Mennyire éri meg Hugo Boss, Ralph Lauren és hasonló árkategóriájú termékeket venni?
Szinte mindenem Zara, H und M, Stradivarius és Reserved. Viszont kicsit már elegem van abból, hogy rajtam van háromszor, de már úgy néz ki két mosástól, mintha 4-5 éves darab lenne.
A H und M-ből amúgy is elegem van már, a rengeteg kamu akcióval, meg hogy az egyik héten 5 ezer a nadrág akciósan, a következő héten beharangoznak egy 20%-os kupont és ugyanaz a nadrág "akciósan" már 8 ezer és persze a kupon nem érvényes rá... A többi bolt legalább tartja az árait, és az akciós időszak alatt ezek csak csökkennek, nem nőnek. Viszont most nézegettem, és a kérdésben írt márkák darabjaihoz is hozzá lehet jutni akár 15-18 ezerért akár (persze akciósan). Tetszenek, de nem tudom, hogy mennyire érné meg 12 ezerért pólót venni mondjuk...
19 vagyok, még egyetemista. Így ami pénzem van, az a szüleimtől jön. Ebből azonban nincs probléma, kapok egy fix összeget, és azt arra költöm, amire gondolom.
Nem rajolás a célom, általában kerülön is az olyan termékeket, amiket méteres logók mutatnák, hogy honnan van. Hanem unom, hogy megveszek egy pulcsit mondjuk 8-10 ezerért, de két hét múlva már bolyholódik. Vagy veszek egy farmert, és pár hordás után totál ki van nyúlva rajtam.
H&Mes dolgok nekem nagyon jól bírják farmerek nekem egy minimétert nem nyultak.
Pólók se fakultak.
Egyébként 12 ezret semmiképpen nem ér egy póló
Nálam sajnos mind kuka nagyon hamar. :(
Pedig amúgy sok ruhám van, szóval még azt sem mondanám, hogy azért, mert folyton ugyanazokat nyúzon... Mert nem így van. Van néhány jobb minőségű darab, ez biztos, de a 80%-ra a H und M-nél az a jellemző, hogy pár mosás után szörnyűek. Mellé az üzletpolitikájuk sem szimpatikus, hogy ott próbálják átcseszni a vásárlókat, ahol csak tudják.
Szerintem abszolút korrektek skinny biker farmereket 9 ért árulják kb 1 hónapja akciósak és 4500 ert vettem ingyenes ki szállításal.
Jó minőségű feszes nyulos az anyaga mégse nyúlik ki.
Ha ilyen műszálas nyulos farmert veszel akkor arany szabály hogy 1 számal kisebbet kell venni ha nem akarod, hogy ki nyuljun.
Akkor jó hogyha próba közben alig tudod be gombolni pár használat múlva tökéletes lesz
Már mindenfélét vettem onnan, vettem az akciós 4 ezer forintosat is, a kisebb méretű Divided-et, vagy a 13 ezres shapingeset is. Szinte mind ugyanaz volt, már hordás után kinyúltak, vagy úgy fakultak ki, mintha naponta 16 órát nyúznám őket. Nincsenek nagy igényeim amúgy, legyen fekete, skinny és high waisted.
A Zarában már jobb a minőség, de ott 10-12 ezertől indul egy nadrág... Akkor már inkább szánok rá többet, és veszek mondjuk egy Levi's-t, ami tényleg kitart évekig.
Ha nyulik akkor rossz a méret akkor jó ha éppen rád megy és pont annyit tágul.
Mosásrol pedig minél ritkábban annál jobb ha naponta mosod ne csodálkoz hogy hamar meghal rajtam 1 farmer 1 héten 1x van szóval 2-3 havonta mosom
Ha mosod akkor 20 fok minimális mosópor öblítő tilos centri max 400. Ki forditva rakd be nekem így nem nagyon kopik de a legbiztosabb ha kezel kimosod pár perc alatt anál kíméletesebb nincs(megér ennyi foglalkozast hogy sokáig jó legyen) sajna szinte minden farmer gagyi festékel van festve ami hő meg vegyszer hatására elkezd fel oldodni.
Nem véletlenül drágábbak a drágább termékek. Persze igen, az ár egy része a márka, de a felsoroltak pont nem az erkölcstelen luxus kategória.
A fő különbséget a minőségben és az árban a varrás és az anyag jelenti. Egy tiszta gyapjú anyag pl. sokkal jobban szellőzik és tart melegen, mint az olcsóbb cuccok félig műanyag darabjai (arról nem is beszélve, hogy sokkal környezetszennyezőbbek). Egy ragasztott kínai cipő pár hónap alatt szétesik, egy rendesen megvarrt bőrcipő odafigyeléssel évtizedekig is kiszolgál.
Ha csak simán jól akarsz kinézni és divatosan öltözködni, azaz szezononként új cuccokat hordani, akkor előnyösebb lehetnek a gyorsdivatcégek ruhái, és egy fiatal még amúgy is szép mindenben. Részemről nekem kevés ruhám van, de azok kortalanul elegánsak.
Tartósságban nem feltétlenül van különbség, vannak ezeréves olcsó ruháim is.
Ha lecseng a járvány, nézz körül a Van Graafban vagy a Peek & Cloppenburgban, ott is sok akció szokott lenni.
Anyukám is mosta már ezeket (most is, hogy itthon vagyok). Ő is azt mondja, hogy a minőségük szörnyű, azért mennek tönkre hetek alatt.
Amúgy semmi extra programmal nem mosok, 30 fokon szoktam a ruhákat, mosókapszulával, illatgyöngyökkel és egy pici öblítővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!