Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Villanófényes szőrtelenítés?...

Villanófényes szőrtelenítés? Kinek hogy vált be?

Figyelt kérdés

SmoothSkin Bare IPL-t néztem ki, persze csak ha leakciózzák holnapra :D

Olyan tartós mint az epilátor? Vagy gyorsan visszanő, mintha csak borotválnám? Fáj? :D

És még annyi, hogy a villanófényes és a lézeres epilátor ugyanaz? Ha nem, melyik a jobb?

2018. nov. 22. 19:55
 1/4 Tak válasza:
100%

A fény alapú szőrtelenítés lényege az,hogy az 1-2mm-es torzsán keresztül a fény bejut a szőrtüszőbe,azt fölmelegíti,az elhal,így egy ideig nem nő vissza.Újra ki fog nőni,de az új gyöngébb a borotváltnál,meg vékonyabb is,meg nem borostás tapintású.Meg szokták megismételni a kezelést még 2x,2-3 hetente.A lényeg a kezelés során alkalmazott gép erősségében van,meg a szakszerű léptetésben(nincs többszörös átfedés).Lényegében a hatékonyságot tekintve a villanófényes nagyobb területet fed le,de cserélni kell a villanócsövet időnként,hiába írják hogy nem kell.A lézeres sokkal lassabb,kisebb területet fed le,könnyebb átfedéssel dolgozva hibázni.

A nagyon hatékony villanócsöves verzió nagyon melegszik is,így azokat berendezés szerű gurulós kocsival üzemeltetik inkább(hűtés),a marokba fogható nem erősebb bármelyik másik ugyan olyan műanyag házas verziónál.Ha elmész egy ilyen szalonba,láthatod hogy az szépségipari és a háztartási készülék között mik a főbb különbségek a szakszemélyzeten kívül :)

Ha mindenképp veszel ilyen otthonit,olyat vegyél,amelyikhez kapható a cserélhető lámpának nevezett villanócső,és többnyire meg van adva a villanthatósági száma is.

2018. nov. 22. 20:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2018. nov. 23. 06:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért jól néznénk ki, ha a tartós szőrtelenítés annyi ideig tartana, mint a borotva...

Nekem philips lumeam van. Amikor először használtam, akkor 2 hetente kellett ismételni. A szőrt előtte le kell 1 nappal kb.borotvàlni, hogy kicsit borostás legyen, mert ugye a szőrszál vezeti a tüszőkhöz a fènyt.

Néhány alkalom után elkezdett foltokban nem kinőni a szőr, illetve ami kinőtt az is sokkal vékonyabb, gyengébb lett. A kezelések után ki is hullott pár nap múlva sok. De ezt nem úgy kell azért elképzelni, hogy szemmel láthatóan hullott, viszont erősebb dörzsölèsre pl, illetve ha csipesszel meghúztam, akkor is èrezhető volt, hogy nem tartja szinte semmi (igyekeztem érthetően fogalmazni).

Aztán úgy 7-8 alkalom után egyszercsak nem nőtt semmi, és ez azóta is így van néhány hétig. A javasolt kezelések után 6-8hetet írnak ismétlésre, nekem ez olyan 5 hét kb, akkor már elkezdenek nőni a pihék, de nekem nagyon gyorsan nőtt a szőr mindig sajnos. De közel sem olyan erős szálak, mint előtte, alig látszanak. Viszont így, hogy 4-5 hetente használom, mindig sima.

Fájdalmat éreztem mikor villan a gép, de simán kibírható volt nekem.

Én elsősorban a szőrtüszőgyulladàsok, szőrbenövèsek miatt vettem, arra mióta csak a fenntartó kezeléseket csinálom, nagyon bevált. (Sajnos a borotvát egyáltalán nem bírja a bőröm, úgyhogy eleinte nem sok javulást láttam, de mióta nem kell semmiféle más szőrtelenítő módszert használnom, azóta szép a bőröm).

2018. nov. 23. 12:21
 4/4 Dávid86 ***** válasza:
15%
Nem érnek sokat, ne dobd ki a pénzt. Nézz utána az elektrolízisnek, az végleges, ha nem akarsz többet szőrös lenni. Volt 20 IPL kezelésem, mind visszanőtt.
2018. dec. 11. 03:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!