Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Miért van ennyi kamu ügynökség?

Miért van ennyi kamu ügynökség?

Figyelt kérdés
Miért nincs szabályzat rájuk? nagyon idegesítő, hogy míg aki egyáltalán nem kellene hogy modellkedjen, mert se alakja, se arca nincs meg hozzá, kiperkál 100-200ezer forintot, az "modellkedik" akinek meg tényleg meg van hozzá az adottsága, azt meg nem veszik fel a jó ügynökségekhez?

2014. jún. 18. 23:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem értem! Mit értesz azon, hogy kiperkál 100-200 E Ft-ot és "MODELLKEDIK"???

Kap fizetős munkát?

Mert akkor meg rátermett, ha az ügynökség kiközvetítette. Ha pedig kiközvetítette, akkor nem kamu ügynökség.

De tudtommal egy valódi ügynökség nem kér pénzt a regisztrációért.

2014. jún. 18. 23:51
 2/11 A kérdező kommentje:
úgy értettem a "modellkedik"et hogy fizet 200 ezer forintot a portfólióért és ennyi. nagy karrier...
2014. jún. 19. 00:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát az nem modellkedés. Csináltál magadnak egy fotóalbumot egy stúdióban. Az NEM portfólió.

A portfólió az ingyenes tesztfotókból és fizetett munkákból összeállított gyűjtemény.

2014. jún. 19. 00:14
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

Egyébként én tavaly 5 E Ft-ért csináltattam egy stúdióban fotósorozatot magamról, kb. 130 kép volt, CD-n kaptam meg.

Ebből van 10-20, amit szivesen mutogatok. Statisztaadatbázisokba szoktam bejelentkezni vele, ahol elfogadják a stúdiófotókat is.

Általában élőben akarnak lefotózni.

2014. jún. 19. 00:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Azért van ennyi kamuügynökség, mert ebből akarnak megélni, a sok birka lány pedig be is dől nekik, és ezt pontosan tudják az ügynökségek. Ilyen egyszerű.

Viszont akinek tényleg meg van hozzá az adottsága, azt tényleg felveszik a jó ügynökségekhez. Ha nem, az azt jelenti, hogy valamilyen adottsága nincs meg hozzá mégsem.

2014. jún. 19. 00:51
 6/11 A kérdező kommentje:
En tudom milyen egy igazi portfolio de a kamu ugynoksegeknel ugy nevezik a studioban keszult kepeket 200ezerert.... Szerintem felhaborito
2014. jún. 19. 02:35
 7/11 anonim ***** válasza:

6: Igen, ez csalás.

Még büntetőperben is megáll.

2014. jún. 19. 02:55
 8/11 anonim ***** válasza:

1. szabály: semmiért nem fizetsz előre sehol, még regisztrációs 1000 Ft-os díjat sem, fotókért sem semennyit.

2. szabály: az igazi modellügynökség mindenféle előre fizetés nélkül felvesz az adatbázisába, lefotóz, majd ha munkát kapsz ( de csakis akkor!), levonja a béredből az árát. Ebből következően, csak munkára esélyes 172 cm feletti 36os vagy annál kisebb méretű lányokat vesz fel az adatbázisába, mert ez az ő érdeke is.

3. szabály: Mo-on talán 3 ilyen ügynökség van: Visage, Attractive, Elite....

4. szabály: ha bmely modellügynökség, akár csak 1 ft-ért is kér előre bmely címen (fotózás, regdíj), ott sarkon fordulsz és otthagyod őket!

2014. jún. 19. 09:00
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, akinek megvan az adottsága, azt felveszik a jó ügynökségekhez. Ha nem veszik fel, akkor nincs meg az adottsága. Nekik nem üzlet, ha bepaliznak egy naiv hülyét, aki kipenget nekik 200 ezret, ha ezzel elbuknak egy potenciálisan esélyest, akivel hosszabb távon milliókat kereshetnek...

Na meg amire van kereslet, arra kínálat is. Ha minden 13 éves modellkedni akar, és lelkesen, önként fizettet is érte a szülőkkel, azok meg olyan marhák, hogy bármit megvesznek a gyereknek, csak kussoljon, akkor az nem az ügynökség hibája lesz.

Csalásnak pedig nem nevezhető az ilyen, sőt, általában még tisztességtelenség miatt sem tudod megfogni őket. A szerződésekben nem szokott benne lenni, hogy feltétlen és tuti kapnak is munkát vagy megtérül a befektetés teljes mértékben. Ennyi erővel minden kockázati elemet tartalmazó üzlet csalás lenne. :D Az meg inkább az oktatási rendszerünk hibája, hogy az értő olvasás nem megy az embereknek és hiába írták már le millió meg egy helyen, hogy milyen esetben fuss, mert csak lehúzás.

2014. jún. 19. 09:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért van ennyi, mert meg mindig vannak akik bedőlnek nekik, és még vannak addig van értelme, hogy működjenek.
2014. jún. 20. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!