Miért csak sminkben érzi magát szépnek a legtöbb nő mikor a jóképű férfiakon sincs smink?
Igen, ennyire durvák az elvárások a nők felé.
Legyen hosszú, dús hajkoronád
Baba bőröd
Szépen ívelt, dús szemöldököd
Hosszú, sűrű szempilláid
Nagy szemed
Pisze orrod
Telt ajkaid
Pirospozsgás arcod, egészséges színed
...és ez csak a fej, soroljam tovább?
Akkor a minimalis retegbe tartozom. Nem szoktam sminkelni soha, semmit. Ez egy jo kerdes igazabol...:D a ferfiaknak csak a hajat kell belonijuk, es ennyi. A nok meg mind tobb orat pepecselnek el a smink elkeszitesevel, es a tobbi dolog meg sehol. Lehet hogy azert mert a noket igy szoktak meg, vagy igy erzi magat termeszetesnek, egyfajta magabiztossagot ad nekik. Talan ez lehet a valasz ra.
15/l
ha a férfiak szépsége ugyanolyan fontos lenne, mint a nőké, az lenne a megszokott hogy sminkelnek, akkor hidd el, te is sminkelnél.
nőkkel szemben jóval magasabbak az elvárások külső terén.
Talán mert a nőktől elvárt a gyönyörű arc. A férfiaknál a szép arc "b*zis", ezért nem sminkelnek. Bár már sokkal több használ mint gondolnánk.
A fiúknak sokkal jobban számít a külső, nekik kb alap, hogy a lány elbűvölje őket, ezért a lányok arra nagyon figyelnek. A lányok ettől könnyen el tudnak vonatkoztatni, ha a fiú személyisége, viselkedése vagy modora vonzza őket.
Gondolj bele, hogy mitől női a női arc. Hosszú szempillák, természetes pirosság, vörös telt ajkak, tiszta bőr, arcszőrzet hiánya. Ezt az evolúció alakította ki, nem a rossz és csúnya társadalom. A férfiak ösztönsen az ilyen nőket találják vonzónak, mert beléjük van kódolva, hogy egészséges, termékeny párt találjanak. Azok a nők, akinek ezek nem adattak meg, nyilván próbálnak ezen változtatni. (Szempillaspirál, alapozó, rúzs, bajusz gyantázás, stb...) Viszont vannak olyan dolgok, amiket tényleg a társadalom súlykol a nőkbe. Ilyen például a formázott szemöldök, hosszú haj. Ezek kultúránként változnak, ez is jól mutatja, hogy nem az evolúció műve.
A kérdésre válaszolva, ez manapság egy elvárás. Alkalmakon csinosan kell megjelenni. És ez a csinosság nem csak a ruhát, hanem nők esetében a sminket és a frizurát is takarja. Hogy miért takarja a sminket is? Szerintem azért, mert az emberekben ösztönsen benne van a másoknak való megfelelés. A nők pedig megtanulták az idő során, hogy nagyobb sikerük van, ha kihangsúlyozzák a feminim vonásaikat. Magyarán sminkben csinosnak látják őket mások.
Férfiként az arcodon nagyokat tudsz változtatni ezerféle szakáll, bajusz, borosta variációval és fazonnal, az egész arckaraktered megváltozik csak azáltal is, ha 12 hétig nem borotválkozol...
Egy nő mit tud csinálni az arcával, hogy elfedje a hibákat?...
Mert igazságtalan az élet a férfiaknak mekkora szempillái vannak??? Amekkora a nőnek kéne legyen. A hosszú hajú férdiaknak milyen hajkoronájuk van??? Mint egy nőnek kellene.
Én konkrétan a saját páromra vagyok irigy akkora fekete íves szempillái vannak hogy néha kiszoktam festeni hogy átéljem ezt az érzést is😅
Olyan sűrű fekete íves szemöldöke van amiről én csak álmodhatok. Olyan kemény kerek segge van anélkül hogy a kisujját megmozdítaná érte amit a nők megirigyelhetnek.
Hetente jár fodrászhoz annyira gyorsan nő a haja.
Alapból Kreol bőre van a szolit hírből se hallotta nyáron elég neki 15 perc olyan szine lesz ami nekem kb nyár végére sikerül és 3 hét alatt kifakulok ugyanúgy.
Soha nincs egy karika sem a szeme alatt.
Szóval erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!