Ti milyen magyar beauty blogokat olvastok? Az utóbbi időben a régi nagy kedvencek vagy abbahagyták a blogolást, vagy már csak reklámokból áll a csatornájuk.
A Krémmánia még jól tartja magát, de egyértelműen üzleti célú az oldal.
A Kialakítós csaj se írni, se beszélni nem tud, az ízlése meg egyenesen pocsék. Az is visszataszító, ahogyan a cégeknél ajándéktermékekért kuncsorog.
Hála az égnek Móni szépségvilága abbahagyta, Very Style blog (ma már For Her) Szandra meg beleszürkült a gyereknevelésbe, napról napra unalmasabbak a videói/posztjai, arról nem is beszélve, hogy a "very style"--hoz semmi köze nincs.
Örökké kék az ég Betti fellengzős, primitív és csúnya, egy lapon említem Benke Barbival, aki szintén ilyen. Viszkok F. olyan, mint egy agyhalott 10 éves.
Mégis, ti kiket néztek, olvastok? Van igényes blogos magyar tartalom?
Hasonló fogalmazódott meg bennem is az elmúlt 1-másfél évben. Az ok egyszerű: kipukkadt a bloggerina-lufi ami túl nagyra lett fúja egykoron - azaz elvirágzott más szavakkal.
Egy részük reklámoz és ajándék ingyenterméket tesztel, hisz valószínűleg belefásult a folytonos vásárlásba vagy megtalálta a kedvenceit és emiatt nem vesz/tesztel új dolgokat. Sminkeket alkotni sem lehet a vegletekig hogy mindig újdonság legyen a végeredmény. Viszont a blogot bezárni nem akarják, ezért ha kapnak valamit egy cégtől, azt bemutatják. Addig is döccen egyet a szekér.
Sokan pedig családot alapítottak, és inkább arról írnak hogy "ezt eszikéltük ma" , "így szoktunk le a pelusról" vagy "Cili baba dackorszaka - ahogy én látom"....ez meg olyan, hogy csak az unatkozó gyeses kismama vagy régebbi nagy rajongó szerint izgalmas, mert pl. én Szandránál tapasztalom azt, hogy régen imádtam a tesztjeit, rendszeresen olvastam, de mivel magam is 2 gyerekes anya vagyok, az nem érdekel hogy mit ettek, hogy szült, milyen a bölcsis beszokás vagy a kaki a pelusban. Én is ismerem a 2 gyerekes életet, számomra nincs új abban amit ír, nem érdekes és mivel ő nem gyerekorvos vagy szakember ezért a "hasznossága" is annyi mintha megkerdezem a szomszéd anyucit.
Megnéztem Benke Barbit. Ő sosem volt nagy beauty guru, de ahogy látom ő is arról ír ami kb. a szoros családjának lehet izgi (szülése és juhuuu negyen vannak). Az megint nem érdekes hogy az inggyen babacsomagokban mi van hisz azt minden kismama megkapja úgyis.
Fruzsi, és a többi youtube vlogger - na ők a 12 eveseknek készítik a videókat, de ha megnézed a videók alatt a kommenteket, egyből látod.
Akik még mutatnak számomra újat: Lolly, Moon Angel és a Krémmánia (ezutóbbi még mindig kedvencem) De rajtuk is látszik hogy kezdenek beleunni. Ez ilyen, már nincs virágzása a beauty blogoknak, lejárt az idejük sajnos, de én kb. 7 éven át imádtam hogy vannak, most már vége lassan, népszerűségben átvette a helyet sajnos a sok idióta kihívásvideó, "mit ettem ma?" videó és "xy városban hauloztam" videó. Erdektelen baromságok, amik tökéletes időkitöltők a 11-15 korosztálynak két matekpélda közt az okostelón a nagyszünetben....ennyi.
3. vagyok, még annyit, hogy a legalja, amikor nyerítve felnevettem hogy na itt az ideje abbahagynia az egyik leányzónak: "Takarítószer haul"
Na ez még a "Mi ettünk ma?" videóknál is mélyebben van.
És kihagytam egy pozitívumot is: sminkelésben Bebita Bonita csatornája jó, még mindig! Szépen sminkel és annyira kedves, természetes az a lány, amitől a tized annyira tehetséges Fruzsi/Aviana/stb. típusú szponzorált semmiről-sem-szóló youtube "sztárok" fénykorukban is messze voltak.
Hát a Kialakító Enikőnek nem hiába van x ideje csak tízezer feliratkozója. :D Senki nem iratkozik fel rá, mert annyira unalmas. A többiről ugyanez a véleményem nekem is.
Én két youtube csatornát emelnék ki, akik tényleg jók. Fatima Panka és HeyJulie. HeyJulie főleg, annyira hangulatosak a videói, nagyon igényes amit csinál. Fatima szintén, de Julcsi kicsit kiforrotabb. :)
Én már minden más lányról leiratkoztam, régen imádtam például Hédinkét, de már rég nézhetetlen. AvianaRahl ugyanez. Temesanikót nagyon szerettem régen, de valahogy kezd ő is elmenni egy nagyon rossz irányba. Igazából szomorú, hogy van vagy 20-30 beauty vlogger, és számomra kettő nézhető, a többi szörnyű. Igazából már egyiknek se az igényesség a fontos, hanem hogy minél több terméket kapjanak, minél jobban benyaljanak a cégeknek. Mindegyik pénzt akar a youtubeból és nem értéket teremteni. Kár. Régen mindennapra jutott 2-3 videó amit egyből megnéztem délután, ma meg már egy héten örülök ha van 2-3... Unalmasak már ezek a mit ettem ma,kihívások, haul, unboxing videók. Semmi egyedi nincs már bennük (kivéve a fent említett két youtubert), csinálják a sablonos, szponzorált fost.
Én is HeyJulie-t tudom ajánlani :)
Nagyon közvetlen és jó személyisége van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!