Begyulladt a fülem fülpiercingtől, hogy tudnám kezelni?
Helix piercingről van szó, pénteken csináltattam. Hétfőig semmi baja sem volt, nem is fájt, a pirosság is nagyon gyorsan elmúlt. Kedden elkezdett viszketni, és be is pirosodott. Az egyik barátnőm a bepanthen plus krémet ajánlotta rá, azóta nem ég annyira, meg csak akkor fáj, ha hozzáérek, de a pirosság nem akar múlni. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
A háziorvosnak már megmutattam, de ő ugye ehhez nem ért annyira, azt mondta, hogy nem vészes és ha egy-két napon belül nem múlik, akkor menjek vele bőrgyógyászhoz. Azt viszont nem szeretném, biztos van rá valami mód, hogy meggyógyuljon.
Vagy csak kenegessem a bepanthennal és várjam a csodát?
Aki már volt hasonló helyzetben, tudna ajánlani valamilyen módszert, ami használt neki?
A Bepanthen az kevés lesz, valami komolyabb gyulladáscsökkentőt vegyél.
Nem tudok nagyon biztatót mondani, eddig az összes ismerősömnek ki kellett vennie a piercinget, akinek így begyulladt.
Köszönöm mindenkinek a választ! Holnap első dolgom lesz venni tetran kenőcsöt, biztos, ami biztos. Octenisept van itthon, azzal kenegettem addig, ameddig be nem gyulladt.
Ők ajánlották ezt arra az esetre, ha begyulladna, meg azt mondták, hogy 70%-os alkohollal tisztítsam, de azt úgy tudom helix piercingnél nem ajánlatos használni.
Octenisepttel fújni kell, nem kenegetni, akár 2-3 óránként
Amúgy teljesen normális, jhogy egy porcos piercing fáj és piros 1-2 hétig a szúrás után, ha nem gennyes, vagy nem fáj annyira, hogy üvölthetnéked lenne, akkor jól van sz úgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!