166cm magas vagyok 14 éves ha elkezdek gyúrni mennyit nőhetek még kb?
A később még baj lesz belőle megjegyzések arra vonatkoztak, hogy mivel még fiatal vagy fejlődésben van a szervezeted, és ha ebben a korban erőlteted magadat annak később káros egészségügyi következményei lehetnek. pl. gyakoribb inszalag szakadások/húzódások, gerincfájdalom...stb.
Szerintem 14 évesen nem kéne komolyan gyúrnod. A testednek épp elég megterhelés, hogy nő. Persze a sport fontos meg jót is tesz, de csak mértékkel.
Ha edzel nagyon fontos a bemelegítés!!!!! Ha ciki a többiek előtt csináld meg otthon amikor még nem látnak. Könnyen sérüléshez vezethet, ha bemelegítés nélkül erőlteted magadat.
Azt is vedd figyelembe, hogyha edzel akkor többet kell enned. Ha ugyan annyit eszel de napi 1-2 órát intenzíven edzel, azzal elhasználod a tápanyagokat, pedig arra a növéshez is szükséged van.
En ellene vagyok a kerdes feltevoje elotti valaszoloval!!
16 eves vagyok miotsa konditerembe jkarok nem faj a gerincem es semmi bajom! Sot ellentete mert jo ha msot terheled magad mert megerosited az izmokat .. ( pl hatizmok ami a gerincet tartjak) szoval kezzd el nyugodtan sportolni!! sok sikert
en is minden nap jarok amugy :D
Ám ha a szüleid magasságát nézzük, te lehetsz 180-182cm. Étkezz egészségesen(+fehérje!!!), végezz nyújtógyakorlatokat kosárlabdázz és fuss! ezek mind a növekedést serkentik!
26.L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!