Hogyan tanulhatnék meg pózolni úgy, hogy előnyös képek készüljenek rólam?
Tudom, ez elég fura kérdés.
Úgy érzem, 10 éves korom óta nem készültek rólam igazán jó képek.
A kamasz korral elcsitultam, visszahúzódóbb lettem, így a fényképeken is nagyon látszik ez.
Sokan mondják,hogy szép arcom van, amikor a tükörbe nézek,már el tudom hinni magamról, de sajnos úgy érzem,a fényképek nem tudják visszaadni.
Szeretnék olyan pózokat bevetni a képeimnél,amik nem kihívóak, nem is merevek/erőletettek, és előnyös képet festenek rólam a fotón is.
Elvileg vannak olyan modell tanfolyamok,ahol ezekre is megtanítanak, viszont én bár vékony vagyok, a legtávolabbról sem vagyok modell alkat.
Vannak olyan oldalak esetleg,amik ezzel foglalkoznak?
Azért vigyázz kinek mit küldesz a mai világban, ne biz senkiben sem.
Túl sok a szélhámos ebben a mai világban.
nem neked kell megtanulni pózolni, hanem a fotósoknak kell megtanulni instruálni, hogy hogyan állj,merre nézz, hogyan változtass a pózon. a pózolás nem olyan, hogy beállsz egy pózba és az jól áll neked. a fényképezőgépnek van egy nézési iránya, egy látószöge, akárcsak a fényeknek is vannak különböző irányai, a különféle irányú fények árnyékokat vetnek az arcodra, testedre, amik minden mozdulattal változnak. a fotós az, aki belenéz a gépbe és (ha ért hozzá), akkor látja ezek hatását a képen és a fotósnak kell tudnia, hogy mit kezdjen a fényekkel, árnyékokkal és pózokkal. neked modellként ezzel annyi tennivalód van, hogy hozzáértő fotóst keresel, aki tud ezekkel a dolgokkal boldogulni. sokat segít, ha minél többet fényképeznek, szokod a fotózást, megtanulsz természetesen viselkeni, ha fényképeznek, nem feszélyez a fotózás, nem akarod minden áron túljátszani magad, nem kezdesz túlzottan pózolni, de alapvetően nem rajtad múlik, hanem a fotóson...
vannak a pózolásnak különféle "szabályai", szokásai, amiket akár tanfolyamokon is lehet hogy tanítanak. ezeket talán hasznos lehet megismered és ha rákeresel, van a neten is egy csomó posing guide, posing 101, how to pose és hasonló leírás, tanács gyűjtemény és egyebek. de ezek mind mind csak segédletet nyújtanak, mert a modell hiába tud nagyon jól mindent, ha nem ő néz a gépbe és nem ő látja, hogy az adott képen mi hogy fog majd kinézni. szóval visszakanyarodva a már írtakhoz: a fotóson múlik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!