Mi a véleményetek a Grand Seiko-ról?
Illetve szerintetek miért vannak ennyire alul értékelve, Omega, Rolex, stb-hez képest?
Itt főleg a Spring Drive-ra gondolok, szerintem az az óragyártás legmagasabb szintje jelenleg.
2,4,6 vagyok aki a hosszúkat írta :D
A kérdező biztos nem a búvárórás...Aki ezt a kérdést feltette, ő egy értelmes ember. Tud írni. Ért az órákhoz.
A búvárórás az egy 14 éves frusztrált idióta :D
Négy Seiko tulajdonosa vagyok, már postán az ötödik is... Miért gyűjtöm őket? Apám Seiko 5-öse túlélt 15-20 év szervizeletlen működést úgy, hogy közben fát vágott, autót szerelt, tetőt cserélt benne. Visszaemlékezve egész gyerekkoromban ott volt a kezén és pár karctól eltekintve az óra még most is teszi a dolgát. (7009-4040) A fluoreszkáló számlap még most is szépen világít.
A Japánban összerakott Seiko órák minden alkatrésze házon belül készül. Rugóktól a kövekig mindent a Seiko gyárt. Ezt a svájci órák nagy része nem mondhatja el magáról. Seiko így az egész gyártási folyamatot átlátja, felügyeli és apám órájához hasonló elpusztíthatatlan szerkezeteket állít össze. A drágább modellek zománc számlapját kézzel készítik, kézzel finishelik a szerkezet alkatrészeit. Ha egy kicsit elmerülsz a Presage vonal kínálatában látni fogod hogy ugyanazt a minőséget a Seiko jóval olcsóbban szállítja mint a svájci órások. És igen, engem nem az óra presztizse érdekel. Nem villogni akarok vele, hanem a szemem legeltetném rajta, úgy hogy közben tudom hogy ez még 30-50 év múlva is napi használatra alkalmas óra lesz. Ha vigyázok rá... :P Grand Seiko-ra még nincs elég felesleges pénzem, egyébként az Elegance GMT-t választanám. (A Grand Seiko pontosságban is veri a 2x-5x drágább svájci órákat...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!