2018 nyarán szúrt dupla köldök pc nem gyógyul, gennyedzik azóta is, mi a baj? (kép)
Próbáltam a kapott géllel kenni, mikor elfogyott betadint,alkohol együtt próbáltam,de azóta is ilyen:
Most 10mmes van benne. 8as is belefér,12túl hosszú. Orvosi fém van benne,simán ki lehet cserélni,az nem fáj,a bőr a pc szár fölött nincs elvékonyodva. A 4 lyuk bemeneténél viszont mindegyik esetben piros a bőr, nedvedzik,gennyes. Mit csináljak vele? Egyáltalán nem lett jobb.
Megemlítem még,hogy industrial pc-t szúrtak nekem pár hete, de ki kellett venni,mert pár nap után úgy bedurrant,hogy az egész állkapcsom fájt, és a nyakam, a fülem mögött az ér ki volt dagadva teljesen. Nem értem mitől,mikor normálisan ápoltam azt is...
21 éves vagyok,nem kell rejtegetnem,vagy nem tudom, naponta minimum 2x kezelve van a köldök pc,de nem múlik ez a gyulladás.
Segítsetek kérlek! Köszönöm.
Az is elég lett volna,ha azt mondjátok,hogy octiseptet tegyek rá, vagy ilyesmi. Majd ma veszek.
És kettő van,nem véletlenül, mert van jelentése. A westend tattoo&piercing-nél szúrták!(nem lőtték...), nyugodtan nézze még,aki kíváncsi,hogy ékszerrel+fertőtlenítővel mennyibe kerül a kettő. Nem 5000.
Az pedig nem hiszem,hogy látszik,mennyire edzett a hasam, ezekből a képekből,de nyugodjatok meg,eddig semmilyen panasz nem érkezett rá😉
Szia! Octenisept (gyógyszertár), naponta 3-4 alkalommal használd, az megér egy próbát, de gyanakszom, hogy az ékszerrel lesz itt gond... (biztosan orvosi fém?) (nem vagy allergiás az orvosi fémre? - nagyon ritka eset, de előfordul) ha igen, akkor javasolt a nemesfém/titán ékszer. Jelenleg tekints úgy az ékszerre, mintha “tegnap” szúrattad volna. Ergó: nincs áztatás, nincs szauna, szolárium etc...
Reméljük hamar gyógyul majd :)
Szia!
Westendet máskor messziről kerüld el.
Testékszert alkohollal nem ápolunk ennyi ideig!
Patikában vegyél literes octenisept folyadékot, azzal kezeld napi 4-5x. Szaunát, szolit, uszodát, gőzfürdőt és kádban ázást felejtsd el 1-2 hónapig legalább.
Ékszerek tekintetében az orvosi fém és az azt mondják, hogy orvosi fém között hatalmas különbség van, illetve, ha nikkel érzékenységed van, akkor a valódi orvosi fémre is allergiás reakciók várhatóak.
Vegyél bele titán ékszert, felülre mehet hasonló, de alulra egy könnyebbet (ne legyen ekkora az alsó feje a barbellnek). 10-es szárhossz elég bőven.
Mikor és hogyan kezeld?
Minden reggel felkelés után, amennyiben reggel (is) zuhanyzol, akkor zuhanyzás után. Használj tiszta fültisztító pálcikát segédeszköznek és tisztítás előtt mindig moss kezet alaposan. Rá nagyjából 3 órára tisztítsd le ugyan így. Majd dél környékén is. Utána, amikor hazaértél (munka-suli-stb.), majd lefekvés előtt is. Ha hason alszol, vagy sokat forgolódsz, akkor célszerű bő egy hétig alvásnál leragasztani sima mull lappal.
HA nem múlna el duzzanat, hanem megnőne, akkor patikában vegyél rá hidrogén-peroxid oldatot. Akkor azzal kell kezelni napi 3x legalább 3 héten át. Az leszárítja.
Alkohol miért nem jó?
Egyrészt 70% alatt legfeljebb mosogatni jó, fertőtleníteni nem. 70% felett meg annyira szárít, hogy többet árt, mint használ. Bizonyos ékszereknél első pár napban a szárító hatása miatt jó, de utána le kell cserélni.
Tájékoztatóul:
A köldök piercing egy felszíni ékszer. A felszíni ékszerek macerásak, lassan gyógyulnak (akár évek alatt) és nagy a kilökődés esélye. Bőrfüggő, hogy kinek marad meg rendesen és kinek nem. A gyulladások egy része is kilökődés miatt van és nem bakteriális vagy vírusos.
Ezen felül próbáld meg óvni minden fizikai behatástól. Feleslegesen ne piszkáld, ne mozgasd, csak tisztításnál.
A köldök ékszer átlagosan 2-6 hónap alatt gyógyul, de sokaknak a helytelen ápolás miatt elhúzódik 1-2 évre, de van aki hamarabb megunja és kiszedi.
Másik hátránya, hogy teljesen gyógyult állapotban, ha megrántódik, ugyan úgy begyullad és ugyan úgy kezelni kell, ha nem akarod kivenni.
Amúgy nagyon jól néz ki, ha szépen meggyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!