Lányok, minek kell egy férfinek reggeli-esti hidratáló krém?
Azt mondta egy elég jó csaj h manapság ez már elég alap.
Minek? Mire jó?
#5 Oké, neked szükséged van rá. Ha valaki jelen esetben nem panaszkodik a bőrére, annak minek? Mi az, hogy “alap”? Én is bekenem magam, amikor szükségét érzem, meg azonkívül is nem tartom igénytelennek magam, sokféle szépségápolási lehetőséggel élek, de nincs olyan, vagy valaki megmondja, hogy mi “alap” nálam (csak mert nála az). Mindenki másképp ápolja magát, szükség szerint.
Kérdező esetében megérteném, ha mondjuk azért mondták, mert száraz a bőre, az esetben érthető, hogy ilyesmit ajánlanak.
Mindenkinek más az alap. Van, aki szőrtelenít, van, aki nem - nekik más-más az alap.
Van, akinek alap, hogy a nő tudjon főzni, van, akinél alap, hogy a férfi jól keressen - nekik is más és más az alap. Nekem sem tetszik, de ha vért hányok sem tudom megváltoztatni az emberek gondolkodását.
Ennek a lánynak ez az alap. Ha a férfinak nem, akkor hagyja a francba.
Két embertípus van, aki szerint az arckrém alap, az egyik, aki buta és nincs tisztában a bőrtípusokkal, a másik pedig a kereskedő, akinek ebből van pénze. :-)
Én meg szó szerint a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy az arckrém mennyire nem alap dolog, és nem szabad vele játszani. És hülyeség a zsíros bőrre való arckrém, mert tovább zsírosít, mert krém, aztán ha elég buta vagy, csak az lesz belőle, hogy még több ilyet vásárolsz, aminek a kozmetikai cégek csak örülnek, meg az AVON és Oriflame ügynökök... :-)
Zsíros bőrt nem szabad tovább zsírosítani krémmel, azt tisztítani kell, hogy ne tömődjön el és ne gyulladjon be.
Hát az avonod vagy oriflames zsíros bőrre való krémektől lehet, hogy valóban rosszabb lesz csak :)
Általánosságban szerintem elmondható, hogy a zsíros, problémás bőrre való kozmetikumoknál a drogériásak nem valami hatékonyak. Régi tévhit, hogy a zsíros bőrt nem kell hidratálni. Szerencsére ma már egyre kevesebben próbálják szárítani a bőrüket ilyen esetben. Régen én is beleestem ebbe a hibába, és nem értettem, miért lesz csak egyre rosszabb. Azóta már rájöttem, hogy ha szárítani próbálom a bőrömet, arra csak még több olajtermeléssel reagál. Amióta hidratálom a bőrtípusomnak megfelelő minőségi (nem drogériás) cuccokkal, gyakorlatilag eltűntek a bőrhibáim és sokkal kevésbé zsírosodik. Simább, egyenletesebb a felülete.
Persze biztos vannak, olyan szerencsések, akiknek nincs szükségük semmilyen krémre mert magától tökéletes a bőrük, de ritka az ilyen.
Férfiaknál egyébként a kamaszkor után kevésbé jellemzőek a bőrproblémák, és a bőröregedés sem olyan látványos náluk, így én sem mondanám, hogy igénytelenség, ha nem használnak arckrémeket abban az esetben, ha tényleg nincs rá szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!