A drága, márkás ruhák, kozmetikumok tényleg annyival jobbak?
Vagy a nagy része csak marketing fogás?
Pl egy 25 ezres Adidas cipő tényleg annyival jobb, mint egy 5000Ft-os Deichmann sportcipő?
Vagy a 20 ezres Converse mint egy 3000Ft-os tornacipő?
Ugyanígy smink, kozmetikum.
Egy 12 ezres Kérastase hajpakolás jobb, mint egy 1200Ft-os Gliss Kur?
Vagy egy Lancôme szempillaspirál feltétlenül jobb, mint az Essence?
Nekem sok cipőm van, a 30 ezres Yellow cab cipőm másfél év után kuka érett lett, pedig nem hordtam sokat. Az Aldis cipőmet, amit turiban vettem, többet hordom, mint azt hordtam, lassan 3 éve és még semmi baja. - sok múlik a lábadon illetve azon, milyen gyakran viseled.
A kozmetikumokat nézd meg a kremmania.hu oldalon. Egy high end márka és egy drogériás termék között általában érezhető a különbség.
Nekem egy Paula's Choice krém rengeteg mitesszert okozott, pedig nem olcsó krém.
Helen Rubinstein önbarnítótól lerohadt az arcomról a bőr.
Szempillaspirálért nem érdemes vagyonokat kiadni.
Sminkből átlag ember számára is elérhető pl a filmesek által használt Kryolan, ami csúcs minőség és megfizethető.
Anno rendeltem cipőt magától a cégtől, külföldről, mert azt a típust nem forgalmazták Magyarországon, karácsony utáni akció volt pár típusra. Vettem már többször ettől a márkától itthon, voltak nagyon szép/bevált cipői. Ez féláron volt kb. 25ezer forint.
2 hónapig bírta és nem hordtam sokat...azt hittem agyvérzést kapok.
Egyszer sietnem kellett a vásárlással, nem volt pénzem és egy nagyon olcsó cipőket árusító üzletláncnál vettem egy 4ezer forintos cipőt. Rengeteget hordtam (10-15 km-es városi séták), két és fél év után kezdett szétmenni.
Mustang farmert fiatalon nagyon szerettem, azoknak is hamar szétmentek a gatyái.
Első jó, hogy írja a krémmániát.
inkább úgy mondanám, hogy van amikor tényleg annyival jobb és megéri az árát, de van mikor találni olcsóbban is hasonló minőséget vagy akár jobbat is
én úgy gondolom, hogy a szélsőségek nem érik meg (a nagyon nagyon olcsó valószínűleg nem lesz túl jó és így pénzkidobás, de egy extrém drága meg nem tud annyival többet, hogy megérje az átlagoshoz képest)
persze mindenkinek mások az igényei és a kerete, amit 1-1 ilyen termékre akar költeni, így ezt nehéz lenne objektíven összehasonlítani
inkább az a kérdés, hogy neked mi éri meg
pl írtad a 2 hajpakolást és lehet a drágább tényleg jobb, de ha neked a gliss kur is használ, akkor gondolom inkább a 12 ezer Ft-ból vennél 10 flakonnyit abból az 1 drága helyett
remélem érthető mire akarok kilyukadni :)
Változó. Van, amiben igen. Én pl cipőből, táskából szinte mindig highendet veszek, azokon érezhető a különbség. Az ilyen 10en, 20on ezres cipők nálam 1-2 évnél többet nem bírtak ki soha...
Ruhából úgy vagyok, hogyha nincs meg az "wow hatás", akkor nem adok ki érte vagyonokat, de van pár tervező, akiknek nagyon szeretem a ruháit, és nem sajnálom rájuk a pénzt. De a ruhatáram 7-80%-a a Zarából, HM-ből és az ASOS-ról van, a maradék pedig designer, szóval nem az van a többségben. De amíg a zarás cuccok tönkremennek elég hamar, egy Stella McCartney felső például bírja évekig, úgy, hogy hetente/kéthetente biztos hordom.
Sminkek, arcápolási termékeknél mindig utánanézek annak, amit venni szeretnék. Krémmánia, Sephora értékelések, vagy akár más külföldi oldalak... Mert sokszor van, hogy egy nagyobb márka piacradob egy terméket, de a közelébe sincs a várt hatásnak, de simán kerül 30-40 ezerbe is. Viszont tény, és való, hogy van különbség pl egy Garnier arckrém, és egy Estée Lauder között. Itt is igazából a termékektől függ ez, mert ki lehet fogni sz..rt aranyáron, de olcsón is olyat, ami a highend-del vetekszik (csak sajnos ez ritka).
Általában a drágább termékek jobbak cipőben/ruhában mert jobb anyagból készülnek, a kialakításuk minőségibb és sokkal tovább bírják. A tapasztalt szem tud különbséget tenni egy olcsóbb és egy drágább ruhadarab között.
A nincs különbség csak a szegények és azoknak a szlogenje akik soha nem láttak minőségi ruhát.
Talán nem a Converse lenne a legalkalmasabb mérce ami egy vászon tornacipő - bár lehet tovább bírja mint a noname társa - hanem egy minőségi bőr szandál amiben érezhető az anyag és az igényes kivitelezés. Nem fog három hét után úgy kinézni, mintha a kutya rágta volna meg.
Kozmetikumoknál a márkanév nem feltétlen garancia a minőségre. Az említett Kérastase pakolás telis-tele van szilikonnal aminek a segítségével puha és bársonyos érzetű a hajad és csillogó, de ez egy hamis műanyag bevonat amit a hajszálakon képez.
Egy Alverde, Logona, Balea hajpakolás minőségben sokkal jobb és árban is hatalmas a különbség.
Ez a sminktermékekre is igaz: lehet kapni olyan Börlind szemhéjfestéket vagy alapozót ami magasan veri minőségben és összetételben a Diort és az ára a negyede. Inkább a komersz drogériás márkák és a nagy nevek között van különbség. Mondjuk egy Rimmel alapozó és egy Estée Lauder alapozó között hatalmas a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!