Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Szép egy Down-szindrómás...

Szép egy Down-szindrómás modell? Szépnek kell egyáltalán lennie egy modellnek vagy "modell-alkatnak"?

Figyelt kérdés

Va egy nagyon jó cikk, ebben van szó egy fiatal lányról, aki Down-szindrómával lett modell. Az anyja áttörést szeretne a szépségiparban. Bennem sok gondolat elindult: egyrészt támogatom, hogy a fogyatékosok is minél több dolgot elérhessenek és örülök, hogy ez a beteg lány megtalálta a számítását. Másrészt azért nekem ez a megjelenés nem az a klasszikus szépség, még szoknom kell. Eleve furán érzem magam, mert valahogy kettősség van bennem. Tök egyértelmű, hogy a betegeket segíteni kell, amiben lehet. De így kell? Itt a cikk ha valakit érdekel:

[link]

2020. nov. 14. 17:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%

A modell az modell, nem szépségkirálynő. Olyan arcokat keresnek akik különlegesek, ez is nagyban hozzá tesz a feljebb jutáshoz, persze nyilván a szépség is. Egy down szindrómás miért be lehetne különleges? Erről szól a divat világa is, kinek milyen egyedi kollekciója van, hogy színessé varázsolják a kifutókat a feltűnő ruhákban, nem feltétlen ízlésessé. Ezt be is bizonyítják elég sokszor.

Szóval azt gondolom nem kell feltétlen szépnek lennie egy modellnek, az elvárásoknak kell megfelelni, azokat teljesíteni.

Megint csak más hogyha fotómodellről beszélünk, ott azért nagy előny a szép, tökéletes arc.

2020. nov. 23. 18:33
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

*miért ne (bocsi)

Tudom ez így elég nyersen hangzik, de itt van pl ez a kép:

[link]

A ruha is borzalmas, a modell is teljesen átlagos kinézetű.

Kivéve, hogy csont vékony.

2020. nov. 23. 18:45
 13/15 A kérdező kommentje:

Ő Candice Swanepoel. A ruha az mindegy, nekem azt sem tetszik amiben a downos lányt szerepeltették és arról a modell nem tehet. Ne haragudj, de nekem ez a kép nem érv. Nézd meg mondjuk ezt a képet ugyanarról a modellről és tedd mellé a fogyatékos lányt:

[link]

2020. nov. 23. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:
49%

#13 a kifutón a ruhára “szabják” a modellt és nem pedig fordítva.

És szerintem nem csúnya a down-os lány sem. A maga kategóriájában miért ne lehetne modell ? Nem minden cég ugyanolyan embert keres. Nem véletlen vannak külön kategóriák. És lehet, hogy sok hozzá hasonló embernek meg hozza az önbizalmát. Ez nem a tökéletes szépségről szól. Még ha vannak igazán szépek is, akkor sem.

2020. nov. 23. 20:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy csúnya. Max átlagos, ahogyan az emberek 90 százaléka. Ezzel nincsen semmi gond. Te magad írtad le: a maga kategóriájában lehetne modell. Mindegy tulajdonképpen, akinek ez tetszik, az most örülhet, én meg majd igyekszem azokat nézni, akik az én ízlésemnek megfelelnek.
2020. nov. 23. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!