Egyes csajok miért jönnek mindig ezzel?
Egészség tudatosság nincs jelen az emberekben. Valakinek a 2 utca séta a mozgás, valakinek a Balaton napi körbe bringázása.
A másik, hogy pajzsmirigy beteg a magyarok fele. Najó, picit több, mint a fele. És nem vizsgaktatják meg magukat.
Az étkezés megint olyan, hogy kinek mi a sok / kevés. Kollégám a csioszet nem is számolja, mert az nem étel, csak nasi.
Ezért lenne jó testnevelés órán (ha már emelt óra számban kötelező) valódi test nevelést csinálni és beszélni az egészséges életmódról is.
A súly miatt azért aggódnak a lányok, mert irreálisan photoshoppolt képeket kapnak a magazinokban ideális nőnek beállítáva. Csak nem tudják, hogy a valóságban ezek a nők nem olyanok, mint a címlapon.
És még van nagyon sok összetevője. Nem egy faktoros a történet. Nagyon sok mindenen múlik.
És sokan még mindig a BMI-ben hisznek - ami szomorú.
Ilyet még nem láttam itt kiírva.
Rám is igaz, hogy nem eszek ilysmit és sportolok, mégsincs modellalkatom, csak átlagos. Sem kilókban, sem centikben mérhető súlyfeleslegem nincs azonban.
Viszont az igaz, hogy vannak olyan lányok, nők, akik genetikailag nagyon vékonyak (más genetikával olyan alakot már el se lehet érni), függetlenül attól, mit esznek.
Illusztrálom:
Ez egy átlagos, normális, nem túlsúlyos alak. Nem vékony, de nem is duci:
Nyilván lehet belőle fogyni egy pontig, de drasztikus változás nem lesz.
Az ilyen alak viszont genetika, aki ilyen, ehet bármit:
Van, akinek tetszik, van, akinek nem, ízlés dolga.
Viszont az első típusból akkor se lesz ilyen, ha salátalevélen él, a második meg akkor se fog elhízni, ha minden nap a mekiben ebédel.
Na, ez a genetika.
Nem igazán van olyan, aki bármiből, bármennyit ehet felnőtt korban. Tiniként elég gyakori.
Én vékony vagyok, tiniként sovány voltam. Ettem normálisan, de nem zabáltam, mint nagyon sokan mások. Most is eszem édességet, sütit. Én is megkapom, hogy persze én ehetek. De azt nem fogják fel, hogy én nem egy tábla csokit zabálok be, meg nem fél tortát, hanem egy-egy kis szelet csokit és egy szelet sütit, és nem is naponta. Akik panaszkodnak, azoknak meg iszonyat sokat esznek. Más fogalmaik vannak a normál mennyiségekről.
Nem bármennyit, hanem "bármit", ezen volt a hangsúly.
Én pl nemhogy egy tábla csokit, de egy kockát se eszek meg, maximum egyszer havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!