Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Segíthet a műköröm?

Segíthet a műköröm?

Figyelt kérdés
14,5 éves vagyok, és régen mindig rágtam a körmöm. 1 éve leszoktam róla, viszont hiába növesztem letörik , vagy meg se nő normálisan. Arra gondoltam , hogy a legkisebb műkörmöt kipróbálnám. Ismerősömnek segített. Szerintetek segítene? Nem túl korai?

2017. márc. 11. 17:05
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy teljesen szolíd színben szeretném.
2017. márc. 11. 17:08
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
14,5 évesen hanyagold még azt a műkörmöt. Először próbálkozz vitaminokkal, mert ha alapból ilyen vékony, és töredezett a körmöd, attól csak még gyengébb lesz.
2017. márc. 11. 18:01
 3/6 A kérdező kommentje:
Tudsz esetleg vitaminokat ajánlani?
2017. márc. 11. 18:20
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A vékony, töredezett körmökért a cink, kálcium, C-vitamin, szelén a felelős, illetve a vas, és a folsav.

A töredezett körmökért általában a sok víz a felelős, mint pl.a naponta többszöri mosogatás. Ezért érdemes minden kézmosás után hidratálni, vitamin komplexeket használni (olívaolaj, mandulaolaj, körömvirág kivonat, kamilla, aloe vera, E-vitamin). Ezeket a körömlakk lemosása után tudod a körmödbe beledörzsölni.

Természetesen úgy tudsz vitamint bevinni, hogy több spenótot, spárgát, és dióféléket fogyasztasz. A tej- és tejtermékekben a kalcium, míg a húsféléknek, lencsének és a spenótnak jelentős a vas tartalma.

Ha pedig a vitaminkészítmények mellett döntesz, akkor bátran tudom ajánlani, a Biovannet, vagy a Bioextra beauty kapszulát. Ezek konkrétan a körmöket erősítik.

2017. márc. 11. 19:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Rengeteget segítettél!:)
2017. márc. 11. 20:10
 6/6 anonim ***** válasza:
A műköröm annyit tud segíteni, hogy szép lesz a körmöd. Nekem is van mert szeretnék szép körmöket, viszont a saját körmöm borzasztóan gyenge és vékony, nem lehet sem megnöveszteni sem formára reszelni mert beszakad. A zselé alatt megnő hosszúra, így lehet formázni és szép meg minden, de amint leszedik róla a zselét ugyanolyan vékony és gyenge mint előtte, tehát ez csak ilyen "félmegoldás". Nem lesz tőle jobb minőségű a körmöd, annyi, hogy "védi" és így nem szakad le, nem szakad be. Hosszú távon valóban az a jobb, ha megpróbálod erősíteni a saját körmöd, ki lehet próbálni, amiket előttem írtak, hátha segít valamelyik.
2017. márc. 12. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!