Most akkor nekünk férfiaknak is sminkelni kellene magunkat?
Eredetileg viccként kezeltem ezt, de egy ideje megfigyelések és vélemények alapján nem provokatív szándékkal felteszem. Nemrég volt beszélgetésem itt gyakorin két nővel sminkelés témában és nekik az összes ismerősük sminkeli magát, mert a "jó smink kiemeli a természetes szépséget". Smink nélkül el se indulnának otthonról, de vannak akik csak minimálisan szem körüli kiemelőt használnak. Ezzel nincs is bajom, na jó a természetesség és fair play híve vagyok. Viszont azzal már annál inkább amikor szerintük a legtöbb pasi igénytelen és csak kb. 10%-uk helyes, ezt már rengetegszer hallottam.
És találkoztam is vele, egy lány csak azért akart járni velem, mert egyik haveromra emlékeztettem őt, de haverom nem akart összejönni vele. Ezért ideiglenesen megtettem volna én is, miközben próbálkozott volna haverom ágyában kikötni + azért cégnél is hallok cifra történeteket.
Ez siránkozásnak tűnik, de legtöbben gondolom magukhoz(sminkkel együtt) vagy sztárokhoz viszonyítottan alakítják az elvárásaikat. Tudom tudom általánosítások nem mindenki ilyen, de egyre gyanúsabb nekem, hogy ez az arány 50% felett van vagy borzasztóan rossz tapasztalataim és társaságom van.
Nekem a természetességgel egyáltalán nincs bajom, sőt imádom, de tudom és látom, hogy a nők rendkívül komoly energiát tesznek bele azért, hogy szebbek legyenek. Ezáltal jobban is érzek magukat, nem saját szavaim, de a mérce itt borul fel.
Johnny Depp-ért sok nő rajong, viszont a férfi sztárokat is sminkelik és a legkedvezőbb fényviszonyok alapján beállítják őket.
Tudom utolsón is van szem körül + a bőre színe is fakóbb lett a természetesebb barnánál, de ebből is látszik, hogy egy filmnél több ember dolgozik azon, hogy a sztárok "tökéletesek" legyenek a szerepre. Na most ez alapján akkor a férfiaknak is sminkelniük kellene magukat? Vagy lehet az ilyen festés pár éven belül kötelező lesz?
Ki mit gondol? Tapasztal? Mindenféle provokációt vagy agressziót mellőzzük!
Nem.
A film és a valóság két külön dolog.
Nem én személy szerint nem gondolom, hogy a férfiaknak is smikelniük kellene.
Ellenben rengeteg férfinél tapasztalom, hogy egy alapvető higéniai rutint is képtelenek beiktatni a hétköznapjaikba.
Attól, hogy általában a nők fogalkoznak többet a megjelenésükkel attól néhány praktikát a férfiak is bevethetnének. Gondolok itt pl. egy arclemosásra. Hiába mossa meg a párom az arcát, ha utána még áttörlöm egy micellás lemosós vattával az arcát jól láthatóan bőven hoz meg le a bőréről koszt.
Illetve egy kis krém, vagy heti 1x-i arc/test radírt sem tartom ördögtől való dolognak. Szerintem nemtől függetlenül jót tesz a bőrnek a törődés, csak sajnos ezt a legtöbb férfi vagy lexarja(bocsánat a vulgáris kifejezésért), vagy szimplán férfiatlannak és időpocsékolásnak tartja. Pedig már ezzel RENGETEGET tehetnének egy jobb közérzetért és szebb megjelenésért.
#1 Sokak szerint nem, ezért is írtam, hogy szerintem ezen sztárok lehetnek a viszonyítási alapok.
#2 Igen, de rengeteg ilyen smink előtt utáni kép van neten ahol egy nőnél látszik is a különbség. Egy radírtól nem láttam még ugyan ekkora változást, na nem mintha valaha is sminkelni akarnám magam. Viszont rengetegféle kiemelő, alapozó, kontúr, fényező és még jóisten se tudja mit lehet használni amit megfelelően alkalmazva egy átlagos(relatív) lány magára ken és már is csalókább lesz, akár csak szem kiemelővel.
Te beteg vagy.
Neked nem volt tabló fotód? Osztan azon nem voltál kisminkelve?
Többféle smink létezik,és többféle indok,sminkelési stlíus is. A fotózásokon,videókon a férfiakat is sminkelik,mert az erős led fény kiemeli a szem alatti karikákat,bőrhibákat,és úgy még rondább az ember mint természetes fénynél,ezért elengedhetetlen hogy legalább lealapozzák az arcokat,púderezzék, hogy ne csillogjon,meg ilyesmi.
A mindennapokban persze teljesen más. Létezik natúr smink,amit sok nő alkalmaz,olyasmi amit te is írtál fentebb,arra szolgál hogy pl ha a munkán elő kell adnod valamit,akkor ne a hatalmas ragyáidat és a karikáidat figyeljék hanem egy arcot,amiről nem vonja el semmi a figyelmet. Itt csak kiigazítják a bőr színeltéréseit,van aki a szempilláit is kifesti mert az alapozás során optikailag eltűnhet a szem,ezért utólag ki kell emelni.
Van a korrekciós smink,amit sok nő használ.Ezt látjuk instagramon legtöbbször. Ez a való életben természetellenes hatást kelt,az illető arccsontját,orrát teljesen átváltoztatja,műszempillákat is használnak,ezt inkább modelleken,színésznőkön,tv műsorokban használják,de ma már átvette az áltag is. Ami azért rossz,mert a kamera és a fények megkövetelik az erős sminket és a túlzást,de ez nem szükséges utcai viselethez,és nem is az adott nő szépségét emeli ki,hanem egy teljesen másikat fest rá.
A férfiak,a színészek sem használnak sminket otthon,csak a tv szereplésekhez alapozzák őket,ezért nem értem mért kéne másnak sminkelni? Persze szép lenne ha a férfiak is kicsit jobban odafigyelnének az ápoltságra,de nem hiszem hogy lenne nő a világon aki elvárja egy maszkulin férfitól hogy ki legyen kenve alapozóval.
Vannak ugyan "férfiak" akik ugyanúgy sminkelnek mint a nők,de ez már más kategória.
#5 Szép indoklás és nem is lenne problémám, ha nem hallanám egyre gyakrabban ezt a férfiak kb. 10%-a helyes a többi ronda szöveget. És pont úgy gondolom, hogy a sminkelések és tökéletes fényviszonyok a kiindulási pont, mivel egyre több korrekciós sminket viselő lányokat-nőket látok a mindennapokban. Nektek meg vannak ezek a praktikák amivel teljesen megváltoztathatjátok az arcvonást sőt mást is(erről is kaptam videót). Anélkül úgy gondolom megnőne az átlagos nők száma(relatív hogy kinek mi az, de egyáltalán nem negatív jelző, nekem csak ez az érdeklődési köröm), viszont a férfiak ezt nem igazán tudják olyan "sminkkel" ellensúlyozni ami ne tenné őket nőiessé vagy nevetségessé. Marad a harci festés amit direkt viccből linkeltem be, de ki tudja ami ma még tabu holnap már természetes lesz. És egyébként egy szem körüli festés is bőven elég lehet, mert kiemeli és megváltoztatja a szemíriszének színét, legalább is úgy tűnik, bár ez inkább az agy játéka az árnyékkal és színkontrasztokkal:
De nem hiába használták azelőtt a harci festések a szem kiemelését, amit nagyon is sok mai nő tud és használ.
#6 Azért szerintem annyira nem rossz a helyzet.
Rengeteg férfin valóban csomót dobna, ha ápoltabb lenne. A radírozás nem olyan dolog, ami egyből hatalmas változás, hanem szépen, rendszeresen kell csinálni és elmúlik csomó probléma, pl. mitesszerek.
A barátomat sikerült rávennem, hogy heti 1-2 alkalommal menjen át a T-zónáján egy pattanás kinyomó valamivel, ami mitesszerekre is hatásos, radírozzon, este és reggel pedig micellás vizezzen, hidratáljon. Egy hét után már lényegesen szebb volt a bőre, de még a szakálla is rendezettebb és dúsabb lett az olajos bázisú cuccoktól.
Nem kell smink, hagyd meg James Charles-nak, vagy körözd le, ha érdekel. A korrektor nem ördögtől való, de mélyebbre hétköznapokon senkinek nem kell ásnia magát.
De ahogy már írták előttem, sokan, főleg itt Kelet-Európában délelőtt 10-kor szeretnek parádézni teljes insta-glamben, mikor ideális esetben egy hétköznapi suli/munka smink így nézne ki kb:
Szerintem a smink nem lesz megoldás, egyszer le kell mosni akkor mg úgyis meglátja a lány milyen valójában.
Az arcápolással többre mész viszont az nem egy radírozásból áll.
Nekem pl alapból nem túl vészes a bőröm, az orrom zsíros és karikás a szemem (nem táskás, szimplán vékony alatta a bőr ami s..r mert ezzel nem sok mindent lehet kezdeni), erre egy olyan rutin van hogy minden nap (ha van fent smink) sminklemosás, arctisztítás, tonizálás, ampulla/eszencia (ez ilyen krémszerű cucc de csak pici kell belőle, több benne a hatóanyag), szem alatti krém, bőrpirosságra krém az orrom köré és nappali/éjszakai arckrém. Ezenfelül heti 1-2 radírozás, arcpakolás és szemöldök igazítás.
De ezt még lehetne fokozni, egy rendes arcápolás kb így néz ki, nem abból áll hogy felcsapsz egy krémet és várod a csodát, meg kell találni a bőrödnek jó cuccokat de megéri mert ezt nem lehet letörölni egy nedves zsebkendővel viszont minden nap kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!