Az számotokra irigyelt/nem irigyelt lenne hogy az osztálytársatoknak 16 pár cipője van de nem akármilyenek hanem kifejezetten komoly és drága Puma meg Adidas cipők és mindegyik ilyen 100-130 euróba kerül? Az illető egy 14 éves srác .
Egyáltalán nem izgat, hogy kinek milyen cipője van.
Örülök, hogy az enyém még nem ázik be. Addig szoktam hordani egy cipőt, amíg ki nem látszik benne a talpam.
Nem értem, miért van szüksége egy gyereknek 30-40 ezres cipőkre. Én 14 évesen előbb nőttem ki egy cipőt, minthogy elhordtam volna. 30k-ból ma 5 márkásat is tudok venni outletben, vagy fekete pénteken.
Ellenben, akinek a szülei ilyen sokat költenek CSAK cipőre, azoknak sokkal több mindenük is megvan, ami nekem nincs. Pl.: biztos jövő. Ha semmit sem tanul és ostoba tuskó marad, akkor is fog örökölni legalább egy ingatlant, amit én nem fogok megkapni és nyugdíjas koromig fogom visszafizetni a hitelt. Olyan magántanárokat kaphat kérésre, akikkel könnyebb és használhatóbb tudást kaphat. Járhat olyan sportokra, amikre nekünk nincs pénzünk. Járhat külföldön - nem voltam még külföldön 16 éves koromig, akkor is csak osztály kirándulással Szlovákiában.
Én nem a cipőjét irigylem, hanem a tehetős mivoltát. Ő néhánnyal magasabb társadalmi szintbe született bele, amiről ő nem tehet és emiatt előnye van. Ezt irígylem.
Nekem elég az Adidad és a Decathlon cipő. Az meg nem kerül ennyibe.
Számomra a cipoi nem okoznanak irigyseget.
Ha már valamit irigyelnek az az, hogy valószínűleg járnak sokat kulfoldre nyaralni, nincsenek anyagi problémáik, bármikor elmehet egy moziba, étterembe, biztosítva van a jövője legalább olyan szinten, hogy nem csupasz fenekkel kezdi majd a felkottort.
Mindez csupán feltelezes. Gondolom ha fel milliós cipokollekcioja van, az nem az utolsó fillerjeikbol van és van ott még pénz.
Vagy jó helyen és jó áron tud cipőhöz jutni.
Nekem is van Adidas cipőm ami boltban 65 000 és outletben 3 250-ért, 95%os engedménnyel tudtam megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!