Nem sajnáljátok azokat az állatokat amiket a kabátotokért, táskátokért, kesztyűtökért, csizmátokért nyúznak meg?
De én igen! Ezért sem hordok àllatokból készült cipőket és ruhàkat, kabàtokat.
Sajnos làttam màr róla kèpeket, hogy milyen módon készítik a bundát.
Én személy szerint nagyon szeretem a bőrkabátot, DE csak is a műbőrt! Az nem állati bőrből készül, nem nyúznak miatta állatot! Ahogy a műbőr kabátjaimon a szőrme is mű. És ez a "gagyi, ócska" duma is rossz, nekem van műbőr kabátom, amit most idén harmadik éve hordok, semmi baja! Nem is ódivatú, mert egy fekete, hosszított, kb comb közepéig érő műbőr kabátról van szó, aminek a nyakán szürkés műszőrme van.
Igazi állatbőrből készült kabátot nem tudnél hordani. Elsősorban az miatt, amit írtál, a gondolat is rossz, hogy szerencsétlen állatokat nyúzzák, majd én azt hordjam magamon, mint ruhát...másrészt nincs és nem is lesz annyi "felesleges" pénzem, hogy igazi bőrből, szőrből készült ruhákat, kiegészítőket hordjak, pláne úgy, hogy nem is vagyok jó véleménnyel a dologról.
Bundát, szőrmét nem hordok, mert valóban nem akarom, hogy egy állatnak AZÉRT kelljen meghalnia, hogy cuki csizmám legyen.. meg amúgy se tetszenek az ilyenek. :))
A marhabőr cuccokért nem vágnak le állatokat, az a bőr kvázi vágóhídi hulladék. Ha nem készítenének belőle holmikat, akkor menne a kukába vagy valami égetőbe, nem lennének előrébb vele az állatok.
1-2 alkalommal vettem műbőr cuccokat, de minősíthetetlen volt az anyaguk. Inkább megveszem 10 évente azt a 2-3 db bőr holmimat amit szoktam, fenntarthatóbbnak is tűnik így.
Ha többé nem tartanak majd állatokat a húsukért, akkor halál komolyan lemondok a marhabőrről, hiszen nem akarnám hogy csak azért öljék meg őket.
Így viszont nálam kicsit inkább a hulladék hasznosításának kategóriájába tartozik...
(Még egy gondolat: védett vagy vadon élő állat bőrét soha nem venném meg és nem hordanám.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!