Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Aki nem kövér, az miért nem...

Aki nem kövér, az miért nem lehet "igazi" nő?

Figyelt kérdés
Mindenhonnan ez folyik, reklámokból, cikkekből, hogy íme az igazi nők, és elhízott, kövér hájas nőket mutatnak a képeken. Meg, hogy nézd meg a valóságot, nem olyan mint ahogy a magazinokban látni, mert ott retusálva vannak a képek, és a valóságban ilyen nők vannak ám, és megint csak kövér nők képeivel illusztrálva. És nem vagyok kövér, homokóra alkatom van és formás vagyok, a súlyom a normális tartományban van. Most akkor én nem vagyok igazi nő?! A kérdés persze költői, csak nem értem ezt egyszerűen, és baromira idegesít. Hát itt vagyok, hús vér emberként, meg lehet nézni, nem vagyok retusálva, akkor miért nem vagyok igazi? Mert nem reng rajtam a háj? És az utcán járva is rengeteg szupermodell alkatú dögös nőt látok, akkor ők sem igaziak? Hogy van ez?
2017. febr. 2. 12:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%

Mindkét véglet túlzás.

Tele van minden a 45 kilós 13 éves kislánynak kinéző modellekkel. Vagy nem olyanok, de olyanra retusálják őket.

Ez nem na valóság, és nem is gondolnám, hogy ez ideális lenne egy felnőtt nőnek.

Csak hát kicsit átestek a másik oldalra. Azt sem tartom követendőnek, hogy 20-30 kiló felesleggel rendelkező nőket akarnak most beállítani példaértékűnek.

Az átlag a kettő között van. És szerintem a szép nőies test is a kettő között van. Nem baj, ha egy nőn (vagy akár férfin) van egy kis felesleg. Ettől még lehet nagyon formás, jó alakú. Mert a vékonyság sem jelent önmagában jó alakot.

Sokfélék vagyunk, és engem nagyon idegesít, hogy mindenkiből 45 kilós kislányt akarnak csinálni.

2017. febr. 2. 12:16
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Ezt én sem értem. Nem ütöm meg az 50 kilót, mert ezt örököltem. Annyira utálom, hogy itt már szinte az a szexi, aki 100+ fölött van. Nincsenek nagy melleim, de nekem tökéletesen megfelel úgy, ahogy van. És épp ez a baj, hogy a sovány, vékony lányoknak ezért vannak komplexusaik, mert a disznóalkatot tartják ideálnak.
2017. febr. 2. 12:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A magazinok vagy a tökéletességre (lásd: VS-modellek), vagy az ellentetjére (plus size modellek) vannak kihegyezve. Rengeteg rengeteg panaszlevél és ócsárlás érkezik be nap mint nap a magazinok szerkesztőségéhez, és a nagy többség a plus size kategóriába sorolható, hogy miért csak a vékony lányokat mutatják stb. Ez csak a pénzről szól. Az a lényeg, hogy a vékonyak és a plus size-ok mindenhol ottlegyenek, és akkor nehezebben lehet belekötni ebbe az egészbe a kompenzálás miatt. Ha csak vékonyak vannak, be lehet szólni, hogy nem ez a normális, hanem a háj. Így kell oda egy hájas ember, mint "valódi nő". Így jön a pénz és kevesebb az utálkozó. És persze minél kevesebb az utálkozó, annál több pénz jön. Pénz, pénz, pénz. Erről szól:)

Én nem is tudom milyen alakú vagyok, felesleg nem nagyon van rajtam, inkább xsak formásítás hiányában szenvedek, és néha én is elgondolkodok ezen, amit te leírtál, így szívderítő volt olvasni

2017. febr. 2. 12:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az "igazi" itt nem olyan értelemben értendő, hogy az a jó, követendő vagy az egyedüli szép. Hanem hogy a világban mászkáló "igazi", vagyis retus meg extra smink nélküli, család-munkahely-bevásárlás bermudaháromszögben vergődő nők jellemzően NEM tudnak feltétlen úgy kinézni, mint a modellek, akiknek az élete egyetlen dolog körül forog, ami a külsejük.

Javaslom a női magazinok mellőzését, mind nyomtatott, mind netes formában. A nyomtatott lapok 95%-ban reklámmagazinok, ezt veszed meg közel ezer forintért. A netesek pedig még azoknál is igénytelenebbek.

Helyette mosolyogj rá a tükörképedre napi háromszor, sokkal többet ér. :D

2017. febr. 2. 13:18
 5/12 anonim ***** válasza:
50%

ez a legnagyobb bullshit. de nézd meg, kik hangoztatják: kövér, lusta nők vagy olyan férfiak, akiknek jó nő úgysem jut és már tökmindegy nekik, csak lyuk legyen (bocs), de azért otthon titokban a nagymellű, vékony lányokra csorgatják ők is a nyálukat. illetve bizonyos márkák kezdték még el nyomni ezt a szöveget, de ennek egyszerűen csak markeringes opka vannak, így próbálnak meg szimpik lenni, valami 'újat' mutatni és nem utolsó sorban megnyerni maguknak a kövér nőket, mint potenciális vásárlókat. pl. egy 100 kilós nő látja, hogy a dove nem csak szupermodellekkel reklámoz, mindjárt megszólítva érzi magát és inkább választja ezt a márkát, mint mást, ha nem tud dönteni. egyszerűen a pénz az oka.

normális, értelmes ember nem terjeszt ilyen baromságokat. persze nem kell mindenkinek 90-60-90-es szupermodellnek lenni és plusz 5 kiló még nem a világ vége, de sajnos kicsit ki lett forgatva már az eredeti üzenet és a sok egészségtelen tonnadonna büszkén dől hátra, hogy ááh minek lefogyni, ő így IGAZI nő, rosszabb esetben még piszkálják is a vékonyabbakat (csonttal csak a kutyák játszanak és hasonló fas zságok), de emögött puszta irigység van csak.

nem kell ezekkel foglalkozni, ne figyelj oda rájuk, a férfiak 95%-a úgyis a vékony, csinos nőket szereti (és vékony alatt nem feltétlenül azt értem, hogy 40 kiló és full lapos a hasa. pár kiló plusz belefér, nade nem 20-30..)

2017. febr. 2. 13:47
 6/12 Sunshinedoll ***** válasza:
33%
Jaj, fejezd már be, úgy csinálsz, mintha nem a te alkatod vigyorogna rád minden címlapon meg filmben. Fejezd be a hisztériát. :D Fogalmad sincs, milyen kövér nőnek lenni, és mennyi sok szart kapnak a kövér nők.
2017. febr. 2. 20:11
 7/12 anonim ***** válasza:
52%
Az 5-össel értek egyet. Ezt az egész plus-size hisztériát a lefogyni képtelen, irigy nők indították el, és terjesztik tovább. Csakhogy kompenzálva legyen valahogy a kissebségi komplexusuk. És már valóban túlzás hogy ezeket állítják be követendő példaképnek.
2017. febr. 3. 09:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"az egész plus-size hisztériát a lefogyni képtelen, irigy nők indították el"

Ennyire nem egyszerű.

Miután kialakult a trend, hogy csak a munkájuk miatt kötelező jelleggel extra vékony (és hosszú lábú, magas) modellek minősülnek szépnek, ennek kapcsán nyilvánvalóan érthető frusztráció keletkezett a társadalomban - hiszen ez olyan példa, ami nem követhető még egy átlagosan edzett, jó megtartású nőnek sem. Hiszen ezek a modellek speciális testarányokkal rendelkeznek, azon túl, hogy vékonyak is persze.

Erre a frusztrációra jött válaszul, hogy nehogymár ez legyen az egyetlen módja annak, hogy az ember lánya szép nőnek érezze magát. Teljesen jogosan. Aki nem sebész, nem tud műteni, aki nem modell, annak az alkata jó eséllyel sose lesz ugyanolyan, hiszen más adottságokkal született (nem 30 kiló súlyfeleslegre gondolok, hanem pl. magasság, arányok) és ráadásul van más dolga is, mint a testével foglalkozni. Vagyis igény lett, hogy a normális, átlagos nők lehessenek már normális, átlagos nők és hadd érezzék jól magukat 18-as BMI fölött is.

Most éppen ennek a jogos igényként felmerülő normal-size iránynak a túlcsúszásaként jött a plus-size, a túlsúlyosakat érintő több évtizedes body-shamingre válasz a soványakat érintő body-shaming, és egyik sem jobb a másiknál.

Viszont változás sem lesz, amíg mi, nők magunk nem tudunk egymás felé empátiával fordulni... addig mire számítunk a médiától? Több megértést egymás felé, hölgytársaim! Fogadjuk el, hogy mindenkinek joga van a saját testéhez és hogy jól érezze magát benne. Akár vékony, akár túlsúlyos. Ne szégyenítsük meg vagy bántsuk egymást ezért! Mindannyiunknak van túlsúlyos munkatársa, barátnője, rokona stb. Az ő szemükbe is így fogalmaznátok? Vagy ugyanígy a vékonyabbakkal?

Az ismeretlen emberek ugyanolyan érző lények, mint a legjobb barátnőd vagy az amúgy szeretett dundi nagyid. Ne bántsd őt se! Nem tudhatod, mi a története, miért olyan, amilyen. De abban biztos lehetsz, hogy hatalmas kárt okozol, ha bántod ezért. Neki ugyanúgy fáj.

2017. febr. 3. 16:27
 9/12 anonim ***** válasza:
53%
Kedves kérdező! Megkérnélek hogy a drámát fejezd be. Nem szereted a kövér nőket, oké, értjük, ez a te véleményed. Jogod van elmondani, de attól még a kövér emberek nem fognak a föld alá bújni szégyenükben, és nem fog mindenki téged szeretni. Javaslom, koncentrálj azokra az értékeidre, amik vannak, és keress olyan hapsit, aki a sovány nőkre indul be :)
2017. febr. 6. 00:17
 10/12 anonim ***** válasza:

A médiára/modellvilagra sose szabad hallgatni mert a pénz miatt idealizál.

A vekonyt a fogyi szer miatt.

A szilikon cicist a plasztikai sebész miatt.

A túl kerek seggest a konditerem és plasztikai sebész miatt.

Az izmost szinten a kondi bevétel miatt.

A ducit meg a ruha eladás serkentése miatt reklámozzák.

Nekem nincs bajom sem a ducikkal se a vekonyakkal. Nem az alkattol függ hogy nőies e valaki. Kérdezz meg akármelyik pasit hogy mitől nőies egy test? Ezt fogja mondani:

Csípőtől keskenyebb derék

Testhez arányos méretű popsi és /vagy mell.

Persze nem mindenkinek vannak ezek az adottságok meg de akinek egybe van a csípője es dereka annak sokszor nagy a melle, akinek kicsi a melle lehet nagyobb a feneke. Stb. Valamit valamiért.

2017. febr. 6. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!