Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szőrtelenítés-kérdés? Muszáj,...

Szőrtelenítés-kérdés? Muszáj, ha jól érzem magam így?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

13 éves lány vagyok, és eléggé sötét szőrzetű mindenhol, és nem is kis pihe szőrökről van szó.

Igazából a kérdés a közelgő nyár miatt vetődött fel bennem. Tavaly képes voltam leborotválni a hasam, mellkasom (jó, ott csak pihe szőrök vannak, de akkor zavartak, mert sötétek), sőt, még a hátam is.. Eléggé rosszul éreztem magam szőrösen.

Mostanra viszont úgymond 'átértékelődött' ez bennem - nem zavar, hogy szőrös a karom, hátam, valamennyire a hasam is. A lábamat se borotválom (nyáron azért szeretném, mert ott durván erős a szőr).

De nem tudom, gáz lenne-e, hogy csak a lábam van leborotválva. Alapjaiban véve fiús vagyok. Rövid hajam van, szeretem a fiús cuccokat is. Az nem zavar, ha annak hinnének, csak az osztályomból a legtöbb lány már epilál, meg minden, én meg csak láb+hónalj borotválást, illetve szemöldök meg bajusz szedést intézem.. És akármennyire is nem akarom, hogy befolyásoljanak, valamennyire mégis sikerül nekik.

Intim helyen se borotválok, mert egyszer én hülye kipróbáltam, borzasztóan szúrt meg viszketett. A fürdőruhám meg egy rövid úszógatya, meg sport bikinifelső, szóval úgyse látszik semmi.

Meg belegondolva, nem nézne ki hülyén, hogy a lábam szőrtelen, felül meg szőrös vagyok? Csak akkor látszik igazán, ha vizes leszek, de hát az nyáron nem ritkaság..

Bocsánat a hosszú leírásért. Szerintetek mit csináljak majd?

2017. márc. 13. 16:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A mi generációnkban, 15 éve az ilyen problémák 16-17 évesen kezdődtek, 13 évesen még gyerekek voltunk...

Hidd el, nem normális, és nem is egészséges az, hogy mostanság 12-13 évesen már megy a szex - és a lányok törik magukat, hogy minél hamarabb sablon-szupermodellekké váljanak.

Akkor borotváld, ha TÉGED zavar. Ha pedig attól tartasz, hogy mit mondanak majd mások, hát úgyis mindig lesznek olyanok, akiknek nem tetszik a stílusod, ilyen az élet.

2017. márc. 13. 18:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi idősen, bőven elég a láb, hónalj, szemöldök és bajusz szőrrtelenítése. Én is elég szőrös vagyok, de 13 évesen még én sem borotváltam ezeken kívül mást, sőt a láb-hónalj borotválás is csak ballagás előtt történt meg. Én azt ajánlom, h ne borotválj ezeken kívül mást, csak ha téged zavar, mások ne érdekeljenek, plusz ha most elkezded, később sokkal de sokkal rosszabb lesz. Mell és intimszőrtelenítést semmiképp se csinálj szerintem. Ezeken a Maxepilnek van egy szőrtelenítő kréme, ami a szőrnövekedést gátolja, én azt ajánlanám, elvileg szőrtelenítés után kellene használni, mert úgy a leghatékonyabb, de csak simán is lehet hazsnálni, cska úgy lassabb a hatása, de én ezt ajánlanám neked, h azzal kenekesd a hátad stb,, úgy h ne szőrtelenítsd, amit meg szőrtelenítesz, lábat meg hónaljat, azt meg nyilván úgy kend, borotválás után.
2017. márc. 13. 19:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem muszáj, hidd el, sokkal több a szőrös nő, mint a csupasz. :) A láb-hónalj-bikinivonal manapság (sajnos vagy sem) szinte már alapelvárás, utóbbi nálad nyilván nem gond egy sortos fürdőruhánál. Hátadat, mellkörnyéket nem érdemes egyébként egyáltalán szőrteleníteni, mert sokkal csúnyább lesz tőle. Max a köldök-vénuszdomb vonalat, ha zavar.

Személy szerint, hozzád hasonló szituban kamaszként a karomat kábé kétszer szedtem le, utána sokkal csúnyább volt. Azóta eltelt sok-sok év, de a karomat továbbra sem szőrtelenítem, és mostanra egyáltalán nem olyan csúnya, mint akkoriban volt. A kamaszkor sokat ront a dolgon, sajnos, de majd elmúlik. :)

(Volt ugyanígy egyébként barátnőm, akinek meg csak a háta volt szőrös, de az nagyon, ő borotválta, epilálta, amit lehetett 12 éves kora után, mert még kivágott felsőt sem mert felvenni, nemhogy fürdőruhát. Kb. 15 éves volt, mire feladta a "harcot". Ő is felnőtt azóta, neki is javult a helyzet, gond nélkül hordja a bikinit. :) )

Lényegében, ha te így is jól érzed magad fürdőruhában, akkor ne foglalkozz a dologgal, hidd el, messziről közel sem látszik annyira vastagnak az a bunda, mint ahogy érzed. Az sokkal cikibb, ha vakaródzol, mint aki rühes. :)

2017. márc. 13. 21:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan gondolkodom mint te és én is elég fiús vagyok külsőleg meg kicsit belsőleg is. Én is csak láb meg hónaljat borotválok (mondjuk télen azt is ritkán9, meg nyáron strandidőszakban bikinivonalat. Muszáj mert nagyon sok szőröm van a bikinin kívül is. De amúgy legszivesebben azt is hagynám mert nekem jó úgy. Igyekszem olyan fürdőruhát venni, ami többet takar. Azt nem tudom h pl. a vizes fürdőruhámon keresztül mennyire látszik h ott nekem szőrös, de nem szóltak még meg érte. Rájöttem h nem kell tökéletesnek lenni meg mindig igazodni a többiekhez, mert az csak a látszat és nem az igazi énem. Úgy nem is érezném jól magam. Szerintem hagyd úgy ahogy neked jó, ha meg vki megszól, akk csak nevesd ki.

15L

2017. márc. 14. 08:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is nagyon szőrös vagyok és de csak a lábszáramról szedem le, onnan is csak alkalmanként,ha pl. borostás nem is zavar nyáron sem 13l.
2017. márc. 14. 12:00
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok. :)
2017. márc. 14. 18:29
 7/11 anonim válasza:
Hát figyelj ha jól érzed így magad akkor jó. Amúgy énis tökre olyan vagyok mint te. Mármint szőr terén. Csak annyi hogy én lányos vagyok és eléggé zavar. Én is csak a lábamat meg a hónajamat borotválom. Lehet hogy ez egy személyes kérdés de mivel szeded a bajuszod?
2017. márc. 16. 21:56
 8/11 A kérdező kommentje:

Szia,

Csipesszel, és rohadtul fáj még mindig.. Amúgy volt, hogy borotváltam párszor, mikor nem volt kedvem szedegetni, nem lett erősebb, de ezt azért nem ajánlom, mert nálad ki tudja..

De már legszívesebben gyantáztatnám, csak a kozmetikus azt mondta, még ne.. :)

2017. márc. 17. 08:46
 9/11 anonim válasza:
Köszi :) És amúgy milyen gyorsan nőtt neked vissza? Te minden nap szeded?
2017. márc. 17. 10:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Bajuszt inkább csak kettő-három naponta, ha nő pár láthatóbb szál. Szemöldökömet minden nap kell, erős és sötét.
2017. márc. 17. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!