Szerintetek fogok még nőni? Hogy segíthetek rán a növésre?
Figyelt kérdés
12 éves vagyok és 163-164-165 cm. Anyukám 170 cm, apukám kb 180 cm, a bátyám pedig 192-193 cm. Szerintetek nőhetek még? Vagy mit csináljak ahhoz, hogy nőjek min. 7-8 cm-t? Az egyik unokatestvérem 13 éves és 175 cm. Én nőhetek akkorára? (Bocs, ha bután fogalmaztam)2015. ápr. 18. 19:47
1/8 anonim válasza:
Ezt egy orvos sem tudná megmondani neked, mivel SENKI nem tudja, hogy ki mekkorára fog nőni.
Ha a tested úgy dönt, hogy megáll a növésben, akkor majd megáll, ha úgy dönt, hogy nő még 10 centit, akkor majd nő annyit nő...
Egyébként a növésre nem lehet rásegíteni, mert ez genetikai adottság.
3/8 anonim válasza:
Egyél sok húst, tejet, tejterméket, tojást. Mindent amiben állati fehérje van. Azért a táplálkozással nagyon is rá lehet segíteni a növekedésre.
Elég ha a kövérekre gondolunk. Ők sokszor magasabbak is az átlagnál. Tehát egyél mennyiségre is sokat, ámde mozogd is le, mert egy modellen nem lehet felesleg.
4/8 anonim válasza:
18 éves korodig még bőven nőhetsz. Ismerek olyant, aki általánosban a tornasorban a legnagyobb volt, a legszélén állt, középiskolában pedig már nem nőtt tovább, a sor másik szélének elején állt tornaórán. A szülei magasak, az egyik nagyszülője kicsi volt. Talán ezért.
5/8 anonim válasza:
En tizen két évesen ugyan enyi voltam, most 192vagyok 15/f
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm szépen mindenkinek a választ!:)) Már majdnem egy éve semmit nem nőttem, és már az osztálytársaim nagy része kezd behozni:) sajnos a méreteimből még így is-úgy is kell lefaragni pár cm-t. Amúgy nekem az anyukám részéről a nők mind 170 cm alatt vannak, de ott is anyukám apukája 190 cm felett van, meg anya bátyja is. Apukám részéről viszont a nagyimon kívül mindenki nagyon magas, de arról a részről csak férfi rokonok vannak.:))
2015. ápr. 18. 20:57
7/8 anonim válasza:
Az ember nem 18 éves koráig nő, én még nőttem utána 2 centit. Szóval bőven.
8/8 anonim válasza:
Még bőven nőhetsz. A magasságot a genetika határozza meg, a táplálkozással leginkább lefelé tudsz elmozdulni ettől (vagyis ha nem kielégítően eszel, akkor kisebb és fejletlenebb maradhatsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!