Mik az alap ruha darabok aminek kell lenie egy lány ruha tárában?
Pl.:
-xy:ing
-Xy:nadrág
:Xy:blúz, melegítő, póló, és mijenek? Már mint pl.: Bő ing, hosszú,rövid stb..
Rövid ujjú/ujjatlan pólók, és pár hosszú ujjú póló sem árt
1-2 szoknya az elegánsabb alkalmakra (szóval nem miniszoknya, meg ilyesmi)
1-2 egyberuha szintén az elegánsabb alkalmakra jól jöhet
Melegítő nadrág
Elegánsabb blúz
Néhány pulóver
Farmerek, vagy más anyagú nadrágok
Szerintem ez az alap.
Fehérneműk: melltartó, bugyi
Felsők: rövid és hosszú ujjúak, vállpántosak, elegánsabb blúzok/ingek, télire kötött felsők
Egyberuhák, kosztüm
Szoknyák: elegáns fekete, farmer, nyári lenge szoknya
Nadrágok: farmer, szabadidő, sportoláshoz nadrág, rövid és hosszú
Pulóverek
Zoknik
Alkalmi ruhák
Kabátok
Sapka, sál, kesztyű, harisnyanadrág
Szerintem attól is függ, hogy milyen gyakran mosol. Például ha hetente, akkor elég 2 melltartó, mert (szerintem) egy hétig viselhetsz egyet, majd mosás-száradás alatt és után veszed fel a másikat.
Bugyi ha hetente mosol, akkor legyen 10. 7 a mindennapokra, 1 a mosás utáni nap a szárítás idejére. + 3 menstruációs baleset esetére.
Ing: egy rövid és egy hosszú ujjú. Természetesen fehér, ha ünnepségre kötelező lenne ilyensmi valahol (nekünk pl meg volt szabva, hogy szalagavatón hosszú, ballagáson rövid ing legyen).
Én egyébként nem szeretek inget hordani, így inkább van 2-3 elegánsabb fehér pólóm is.
Nadrág: sokan gyakran mossák és emiatt gyakran kikopnak. Szerintem egy héten elég egyszer mosni, így azt mondom, hogy 2 elég ha minimalista életmódot folytatsz: fekete, kék.
Rövidujjú: 10 (7 a mindennapokra, és 3 tartalékba ha beleizzadsz, pl nyáron) nem árt ha vegyek felhozatal: fekete-fehér.
Póló: 1-1 hosszú fehér-fekete mindenképp, ezen túl szerintem nem szükséges. Persze van akinek egy csíkos is alap ebből :) Melegítőnadrág nem árt, vagy peddig leggings: sporthoz, illetve otthoni kényelmi viseletnek. Minimum 2 pulcsi, igazából mindegy milyen. Kabát télre, illetve kell egy átmeneti tavaszra és őszre (nyárra elég a pulcsi). Egy fürdőruha, szerintem egy sima A vonalú vagy fekete ceruzaszoknya is szükséges. Ha már szoknya: harisnya is kell, egy meleg télre, és egy nejlon.
Zokni változó: 10-et mondanék minimum. De számolni kell azzal is, hogy télen nem árt ha fedi a bokád, ugyanakkor tavasszal sporcipőköz a bokazokni jobb.
Lehetőleg NŐI ruhadaraboknak.
A többi mindegy, eladja magát.
F
Ha magamból indulok ki
12 egyberuha télre, hozzájuk harisnyák
15nyari egyberuha
2farmerszoknya
2 nadragkosztüm
2farmer
3 elegánsabb nadrag
Passz mennyi elegáns blézerrel is hordható felső
Pár normál farmerrel egyszerű felső...
A ruhatáram 70%bussines stílus.
És már öreg fiatal vagyok, máshogy kell kinéznem, mint pl kora tiniként, amikor 2 nadrág 5 póló is elég volt egy évre...
Ez elég nehéz kérdés, mert kinek mi. Ha a saját szekrényemből indulok ki, na az nem épp csak alapdarabokkal van tele, szóval próbálok szűkíteni, de hangsúlyozom ez csak saját vélemény, mindenkinek más.
- Fehérnemű (ez alap) legyen többféle színben és fazonban, attól függ mi alá veszed fel
- 1-2 testszínű és fekete harisnya elegánsabb alkalmakra
- 3 elegánsabb ing, blúz, lehetőleg egyszínű, vagy nem feltűnő mintás
- 1-2 elegáns blézer
- 1-2 elegáns szoknya, nadrág
- 5-6 póló
- 3-4 hosszú ujjú felső
- 4-5 nadrág hétköznapokra
- 3-4 szoknya vagy rövid nadrág nyárra
- 1-2 egyberuha hétköznapra nyárra, de akár télre is ha szereted
Ha csak alapdarabokból szeretnél öltözni, tanácsolom hogy felsőkből, pólókból egyszínűt válassz, mert az jól kombinálható sokféle színű nadrággal, blézerrel.
Bugyi, melltartó, sportmelltartó, zokni, harisnya (ezekből soha nem lehet elég)
A továbbiakban a minimál alap:
1 elegánsabb nadrág
1 farmer
1 laza nyári nadrág
1 ceruzaszoknya
1 A vonalú szoknya
5 sima póló
5 garbó
1 blúz (nem kell gallérosnak lennie)
1 blézer
2 pulóver/kardigán (felsőruházat)
1 vékony kabát
1 vastag kabát
A pólók és felsők egészruhákkal vagy overálokkal kiválthatók, de akkor valószínűleg több kell belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!