy eredetileg mi volt az adott ruha.
Én akkor mondtam, hogy most már hagyjanak békén, amikor túrán az erdőben elemezték a kinézetem. Nyáron a 40 fokban a hegyre menet éppen nem ment a nyakamba akasztott vizes törölköző színe a bakancsomhoz vagy valami hasonló. Hidd el, van ilyen is.
Vagy csak azért lecserélni egy pizsomát, mert öreg és kiment a divatból. Egy pizsoma. Érted? Nem egy közös nagy hálóban élő kollégistáról beszélek. Nem szakadt, nem kopott, nem koszos, csak nem új a pizsoma.
É szeretem az egyenruhákat. Az egyenruhás szakmában dolgozó pasikat is szeretem, de az más kérdés. Az egyenruhánál minden egyértelmű.
Valahol lehet egyenruha az öltöny is. Annál is elég merevek a szabályok. Én is kevés öltönyös helyre járok, pedig jó lenne többször abban mutatkozni.
A hátizsák egy kényes kérdés. Nélküle tényleg könnyebb elegánsnak lenni. Én kicsit olyan vagyok, mint egy nő. Csomó apróság van nálam, amihez nem elég a zseb. kell a táska. Bár nem ritkán munkaeszközzé is válik nálam a hátizsák. Szóval szükséges. és muszáj praktikusnak lennie. Ha munkából kell elegáns helyre menni, akkor bajban is szoktam lenni.
Ha valahová nem viszek táskát, akkor biztosan otthon marad valami, ami hiányzik. Néha van nálam kis válltáska. De az sem megoldás mindig.
A színekkel szoktam néha egyet nem érteni. Néha magamon is vagy másokon is szokott olyan színösszeállítás tetszeni nekem, amiről tudom, hogy a "szakirodalom" leszól.
Amikor valamilyen öltözési kérdésben különböző divat oldalak ellent mondanak egymásnak, akkor fel szoktam adni.
És mi van azokkal, akik tényleg nem akarnak igénytelenek lenni, csak egyszerűen nincs olyan szépérzékük vagy színérzékük?
Jajjj de hosszú az út ketto :(
Adok magamra és igényes vagyok. Változatosan oltozom követem a divatot és....Ennyi.
Csupán annyira hogy számomra megfeleljen és kényelmes legyen.
Mások véleménye egyáltalán nem érdekel.
F.43
A helyzet az, hogy szerintem az a fontos, hogy az ember ruhától függetlenül hogyan néz ki. Hiába veszed fel a legjobb ruhát, ha látszik, hogy letojod az egészséget, a sportot, a helyes táplálkozást. Hiteltelen leszel. Viszont egy jó pasi, egy sportos pasi öltönyben is, munkás ruhában is, sport cuccban is jó pasi marad. Pláne meztelenül.
Egyébként a hozzászólások megerősítik a véleményemet. Fontos, hogy az ember adjon magára. Főleg kiemelt helyzetekben. De ezt is túl lehet tolni és az is gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!