Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Volt már hogy azért nem...

Volt már hogy azért nem viseltetek egy ruhát, mert hogy "mit gondolnak majd az emberek"?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok és nagyon tetszenek a bundakabátok. (bár épp elmúlt már a szezonja de nem ez a lényeg)

Szóval tökre tetszenek ezek a kabátok, elegánsan felöltözve mellé, de egyszerűen nem vennék, hordanék ilyet, mert állandóan szoronganék, hogy felszállok egy tömegközlekedésre, és minden ember azt gondolná hogy "Mi a francot rázza ez a seggét szörme kabátban, még egy rendes kocsija sincs hogy tömegközlekedik". ..és bevallom őszintén ezzel nem tudok vitatkozni. Valószínűleg nekem is ez lenne a benyomásom egy szőrmekabátos emberről a tömegközlekedésen. Ha így kicsípi magát az ember, ahhoz minimum már valami menő autó is dukál.

Nektek nem voltak soha ilyen hülye szorongásaitok bizonyos ruhák viselésével kapcsolatban?

2020. ápr. 9. 10:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Én őszintén teszek rá magasról, hogy mit gondol rólam a többi ember, pláne egy rakás idegen, akiket utána soha többé nem látok. Miért hagynám, hogy befolyásolják az életminőségem? Nézzenek le nyugodtan, nem oszt, nem szoroz, valszeg 5 percnél tovább amúgy se csámcsognának rajtam.
2020. ápr. 9. 11:11
 2/16 A kérdező kommentje:
Ezt most véletlenül se vedd magadra, de nekem az a bajom ezzel, hogy az ilyen "nem érdekel engem senki kívülálló ember véleménye" dologból szoktam megszületni a legdurvább személyiségtorzulások.
2020. ápr. 9. 11:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami nagyon tetszik, akkor azt megveszem és hordom, akkor is, ha nem éppen az a divat, nem az a megszokott. Persze nem vagyok extrém, meg arra figyelek, hogy az adott helyzetben megfelelően öltözzek fel, főleg munkába. De ha valami tetszik, akkor nem érdekel, hogy másnak mennyire tetszik.

Ha illik a stílusodhoz, akkor hordjad nyugodtan. Egyébként most divat a férfiaknál is, ha nem is az egész szőrme, de a bőr, irha kabátok szőrme hajtókával.

2020. ápr. 9. 11:37
 4/16 A kérdező kommentje:

Én ilyenre gondoltam.

[link]

[link]

2020. ápr. 9. 11:40
 5/16 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ezek nagyon nőiesek, főleg a második.

És ezekhez a férfiakhoz, a stílusukhoz nem is illik.

Láttam már olyat, akihez nagyon illett, de már nem tudom, hol, és most nincs időm keresgélni.

De itt is az számít, mint minden másnál is, hogy valakihez illik, valakin meg totál hülyén néz ki, akár ugyanaz a ruhadarab is. Meg azért kabátból is van ezerféle. Nem mindegy, hogy milyen az a kabát.

2020. ápr. 9. 11:45
 6/16 anonim ***** válasza:

Ezek a kabátok nekem is picit nőiesek. Megmondom őszintén, mielőtt végigolvastam a kérdésed, azt hittem, azon fogsz aggódni, hogy melegnek néznek, nem azon, hogy puccosnak. :D

Amit leírtál, hogy kiöltözve mit buszozik valaki, az bennem fel sem merülne, legyen bármilyen elegáns valaki. Lehet azért, mert nálunk nincs kocsi a családban, de ezen szerintem butaság aggódni. Az jutna eszembe maximum bármilyen puccbavágásról, hogy biztos színházba, esküvőre, stb. megy az illető, vagy hogy fú, én biztos nem indulnék el így (most ezt általánosságban értve a puccos öltözködésre, amihez te a menő kocsit társítottad, nem csak a kabátodra).

2020. ápr. 9. 12:17
 7/16 A kérdező kommentje:

Na a öltöny a másik. :D

Bár manapság nem nagyon van alkalom hogy abban kéne menjek, de azzal is iszonyatosan így érzek. Hogy öltönybe tömegközlekedni, az számomra valami iszonyatosan szorongató érzés. Mert én az öltöny viselése mellé valamiféle társadalmi presztízst társítok, amivel összeegyeztethetetlen számomra a tömegközlekedés. Tudom, hülye dolgaim vannak... :D

2020. ápr. 9. 12:21
 8/16 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem pedig a megfelési kényszer a személyiségtorzulás. Nem azt írtam, hogy SENKI véleménye nem érdekel, mert a szeretteimé, barátaimé, munkatársaimé a kapcsolatunknak megfelelő szinten nyilván érdekel. De egy rakás idegen, félidegen, huszadrangú ismerősnél mégis miért érdekeljen, hogy mit gondolnak rólam? Miért lenne rám hatással? Nekem ne próbálja meg beadni senki, hogy normális dolog ezzel foglalkozni..

Első voltam.

2020. ápr. 9. 12:26
 9/16 A kérdező kommentje:

Akkor sajnos velem van valami baj. Bár ez az elejétől is nyilvánvaló volt. :D

Amit írtak itt páran hogy nőiesnek tartják a kinézetét, ez egyáltalán nem tántorítana engem el a viselésében. Viszont a fent említett benyomás a tömegközlekedés esetével, valószínűleg azért aggaszt, mert én is pontosan így gondolnám. Talán nem is az embereknek való nem megfelelés aggaszt, hanem hogy a saját magammal szemben támasztott ideáknak nem tudok megfelelni...

2020. ápr. 9. 12:30
 10/16 anonim ***** válasza:

Látod kérdező, máris egy lépéssel közelebb kerültél az önismerethez :) Nagyon valószínű, hogy ez van a háttérben. Egy önazonos ember, aki szereti és elfogadja saját magát minden nyavalyájával együtt, nem foglalkozik azzal, hogy mit gondolnak róla az utcán, boldogan felvállalja magát akkor is, ha sokaknak nem tetszik.

Nem könnyű idáig eljutni, de megéri, és minden egyes hasonló kérdéseddel - főleg ha ezeket magadnak teszed fel és utána szépen a mélyére ásol - közelebb jársz hozzá. Tudom, kérdéstől független, de csak így tovább.

2020. ápr. 9. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!