Fura, ha fiatal nőként keveset költök magamra?
Csak mert sokaktól hallom (konkrétan anyum is mondta), hogy most vagyok fiatal, most kéne megvennem/megtennem mindent, amit szeretnék (és persze megtehetem), mert később már nehezebb lesz.
A ruháimat kevés kivétellel turizom, nem is tudom, mikor vettem valamit utoljára, nincs szükségem semmire. A kozmetikumaim nem drágák, a sminkelés nem érdekel, van egy szempillaspirálom meg egy BB krémem és ennyi.
A parfümöm se volt drága, illetve most egyedül egy karórát néztem ki (semmi extra, 4000Ft, H&M).
Ékszereim nincsenek, csak egy pár fülbevaló, ez is bizsu, kézműves.
Egyedül fodrászhoz járok két havonta (csak egészségügyi vágás), tornázni otthon szoktam videóra. Vagyis, már csak zenére, mivel megjegyeztem a gyakorlatok sorrendjét.
Bár, ha belegondolok, valóban a korombeli ismerőseim valóban többnyire többet költenek, az egyik lány nemrég vett karórát 40 ezerért....
25n
Nem fura. Nekem is van 30 alatti barátnőm, aki szinte semmit nem költ magára. Persze amit használ azok minőségibb cuccok (ob tampon pl) de nem nagyon sminkel, és nem vesz drága cuccokat, ilyen kínai szinten vásárol.
En nem ilyen vagyok, néha irigylem, hogy elvan így is.
33N
Inkább jó olvasni hogy a konzumon kívül vannak más lányok is.
Ez inkább a tudatos gondolkodás nem szégyen és egyáltalán nem kellemetlen.
Míg te beosztod a pénzedet addig a többség hajszolja magát a költekezésbe s persze a sok munkába amiből valahogyan tudja kifizetni a sok feleslegességet.
Na de mindenki saját maga tudja.
Örülök hogy vannak már többen olyan gondolkozással mint te és az előttem hozzászólók!
Nem fura.
És amúgy is, az ember hiába költene magára (ruha, smink, egyéb) havi 200k-t mondjuk, ha csak 90 ezret kap havonta.
40 ezres karóra meg nem kell nekem. Ajándékba adhatják, de magamtól nem fogom megvenni. Közel félhavi fizetés.
Nem baj hogy keveset költesz, inkább ez mint az ellentéte.
Amúgy ezek alapján nagyon visszafogottnak gondollak, eltudod magad engedni időnként?
Teljesen jó! Nem a költésedtől leszel több.
Gyűjts lakásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!