Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Rövidesen fogunk egy fotó...

Müller Péter 1ev kérdése:

Rövidesen fogunk egy fotó stúdiót nyitni, és szeretnénk a legjobbra csinálni? Kíváncsi lennék a véleményedre.

Figyelt kérdés

Nagyon nagy segítség lenne, hogyha kitöltenéd ezt a kérdőívet vagy leírnád ide az ötleteid, hogy szerinted milyen fotók amik nagyon tetszenek neked és mit várnál el egy profi fotószúdióban.

Előre is köszönöm a válaszaidat.

[link]

2013. nov. 18. 20:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Pár profi fotóért cserébe kitöltöm:P:)
2013. nov. 18. 20:29
 2/20 A kérdező kommentje:
Oké
2013. nov. 19. 00:43
 3/20 anonim ***** válasza:
Belenéztem, de eléggé kifejtős ez, bocsi...Ha Bp.-en nyitjátok és kapok egy óra ingyen stúdióbérlést, kitöltöm szívesen, várom a választ privátban :-). Azt is vállalom, hogy az egy óra után részletesen elmondom, mi volt jó, mi nem, mi lenne jobb...(egy amatőr fotós, kb. 10 Bp.-i stúdió tapasztalatával, ennyi helyen jártam eddig).
2013. nov. 19. 10:48
 4/20 anonim ***** válasza:
Már a kérdések is nagyfokú hozzá nem értésről tanúskodnak! A hozzászólások alapján akartok stúdiót indítani, és működtetni? Hol van a szakmai tudás és őnállóság? Persze próbálkozni lehet!!! A profi stúdiótól minden esetben először a minőséget várom el!Aztán, vagy közben jöhet a kreatívítás! Elsődleges szempont a stúdió alkalmazottainak szakmai felkészültsége,nagyon kevésnek, szinte semminek tartok egy OKJ-s tafolyamot. Ha ezeket a kérdéseket feltetted, nagyon nem vagy tisztában azzal, hogy egyáltalán mit akarsz! A kérdéseid alapján egy halva született ötletről van szó! A hivalos, adminisztratív részt még nem is említettem, pedig arra is érdemes némi figyelmet fordítani, különben nagyon hamar bele lehet bukni a mutatványba!Sok szerencsét!
2013. nov. 19. 12:32
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Bizonyára nem értünk hozzá. És lehet hogy hiányzik minden szakmai tudásunk és egyáltalán nem vagyunk önállóak.

De én mindig kíváncsi vagyok arra, hogy mások mit gondolnak. Lehet, hogy egy profi modell mást tart fontosnak mint egy kezdő. És lehet, hogy egy fotós egészen mást. Én szeretem meghallgatni az embereket.

Például. Egyik fotós a Canonra esküszik. A másik a Nikonra. Megint más azt mondja csak a fényképező váza nem számít csak az objektív. Megint más azt hogy elsőnek egy jó vázra költs. De az, hogy mi a véleményem erről én mit használok nem számít. Mert engem csak az érdekel, hogy mit gondol az akit megkérdezek róla.

Mindig így csináltam mindent. Ezer fotóst ismerek, aki arra panaszkodik hogy a fotózásból nem lehet megélni. Amikor elkezdtem fotózni, akkor is csak kérdeztem. Ezért már a harmadik hónaptól annyit kerestem vele, hogy simán meg tudtam volna élni belőle. Érdekes nem?

2013. nov. 20. 10:26
 6/20 anonim ***** válasza:

A harmadik hónaptól fotózásért pénzt kérni a szakma iránti alázat teljes hiányáról, önértékelési problémákról, felelőtlenségről és kapzsiságról tanúskodik én erre nem lennék büszke és pláne nem hangoztatnám, mert esetleg kiderül, hogy feketén (gondolom nem alapítottál rögtön vállalkozást) számla nélkül szedtél össze vele annyi pénzt mert

a) úgy nem nehéz ha a bevételeid felét nem húzza be állambácsi

b) baromivastagon fog a NAV ceruzája amikor a büntit írják.

Egyébként igaza van annak aki azt írja, hogy hozzá nem értésről tanúskodnak a kérdések, sőt az itt adott válasz is. Ez így eléggé visszatetsző.

2013. nov. 20. 11:10
 7/20 A kérdező kommentje:

Miért nem tanultok meg kérdezni? Én azért vagyok sikeres, mert hajlandó vagyok erre. Lehet, hogy nem ér semmit, de elmagyarázom akkor?

Na figyelj!

A felmérés azért segít, mert megtudom, hogy az embereknek mi a fontos. Nem számít, hogy be tudok rendezni egy stúdiót vagy nem. Az számít, hogy akinek szánom annak teszik-e és azt gondolja, hogy ez jó vagy sem. Az hogy valami jó az nem egy abszolút dolog. Ez az emberek véleményétől függ. A kérdőív erre szolgál. :)

3 hónaptól pénzt kérni? Nos, lehet hogy arrogáns, de volt valami amit jól megtudtam csinálni. Azt mondtam, nézd meg a képeket és ha nem tetszenek akkor ingyen voltak. És nem kérte senki ingyen. :)

De a legviccesebb az, hogy azért csináltam, mert túl sokszor lemondták a TFCD fotózásokat amikor tanulni mentem. Idegesítő volt, hogy amikor időpontom van az ország egyik legjobb fotósával, a modellekkel kell harcolnom. Szóval gondoltam, ha ingyen nem, majd eljönnek ha fizetniük kell. És nem tévedtem. Sokkal jobb modelleket kaptam, sőt sokkal-sokkal elégedettebbek voltak. Innen már gondolom te is kitalálod mit csináltam...

NAV hahaha. Mekkora ostobaság. Az nem jutott eszedbe barátom, hogy már volt előtte is vállalkozásom? Több mint 10 éve vállalkozó vagyok. És bár a fotózásból is meg tudnék élni, de az üzleteim sokkal-sokkal több pénzt hoznak. És még az időmet sem emészti fel. Szóval nem igazán jönnek be a NAV-val való ijesztgetések sem.

2013. nov. 20. 23:59
 8/20 anonim ***** válasza:

El kell, hogy keserítselek, de nem tudsz kérdezni. Ostobaságokat kérdezni bárki tud, de a fejlődéshez elengedhetetlen kérdéseket Te sem tudtad feltenni (ettől persze simán építhetsz klassz műtermet de az egy másik történet).

Továbbra is tartom, hogy aki három hónapja kezdett el fotózással foglalkozni az ne kérjen érte pénzt. Felelőtlenség és ostobaság is. Az pedig, hogy "de hát a megrendelőnek tetszett" eléggé sovány vigasz ha figyelembe vesszük a hazai viszonyokat mivel a jó nép nagy része nem látja a különbséget a Józsi és a fotográfus képei között, ha neked az a célközönséged aki nem látja a különbséget (ezzel a hozzáállással ez valahol érthető is) akkor az a te problémád.

Ettől függetlenül sok sikert kívánok a műterem felépítéséhez de a hozzáállásodon szerintem változtass mert akiből ennyire hiányzik a szakmával szembeni alázat azt nagyon hamar kidobja magából a közösség.

2013. nov. 21. 08:41
 9/20 anonim ***** válasza:
#3 vagyok, mi a gond az ajánlatommal? Nézem a levelezést és nem tudom, kinek adjak igazat (kicsit mindkettőt értem), de pl. nekem miért nem válaszoltok? Vagy egy (még nem létező) stúdió próbaórája akkora ár, hogy inkább akkor ne is írjak?
2013. nov. 21. 21:59
 10/20 A kérdező kommentje:
Ha megnyílt a stúdió legyen, értesítelek, és jöhetsz :)
2013. nov. 22. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!