Hány foknál lehet rövidújjuban lenni?
Te érzed de azért függ attól is h milyen idő van süt e a nap , fúj a szél
Itthon 22fokba rovidujjuba vagyok, kint 25foknal legalább pulcsi de inkább vékonyabb dzseki
"the viruses that cause colds may spread more easily in lower temperatures, and exposure to cold and dry air may adversely impact the body’s immune system" - [link]
"a vírusok, amelyek a megfázást okozzák, könnyebben terjedhetnek alacsonyabb hőmérsékleten és a hidegnek és száraz levegőnek való kitettség hátrányosan hat a szervezet immunrendszerére" - [link]
Ha hidegben lazán öltözködsz, a hideg legyengíti az immunrendszered és sokkal könnyebben megfázol.
Személyes példa: Én ha télen sálat viselek (védem a nyakam a hidegtől) és figyelek és komolyabb mínuszokban az arcom is bekötöm (védem a nyálkahártyám a száraz, hideg levegőtől), akkor sosem fázok meg, tök mindegy, hányan prüszkölnek és taknyosodnak be körülöttem. Vagyis nem számít melyik vírussal vagy baktériummal kerülök kapcsolatba.
Nem véletlen, hogy a legtöbb megfázás ősszel és tavasszal (október-novemberben és március-áprilisban) történik, amikor változékony az idő (hajnalban hideg, délben meleg) és nem könnyű hozzá öltözni, a nyári megfázások fő okozója meg a klíma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!