Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Begyulladt a fülem fülpiercing...

Begyulladt a fülem fülpiercingtől, hogy tudnám kezelni?

Figyelt kérdés

Helix piercingről van szó, pénteken csináltattam. Hétfőig semmi baja sem volt, nem is fájt, a pirosság is nagyon gyorsan elmúlt. Kedden elkezdett viszketni, és be is pirosodott. Az egyik barátnőm a bepanthen plus krémet ajánlotta rá, azóta nem ég annyira, meg csak akkor fáj, ha hozzáérek, de a pirosság nem akar múlni. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?

A háziorvosnak már megmutattam, de ő ugye ehhez nem ért annyira, azt mondta, hogy nem vészes és ha egy-két napon belül nem múlik, akkor menjek vele bőrgyógyászhoz. Azt viszont nem szeretném, biztos van rá valami mód, hogy meggyógyuljon.

Vagy csak kenegessem a bepanthennal és várjam a csodát?

Aki már volt hasonló helyzetben, tudna ajánlani valamilyen módszert, ami használt neki?

2018. márc. 22. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Inkább Tetran kenőcs a gyulladásra. De ahol csinálták, ott nem adtak tanácsot?
2018. márc. 22. 18:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Octenisept, tetrant akkor kenj, ha romlik
2018. márc. 22. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja és a bepanthent felejtsd el!
2018. márc. 22. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:

A Bepanthen az kevés lesz, valami komolyabb gyulladáscsökkentőt vegyél.

Nem tudok nagyon biztatót mondani, eddig az összes ismerősömnek ki kellett vennie a piercinget, akinek így begyulladt.

2018. márc. 22. 18:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Holnap első dolgom lesz venni tetran kenőcsöt, biztos, ami biztos. Octenisept van itthon, azzal kenegettem addig, ameddig be nem gyulladt.

Ők ajánlották ezt arra az esetre, ha begyulladna, meg azt mondták, hogy 70%-os alkohollal tisztítsam, de azt úgy tudom helix piercingnél nem ajánlatos használni.

2018. márc. 22. 19:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Octenisepttel fújni kell, nem kenegetni, akár 2-3 óránként

Amúgy teljesen normális, jhogy egy porcos piercing fáj és piros 1-2 hétig a szúrás után, ha nem gennyes, vagy nem fáj annyira, hogy üvölthetnéked lenne, akkor jól van sz úgy

2018. márc. 22. 19:17
 7/7 Metionin ***** válasza:
100%
Kenőcsöt lehetőleg ne, beleragad minden és begyulladhat a friss seb. Fújkáld octenisepttel napi 4-5x, ha nagyon dagadna, akkor először hidrogén-peroxiddal pezsegtesd 1-2 napig. Ha csak nem múlik, akkor tegyél rá Tetránt de felkenés után 1 órával tisztítsd le. Tovább nem hat és ne ragadjon ott feleslegesen. Nekem tragusom van, 1 hétig az is piros és érzékeny volt, ez tök természetes, a porc lassan gyógyul. Amúgy aki szúrta az hol van ilyenkor? Nekem mondta hogy bármi van, hívjam fel a szalont és segítenek.
2018. márc. 22. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!