18-26 éves nők ki mennyit költ magára egy hónapban? Fodrász, körmös, kozmetikus, testápolási szerek, smink? 21/n
Kb ki mennyit költ magára kérlek írjátok meg hogy szülővel vagy egyedül, párotokkal éltek e.
Számoltam a havi dm es vásárlásom 10 ezer. Tüstfürdő,sampon,száraz sampon, hajfesték,valami új smink,tampon,hajlakk,fürdőbomba van amut nem minden hónapban veszek.
5-15 ezerért parfüm
Szempillas 5000
Kormos 5000
Ruhák ami változó 5-50 ezer közott utobbi ritkábban.
Szülővel élek rezsit nem fizetek a kajám 60-70% át én állom.
Kíváncsi vagyok ki mennyit költ és mire.
A normális válaszokat előre köszönöm.
Szia! :)
Én is 21 vagyok és nagyjából ugyanaz az anyagi hátterem mint neked, vagyis én is szülőkkel élek stb. Én illatszerekre illetve tisztálkodási szerekre max 5 ezret költök 1 hónapba mert van ami kitart sokáig vagy lehet valamiből többet veszek ha éppen akciós. Körmös 5 ezer nekem is kb. Szempilláshoz nem járok de helyette szolibérletet veszek havonta ami szintén 5 ezer Ft környékén mozog. Ruhákra inkább 2-3 havonta költök de akkor nagyobb összegben, ilyen 20-25 ezer környékén. Más kiadásom esetleg a kaja de azt inkább úgy oldom meg hogy belefizetek az itthoni vacsikba amit együtt dobunk össze :)
Tusfürdő kb. 2x600 forint (gyerektusfürdőt használok.. rájöttem, hogy ettől nem szárad ki a bőröm :-D).
Fodrász félévente 4 ezer, parfüm félévente kb. 2 ezer, sampon (sokféle van itthon, nagyjából 600 forint/hónap - mikor milyet veszek, vagy melyik fogyott el).
Hajvitamin 2 havonta ezer forint (DM sajátmárkás).
Tamponból akkor szoktam venni több dobozzal, amikor akciós, eláll itthon a polcon. Nem sok fogy belőle (elég gyenge a menstruációm), tisztasági betéttel együtt egy hónapra max. egy ezresre jön ki talán.
Testápoló... Csak néha használok. Tavaly vettem egy nagy Babát olyan 1200-ért, annak még lifeg az alján. :-) Illetve vettem decemberben 600-ért egy kicsi testápolót a táskámba, mert a hidegben kiszárad a kezem, még ebből is van.
Sminkelni egyáltalán nem szoktam, műkörmöm nincs. Magamnak festem a körmeimet havonta max. egyszer, így a körömlakkom egy évre is kb. 2 ezer forint.
Ruhát vásárolni utálok, így az évszakonként egyszer szoktam, vagy ha éppen szükséges valami. Egy évre max. 30 ezerre jön ki szerintem.
Ilyen dolgokra nem igazán költök, de félreértés ne essék, nem ápolatlan, hanem egyszerű csaj vagyok. :-)
Párommal élek. Osztozunk a költségeken, kaja, rezsi, szórakozás, együtt spórolunk házra, gyermekvállalásra. Illetve én még angolórákra járok, havonta kb. 24 órán veszek részt, ez 32 ezer.
26N
25 vagyok, otthon élek. Fodrászra nem költök, mert magam vágom a hajam. Ha mégis mennék fodrászhoz, akkor 5000-et hagyok nála. Hajfestek 1000-1500 ft, de az sincs gyakran. Kozmetikushoz se járok gyakran, ha tudok mégis menni, akkor 5000-et hagyok ott is. Körmöshöz se járok.
Sampon, balzsam(vagy valamilyen hajpakolas, hajolaj), tusfurdo amire szoktam költeni. Ezen kívül fultisztito, ilyen olyan tisztítószerek, kaja, tampon, betét meg ilyenek.
Rezsiből telefonszamla, internet, esetleg villanyszámla amit fizetek(előre feltöltös a rendszerunk). Plusz ha kell akkor meg gyogyszerek.
A smink olyan, ha elfogy valami akkor ujraveszem pl alapozó, de ezeket is evben egyszer veszek.
A ruházkodás is olyan, hogy nem kopnak el, mert a munkahelyemen egyenruha van es igy sokáig jo amik vannak. Most szeretnék par uj ruhát venni, hogy kicsit változatosabb legyen.
Azt hiszem ennyi.
Fodrász kb. 3 -4 havonta 5000.
Testápolást, sminket (tusfürdő, sampon, smink, dezodor, tampon, testápoló, hajlakk, stb.)nem feltétlenül havonta veszem de kb.olyan 6-7000/hó lehet, ha visszaosztom.
Körmöshöz nem járok, nővérem szokta megcsinálni. Kozmetikushoz is viszonylag ritkán, úgyhogy azt nem mondanám rendszeres kiadásnak.
Ruha olyan 15-20 ezer/hó, néha kicsit elszállok, és jóval több,de igyekszem normális keretek között tartani.
Egyedül élek, értelemszerűen mindent magam fizetek(rezsi, kaja).
Szerintem nekem pár száz forint körül van.
Körmöshöz, kozmetikushoz nem járok, hajat nem festetek. A szempillaspirálom 3 havonta 1200, míg az alapozó kb 2000.
Sampon is elég tovább.
Tusfürdő meg 250ft, de vagy két hltig az is jó. Szóval kb 1 ezres havonta.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2. Kiprobálom a gyerektusit mert nekem nagyon száraz a bőröm es olyan cukikat látni.
2-es vagyok.
Nem veszítesz vele, egy próbát megér a dolog. :-) Nekem a Pennyben kapható 'Colutti Kids' márkájú vált be leginkább, a többi (pl. gyerek Fa tusfürdő) hasonló módon szárított, mint a nem gyerek tusfürdők.
Szüleimmel és párommal élek jelenleg, mivel épp házat keresünk.
Tehát olyanok, hogy tampon, vattapamacs az a nagybevásárlás részei, így nem számolom bele.
Szappannal mosakszom, néha tusfürdővel, kb. havi 300 forint, de tervezek házilag szappant készíteni.
Parfümöt nem használok, hajat nem festek, körmöshöz, kozmetikushoz nem járok.
Ha kiszárad az arcom vagy a kezem, szűz kókuszolajat teszek rá, az egy üveg/2000 forint, de kitart akár egy évig is, anyukámmal ketten "járunk rá".
A hajamat szódabikarbónával és almaecettel mosom (ez egy külön téma, de sokkal egészségesebb és jobb érzés, nem igénytelenség). Ennek a költsége kb. 500 forint egy évre.
Ruhákat ritkán veszek, mivel tini koromban nagyon sok mindent felhalmoztam. De ha veszek, minőségit, tehát cipőért akár 40 ezer forintot, ruhadarbokért 10-et simán kiadok, de akkor azokat tönkremenésig hordom is. Most pl. egy vintage farmerruhát vettem utoljára 2 ezer forintért, előtte hónapokig semmit. Mindenem megvan ami kell. :) Most egy jó kis melltartót keresek, de elég válogatós vagyok, meg van is, így nem "hajt a tatár".
Sminket nagyon ritkán hordok, tehát ha számolnom kéne vele, akkor pl. évente egy szempillaspirál 2000 forintért meg egy szemöldökceruza 1000-ért.
Szeretem a különféle illóólajokat hajba, bőrre. Kb. 500 forintot költök egyre.
Ezeket a számokat összenézve, és azt figyelembe véve, hogy a tampon-vattapamacs-tusfürdő szentháromságot a szüleim biztosítják nekem, évente kb. 6000 forintom megy el szépségápolásra, ruhákra meg mondjuk átlagban 50. De mondjunk inkább 10-et és 70-et, mivel én is ember vagyok és sokszor megtetszik ez-az egy barátnős kiruccanás alatt, megveszem, aztán elajándékozom ha nem használom :)
Igényes és nőies vagyok, ápolt, illatos, csak nem érzem, hogy szükségem van olyan dolgokra, mint különféle kozmetikumok vagy szolgáltatások. Persze jobbnak se tartom magam senkinél emiatt, mindenki csinálja, amitől jól érzi magát. Fiatalabb koromban én is éltem ezekkel, csak meguntam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!