Rook piercing? Akinek van az irna?
Kerdezoskodtem mar, egyik ismerosom nem reg csinaltatott Industrial-t, aztmondra erzestelenitettek. Nem a szurastol felek hanem, hogy a gyogyulasi idoben fog fajni.. Olvastam olyanokat, hogy nehany embernek bedagdt,begyulladt es nagyon sokaig tartott a gyogyulas. De mar tenyleg szeretnek egy olyan piercinget, csak ettol tartok.
Most meg tavasszal szeretnem, hogy nyaralasig(julius vege) begyogyuljon annyira, hogy tudjak majd furdeni a tengerben.
Rook piercing: Látszólagos gyógyulási idő 2 hónap, teljes gyógyulási idő 2 év. Kezelés octenisept oldat/spray, napi 4-5x
Ajánlott kezdő ékszer titán száras.
Az első két hónapban kerülj mindent, ami a fület érheti, hogy gyorsabban gyógyuljon. (Tehát: sminkek, hajhab, lakk, festék, sampon, krémek, kenőcsök, szoli, szauna, uszoda, strand, gőzfürdő, kádban ázás, illetve kerülendő a terhelése, tehát a rajta való alvás.)
A gyógyulási idő első 3-4 hete alatt a pirosodás, levedzés előforduló jelenség. A szúrás fáj, eléggé, viszont utána rosszabb. Lüktető, forró érzés, jó pár napig vissza-vissza térő fájdalom fordulhat elő.
Mikor érdemes csináltatni? Január vége, február eleje. Akkor nyáron már kevesebb vele a baj, viszont egy alapos tengeri úszás után érdemes lekezelni.
Nem tudom, hogy mennyire késő-e válaszolnom, de azért leírom. Én február végén csináltattam. Mindenkinek más milyen. Nem lehet előre megmondani, hogy mennyire fog neked fájni. Én elég jól bírom a fájdalmat, így nem volt vészes. Hamar meg van. Nekem még volt egy kis szuttyoges vele, mert pici volt a golyó és nehezen tudták rácsavarni. Utána viszont eléggé lüktetett és égetett. Felül az egész porc nagyon érzékeny volt. Fájt, ha mosolygottam vagy ettem. Kb.másfél hét után múlt el a fájdalom a porcból. Azután egy par osztálytársam ügyesen fülön vágott, így mindkét részén lett vadhus. Betadinnal kezeltem, ami leszaritotta, aztan mostanra már eltűnt. De még most sincs tökéletesen begyogyulva.
De szerintem megéri :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!