Csúnyának látom magam mit tegyek?
Facebookon mindig látom más lányok képeinél a kommenteket, hogy milyen szépek. Nekem sose írtak ilyet. Eddig se láttam magam szépnek és nem is szokták mondani. Mindegyik képen/csoportképen csúnyának látom magam.
Egy vékony, 14 éves lány vagyok.
Nem vagyok egy tásasági ember és beszélni se szoktam sokat. Mindig magamnak való voltam és ritkán mosolygok. Az egyetlen dolog, amit szépnek látok magamon az a hosszú hajam. A szerelem nem érdekel ezekből adódóan, viszont bánt, hogy az osztályom felének volt már valakije.
Vannak jobb napjaim mikor próbálok magamról képet csinálni, de most is csak 1 van. Egyáltalán lesz olyan valaha, aki szépnek fog látni vagy elfogad olyannak amilyen vagyok?
Első körben neked kell elfogadni saját magad. Utána mások is elfogadnak majd.
Nem mindenki modellszépség, nem is kell annak lennie.
Két dolgot tehetsz ez esetben.
1. Sírsz, hogy így nézel ki minden nap és depressziós leszel.
2. Rájössz, hogy nem tudsz változtatni azon a testen amibe születtél, így kihozod magadból a legjobbat és elfogadod magad úgy ahogy vagy.
Azt nem tudom megmondani, hogy te szép vagy-e, főleg, hogy ez elég szubjektív dolog.
De az, hogy a Facebookon ki milyen reakciókat kap a képeire, az nem tükrözi a valóságot. Egyrészt, egy képet lehet manipulálni úgy, hogy az illető sokkal jobban nézzen ki rajta. Másrészt ha valaki népszerű, akkor mindegy, hogy ronda, akkor is odaírják, hogy milyen szép.
14 évesen nem muszáj párkapcsolatban lenned, még tényleg nagyon fiatal vagy (ezt úgy mondom, hogy én 21 vagyok.) Nem azt mondom, hogy menj játszani a babáiddal, csak hogy nem kell erőltetni, ha most éppen nem úgy alakul.
És persze, hogy lesz olyan, aki majd szépnek lát. Lehet, hogy már most is vannak ilyenek. Sokat fogsz még biztosan változni, de szerintem a fő problémád az, hogy nagyon bizonytalan vagy. Értelmesnek tűnsz ennyiből, amit így leírtál, és ez már önmagában érték. Hosszú távon többet számít, mint a szépség. De ha érdekel a külsőd, akkor nyugodtan keress inspirációs képeket vagy hasonlókat, de ezt se erőltesd. Szerintem alakulni fognak a dolgok maguktól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!