Átlagosan mennyiért vesztek cipőt illetve meddig hordjátok azt?
Hallok ilyeneket, hogy valaki csak azért vesz meg egy cipőt sok-tízezer forintért, mert gyűjti őket, amúgy fel se veszi. Számomra ez teljesen felfoghatatlan. Miért jó ez?
Én általában 10-15-ért veszek cipőt, amit 1-1,5 évig hordok, számomra teljesen mindegy a márka, illetve a divat, számomra csak az a fontos, hogy kényelmes legyen.
15-50 ezer forint közötti cipőim vannak, változó, hogy mennyi ideig hordom őket, mondjuk egy edzőcipőt sűrűbben veszek fel, mint egy magassarkút vagy egy strandpapucsot, nyilván hamarabb is tönkremegy.
Addig szoktam hordani őket, amíg tönkre nem mennek. Nincs túl sok cipőm, főleg más nőkhöz képest, nem veszek kifejezetten olcsó cipőket, erre a pár darabra évi max 1-szer, mikor új cipőt veszek, nem sajnálom a pénzt és ezeket én tényleg rendszeresen hordom is.
Már ketten is írták a 15-50 ezres sávot, nálam is nagyjából ezek a határok, ebbe belefér egy leakciózott Superstartól vagy Vans-től a legújabb UltraBoost 20-ig vagy Air Max-ig minden. Ezeknél komolyabb cipőt szerintem nem lenne értelme venni: ami mondjuk egy Ultraboost vagy Air Max 720 fölött van árban, az már nem tud többet, csak a marketing több benne - ami a két említett cipőben benne van, az kb. a cipőkészítés csúcstechnológiája napjainkban.
Addig hordok egy cipőt, amíg hordható állapotban van, de nem úgy, mint egyesek csinálják, hogy van egy cipőjük és minden nap azt hordják, míg le nem rohad a lábukról. Én évszaktól függően mindig 5-10 cipőt váltogatok, minden nap valami mást veszek fel, így vannak olyan cipőim, amik már akár 5+ éve megvannak. És igen, van egy kis gyűjtőszenvedélyem is, imádom a szép cipőket és néha megveszek egy-egy olyan cipőt, ami nagyon megtetszik, még ha nem is lenne rá feltétlen szükségem - de az biztos, hogy nem csak gyönyörködök benne, hanem amit egyszer megvettem, azt hordom is.
A drága cipő jó, tartós és elegáns is.
Csak learazva vásárolok bármi legyen is az, cipőt kb 15-20€ de ez mind 50% off.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!