Szűk orrú cipőtől és harisnyától begörbölhettek az ujjaim?
Munkacipő, meg a harisnya is. Főleg a nagyujjam, az teljesen begörbült mindkettő a másik, oldalt meg bütyök lett. Meg főleg a harisnyánál is éreztem ezt, hogy összehúzza az unjaimat, szóval okozhatta ez is.
Teljesen elegem van...
"Mik lehetnek a bütyök kialakulásának okai?
A lehetséges okok:
Megerőltető tevékenységek, például sportolás miatt kialakult lábsérülés1
Veleszületett deformitások2
Ízületi gyulladás
Kor1
Lapos láb 3
Bizonyos lábtípussal rendelkező emberek szintén érzékenyek lehetnek rájuk, mert a bütyköt gyakran a lábfej hibás mechanikai felépítése okozza.
Ellentétben azzal, amit egyes emberek gondolnak, a cipők nem okoznak bütyköt, de súlyosbíthatják azokat. A rosszul illeszkedő vagy keskeny cipőkben - például a magassarkúban - összezsúfolódnak a lábujjak, amely súlyosbíthatja a meglévő állapotot, és bütyköt okozhat.2"
"A harántboltozat süllyedése miatt az inak megrövidülnek és a nagyujjat a kisujjak felé húzzák – így alakulhat ki terhelésre a bütyök."
Hasznalj talpbetetet vagy ludtalp betètet
Nagyon fiatal vagyok, nincs lúdtalpam, nem magassarkú volt és nincs egy gramm túlsúlyom sem, sem más egészségügyi problémám.
Pedig kényelmetlen volt, aogy szorította össze az ujjaimat, a nagyujjam körme sokszor megsebezte a mutatóujjamat... Belevágot, mert a cipő rátolta, majd úgy maradt... Akármit mondtok, a harisnya is összenyomorítja az ujjakat, bár nem annyira, mint az a hülye, hegyes, szűkorrú cipő...
Miért hordasz olyan ruhákat ami nem kényelmes?
A legfontosabb az egészség és nem a munkahely meg az elvárások.
Mert előírták???
Először nem gondoltam, hogy gond lesz, majd egy év után teljesen deformáltak lettem az ujjaim....
Miért nyomorítottad el egy testrészedet, mert előírták???
Hát akkor gratulálok!
Az ember ruhája olyan mint az intimszférája, tabu mindenkinek.
Tehát az öltözködésbe úgy nincs beleszólása senkinek mint abba, hogy van e hajam avagy kopaszra borotválom.
A ruha a testünk része.
már bocs,de egy harisnya nem nyomorítja össze a lábujjaidat ! Most képzeld el, ha egy vékony harisnya így összenyomorítaná, akkor egy vastag zokni mit csinál vele ?
Szerinted melyik tágul jobban, a harisnya vagy a zokni ?!
Ennyi erővel a világon összes harisnyát meg zoknit hordó ember lábujjai elgörcsösülnének :-) Meg kellene próbálni többféle cipőt, meg a körmöket rendbetenni, esetleg pedikűröshöz is benézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!