Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A saját körmöm alatt levegő van?

A saját körmöm alatt levegő van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fahordás közbe a saját körmöm alá bement egy elég nagy szálka és most a körömlemez alatt levegő van :(

Próbáltam utána nézni neten mit tegyek,mert már nem fáj az ujjam,de elég zavaró a szálka helyén az a fehér folt,ami egyértelműen levegő,mert sérült a körmöm alatt a "hártya". Sajnos nem tudom pontosan mi a neve.

Azért írok ide,a szépség kategóriába,mert az egyik oldalon azt tanácsolták,hogy manikűröshöz kell elmenni.

Nekem nincsen műkörmöm,alkalmanként lakkozom,de nem jellemző,tényleg csak alkalmanként.

A manikűrös mit tud tenni?

Esetleg épít zsléskörmöt,hogy ne látszódjon,vagy van rá valami "gyógyszer"?

Azt olvastam még,hogy 6 hónap alatt le kell nőnie,ha nem akkor köröm protézist ajánlanak.

Engem zavar a fehér levegős rész.

Lakkot nem merek most tenni a körmömre,mert félek,hogy lemosásnál aceton megy a köröm alá.

Olvastam,hogy vigyázni kell,mert a víz ,ha bekerül gombásodhat.

Annyira tanácstalan vagyok.

Majdnem körmöm feléig levegős egy csíkban,ahova bele fúrodott a szálka :(

Kérlek segítsetek,mi lenne számomra a jó,hogy minnél hamarabb meggyógyuljon és esetleg elfedésére merjek lakkot tenni?

Vagy tényleg keressek egy műkörmöst,ő vajon hogyan tud segíteni?

Köszönöm!

2017. febr. 15. 13:06
 1/1 anonim ***** válasza:
Műkörmös vagyok, az a fehér folt nem levegő, hanem a sérülés helye. Az hogy műkörömmel, gel lakkal, vagy körömlakkal feded be tulajdonképoen teljesen mindegy, a lényeg, hogy rákensz egy színt, amitől nem látszik. Ha más gond nincs, akkor ehhez nem kell manikűrös. Viszont a lakkot mosd le néhány naponta a sérült körömről, hogy lásd nem gombásodik-e, egyébként szerintem nem fog, vagy legalábbis a sérülés nem teszi hajlamosabbá a gombásodásra.
2017. febr. 15. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!