Mit takar pontosan az ünnepi öltözet?
Meg van szabva, hogy egyetemi iratkozásra ünnepi öltözetben kell menni, viszont idáig nem nagyon vettem részt olyan eseményeken, ahol ezt megkövetelték (külföldi vagyok). Írnátok pár egyszerűbb szettet, hogy még is mi az elfogadható kategória? Pl. fehér ing + szoknya? Vagy csak egy sima fekete nadrág és fehér blúz? És a cipő vagy a szandál milyen kéne, hogy legyen?
Előre is köszönöm a segítséget! L
Amit a köznyelv ért alatta, (sötét) öltöny+nyakkendő, fehér ing (fekete) bőtcipő, nőknek sötét kosztüm vagy fekete szoknya+fehér blúz.
Amit való jában jelent: az égvilágon semmit. Az alkalom formalitásától függ a hozzáillő öltözet, olyan hogy “ünneplő” nem létezik.
Szvsz a szabás meg a minőség fontosabb mint a szín.
Fekete + fehér max érettségizni illik, de ez már egyetem, ide már ez dedó. Ez az "anyám választja ki mit vegyek fel 18 évesen is" esete. Ez a kombó azt sugallja, hogy nem vagy túl kompetens mint felnőtt, hiszen az érettségin kívül semmi formálisabb esemény nem volt az életedben...
Írd be a pintesetbe hogy business causal outfit vagy pl job interview outfit...
Pl szürke, bézs vagy lenvirág kék nadrág (chino szabás) vagy combközép alá érő szoknya, egy előnyös blúz, meg egy könnyű blézer.
Mintással óvatosan, de hajszálcsíkos, hajszálrácsos, pöttyös pl lehet jó.
Elegáns minimalista smink, pl piros/rózsaszín/bézs rúzs és tusvonal.
Cipő legyen tiszta, nem széttaposott de n partizós és nem a "anyám vette nekem, de magamtól soha a büdös életbe fel nem veszem" típus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!