Jóképűség/szépség előnyei?
Rengeteg. Pozitív tulajdonságokat társítasz hozzá ismeretlenül, ha megismered, akkor pedig jobban elbagatellizálod a hibáit, mint egy ronda emberét.
És a legrosszabb az egészben, hogy ez az egész mechanizmus nem tudatos, hanem ösztönös szinten van meg minden emberben. És teljesen független attól, hogy a tudatos részed felszínes-e, avagy sem.
Pedig általában minél jobban néz ki valaki, annál több a negatív tulajdonsága, egyrészt, mert a jó külső fenntartása eleve magával hoz némi túlzott magabiztosságot, hiúságot, nagyképűséget, felszínességet, másrészt, mert, mivel az illető 'bármit' megtehet, elnézik neki, ezért könnyen elszáll.
Persze ez nem mindenkire igaz. Vannak nagyon jóképű/csinos, és mégis jólelkű, szerény emberek is, akiknél egyensúlyban marad a külcsin és a belbecs. - Bírom ezt a két szót, úgy hangzanak, mintha két madárról lenne szó :D
Ez szerintem egyénfüggő. :)
Ismerek olyan férfit és nőt is , akiknek hiába van szép külsejük, önbizalomhiányosak és nincs partnerük.
Ez a személyiséggel együtt jár, de nyílván nagyobb az esély egy jóképű embernek, hogy párt találjon és lehet az emberek jobban fognak ránézni egy jóképű emberre mint egy nem annyira jóképű emberre.
1-es jól írta. Rengeteg előnnyel jár. Hivatalos ügyek intézése során, állásinterjún, ismerkedés közben, bárhol tetten érhető.
És valóban, nehéz elveszíteni, amit már birtokolt az ember. Nehéz belátni, hogy múlik a sárm, és rettenetes nagy pofon, amikor valaki csókolomot köszön.
Rám azt mondják,jóképű vagyok.Általában szeretnek is a nők.Annak ellenére,hogy ez nekem bizonyos téren előnyös,néha belegondolok, milyen gáz,hogy a legtöbben már tudat alatt is külső alapján vélekednek a másikról.Ha pl.kicsit kedves vagyok a nőkkel,mondok egy bókot,már kinyalják a sgem...feltételezem,ez egy előnytelenebb kinézetű férfinél nehezebben működik.Bár nem tudom,ehhez bele kéne bújnom a bőrükbe.
Amúgy meg ez az egész olyan dolog,hogy mindenkinek megvannak a maga előnyei,és hátrányai.Én pl.segédmunkásként dolgozom,nem vagyok egy agysebész professzor.Van,aki nem néz ki túl jól,de cserébe sokkal okosabb nálam,magasabb beosztásban dolgozik,többet keres.
És megjegyzem,a jóképűbb férfiak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!