Nagyobb összeget kiadni egyszerre? Te mit csinálnál?
Ahogy tegnap atnéztem a dolgaim, rájöttem, hogy szinte egy csomó mindent kellene most megvennem, amiket nap mint nap használok: testápoló, arckrém,púder, szempillaspiral, sampon. Ezek kifogytak. Aztán le kellene cserélnem a fogkefemet, kellene valami leggings itthonra, mert nincs hosszú nadragom es fazom a nyáriban. Néhány zokni es fehérnemű is jól jönne, kukába valóak, amik vannak. Ma mennék vásárolni, de nem tudom eldönteni, vegyek-e meg mindent egyszerre. Ahogy utanaszamoltam ez kb. 10ezer ft.omba kerülne.
L
10: azért ezek nem felesleges dolgok.
Testápoló: kiszárad a bőrünk, nem csak nem szép, mert pl. kireped, hanem viszket is
Arckrém: szintén kiszárad
Púder: egy nagyon alap smink cucc
Azért ezeknek nem sok köze van azokhoz a sminkelős videókhoz, ahol ezer féle cuccot ken magára az illető, amik közül egy csomóról nem is tudom, hogy micsoda :D
#11 a kedves srác kommentelő vagyok,
az lehet, hogy orvosi eset, nem gondoltad? 10 vagy akárhány évvel ezelőtt ezek a krémek nem léteztek, és mindenki elég jól megvolt... arról nem is beszélve, hogy lehet,hogy pontosan ezek a krémek okozzák, idézik elő szüneteltetéskor a további használatot, függővé teszik a bőrödet, egyfajta drogként, mint kb. a kávé.
(az lepne meg a leginkább,ha ezekben a kémiai kemikáliákban nem lenne valami turpisság...
nyugodtan le lehet továbbra is pontozni, én mérget vennék rá, hogy ezekben a kémiai dolgokban nincs túl sok egészséges anyag)
rágooglézva csak 10ezer találat van a kozmetikumok egészségkárosító hatásairól.... az első találaton kb. 20 ezer sor van felsorolásszerűen a kémiai vegyületekről és annak a kellemes kis hatásairól...
mindegy, ha akarod, használd csak, és reméld, hogy nem lesz "száraz" a kis kacsód
hadd döntsük már el mi, hogy mire költjük a saját pénzünket, jó? nem hinném, hogy neked sok közöd lenne hozzá. attól még, hogy szerinted felesleges, szerintem tökre nem az. tudod mi a felesleges? hogy begépelted ezeket az okoskodó hozzászólásokat.
'rágooglézva csak 10ezer találat van a kozmetikumok egészségkárosító hatásairól.... az első találaton kb. 20 ezer sor van felsorolásszerűen a kémiai vegyületekről és annak a kellemes kis hatásairól... ' csak mondom, hogy 'rágooglézva' 10 ezer találat van arról is, hogy jézus él, meg hogy a sárgarépa gyógyítja a rákot. meg hogy a levegőtől meghalsz. ha okosan választasz kozmetikumot, nem fogsz belehalni, ne aggódj. de remélem, te semmi olyat nem eszel, amit boltban vásároltál, a hajadat sem mosod, nem is fürdesz, nem használsz tisztítószereket, és úgy egyáltalán: levegőt sem veszel, mert ugye az is mérgező kb.
' 10 vagy akárhány évvel ezelőtt ezek a krémek nem léteztek, és mindenki elég jól megvolt...' te hol élsz, úgy mégis??? már kb az ókorban is kísérletezgettek különböző olajokkal, szépítőszerekkel stb, 10 éve meg pláne. te valami remete vagy?
'az lepne meg a leginkább,ha ezekben a kémiai kemikáliákban nem lenne valami turpisság... ' - na milyen turpisság, mégis? mesélj még, légyszi. mond neked valamit az, hogy INCI? gondolom, semmit. ez a kozmetikumok összetevőlistája, amiben le van írva, PONTOSAN mi van bennük, ennek bárki utánanézhet. nyilván van, ami televan káros anyaggal, de van, amiben szép összetevők vannak. tudni kell ésszel választani, ennyi.
ritka egy igénytelen lehetsz. de ez még hagyján, jogod van hozzá.. de minek jössz ide tök feleslegesen okoskodni egy olyan témában, amihez
1. semmit se értesz
2. semmi közös hozzá
3. senki nem kíváncsi a véleményedre?
nem válaszoltam, mert egész egyszerűen csak nevettem az érveiden,
a karakánságod, és a rutinod a verbál fightban sajnos nem helyettesíti a megfelelő érveket,
"hadd döntsük már el mi, hogy mire költjük a saját pénzünket, jó?"
az ehhez hasonló érvek nem tudom hogy honnan jöttek neked...
"jézus él, meg hogy a sárgarépa gyógyítja a rákot"
akár ez... az ilyen vicc érvekre nem lehet mit írni, mert komolyan sem lehet venni. igenis tartalmaznak a kozmetikumok rengeteg féle káros anyagot. ezmellé ezek a szerek rendkívül drágák, és hogy valakinek megfelelő profitot hozzanak, amihez ugye hozzájön a javarészt manipulált közvélekedés a reklámok által... az ilyen fogyasztókból remekül megélnek a gyártók, és köszönik, jól érzik magukat a luxus szuperautóikban...
"de remélem, te semmi olyat nem eszel, amit boltban vásároltál, a hajadat sem mosod, nem is fürdesz"
korábbi kommentemben olvashattad, hogy legfőképp probléma a szépségcsatornák által képviselt értékrenddel van, természetesen probléma van az ételekkel is, de az szinte semennyire sem megkerülhető, nem választás kérdése, míg az, hogy egy luxustermékkel kenjük a hajunkat, amiről van valami elképzelésünk, talán hogy micsoda, egyáltalán nem ugyanaz.
tehát ami példákat felhoztál olyan szintűnek érzem, mintha egy ovisnak kéne elmagyaráznom, hogy homokot enni rossz... egyszerűen fárasztó.
de akár ez is:
"az ókorban is kísérletezgettek különböző olajokkal, szépítőszerekkel stb"
olyan, de olyan gyenge érv, baromira nem voltak még ezek a mesterséges szerek, és igen, akkor legyen igazad, talán volt 1-2 aki kisérletezett, de most komolyan, ilyeneket hasonlítgatni a modern mesterséges szerekhez és a mai társadalomhoz, nem lehet.
ez volt eddig a legértelmesebb, bár szintúgy provokatív megjegyzésed:
"na milyen turpisság, mégis? mesélj még, légyszi. mond neked valamit az, hogy INCI"
utánakerestem ennek az incinek, de az a helyzet, hogy ehhez legalább valami kémiai diploma kellhet, hogy tudd értelmezni, tehát ez az érved is köszöni szépen, úgy süllyed el, mint tengeren a papírhajó, elég volt beírni hogy inci, és ezek a találatok, így néz ki egy lista:
CETYL TRIHEXYL CITRATE | | | 24817-92-3 | | 1,2,3-Propántrikarbonsav, 2-acetil-oxi-, trihexil-észter | | Antioxidáns/kelátképző anyag/képlékenyítőszer |
ACETYL TYROSINE | | | 537-55-3 | 208-671-3 | N-acetil-L-tirozin | | Cserzőanyag, biológiai hatóanyag |
ACETYLATED CASTOR OIL | | | 84929-62-4 | 284-546-7 | Ricinusolaj, acetilezett | | Lágyítószer, bőrkondicionáló |
ACETYLATED CETYL HYDROXYPROLINATE | | | 221378-54-7 | | L-Prolin, 1-acetil-4-(acetil-oxi)-, -hexadecil-észter, (4R)- | | Lágyítószer, bőrkondicionáló |
ACETYLATED GLYCOL STEARATE | | | 22613-51-0 | 245-122-7 | 2-Acetoxi-etilsztearát | | Lágyítószer/emulzióstabilizátor |
ACETYLATED HYDROGENATED COTTONSEED GLYCERIDE | | | 165800-53-3 | | Gliceridek, gyapotmagolaj mono-, hidrogénezett, acetátok | | Lágyítószer/emulgeálószer, bőrkondicionáló |
az, hogy én szeretném eldönteni, mire költöm a SAJÁT pénzem, nem érv a vitában, egyszerűen egy alapvető emberi dolog, amit ha te is tudomásul vennél, ez az eszmecsere létre sem jött volna. rengeteg dolog van a világon, amire szerintem felesleges (hülyeség) költeni, mégsem megyek oda idegenkhez sem az utcán, sem virtuálisan különböző fórumokon (itt), hogy elkezdjek okoskodni vagy számonkérjem őket, miért költenek arra, amire. nagyon frusztráéltnak kell ehhez lenni vagy nagyon unatkozni. mondjuk szerintem tök felesleges x dologra sokat költeni, de a másiknak meg van rá igénye, semmi közöm hozzá (hacsak nem a családtagom és az én pénzemet költei). szerinted felesleges a testápoló, szerintem nem, őszintén, miért fáj az neked, hogy én használom és megveszem? tőled veszem el talán a pénzt? nem. ártok vele neked vagy valakidnek? nem.
nem vagyok buta, nem érzem magam a média által megvezetett birkának (nyilván burkoltan ezt akarod sugallni), nem veszek csak azért semmit, mert most épp annak a reklámja megy a tv-ben és xy sztárocska azt mondja, hogy jó. én és még elég sokan mások úgy tapasztaltuk, hogy egy jól megválasztott testápoló vagy arckrém pl. segít. nem tudom, te miből vagy, de télen mondjuk az emberek többségének kiszárad a bőre és erre találták fel a testápolót. de komolyan nem hiszem el, hogy ezt magyarázni kell..
'igenis tartalmaznak a kozmetikumok rengeteg féle káros anyagot. ezmellé ezek a szerek rendkívül drágák, és hogy valakinek megfelelő profitot hozzanak, amihez ugye hozzájön a javarészt manipulált közvélekedés a reklámok által... az ilyen fogyasztókból remekül megélnek a gyártók, és köszönik, jól érzik magukat a luxus szuperautóikban..' én nem vitatom, hogy NÉMELYIK kozmetikumban LEHETNEK káros anyagok, de azért nem árt helyén kezelni a dolgokat. egy arckrémbe még senki nem halt bele. az internetes meg csak arra volt példa, hogy kb mindenről találok végtelen számú cikket, amivel alátámaszthatom az 'igazamat', kérdés, hogy azok mennyire hitelesek. az ostoba összesküvéselméletek ugyanolyan veszélyesek, mint az ész nélküli vásárlási mánia. meg most őszintén, mi nem hoz profitot valaki másnak (a gonosz multiknak, nyilván)? szerintem te sem tudod 100%-ban elkerülni, hogy olyasmit vegyél meg, ami másnak nem hoz sokszoros hasznot. ha nem veszek meg egy testápolót, majd helyreáll a világ rendje szerinted? lol
'míg az, hogy egy luxustermékkel kenjük a hajunkat, amiről van valami elképzelésünk, talán hogy micsoda, egyáltalán nem ugyanaz.' én nem igazán veszek többtízezres kozmetikumokat csak a márka meg a reklám miatt. de valaki igen. nem túl okos dolog, és? vannak ennél rosszabb dolgok is a világon, nem kell ettől így kiakadni. a kérdésben meg szó sem volt ilyen luxustermékről, egy sima, olcsóbb kategóriás arckrémet akart megvenni a kérdező.
'utánakerestem ennek az incinek, de az a helyzet, hogy ehhez legalább valami kémiai diploma kellhet, hogy tudd értelmezni, tehát ez az érved is köszöni szépen, úgy süllyed el, mint tengeren a papírhajó' - nem kell ehhez vegyésznek lenni, csak tudni kell használni az internetet (2016-van, helló) és rá kell szánni egy kis időt. akit érdekel a dolog, úgyis rááldozza az energiát, akit meg nem, az meg így járt, neked nem árt vele. elég jó kis oldalak vannak, pl a magyarok közül a krémmánia nevű, ami nyilván nem helyettesít egy tudományos elemzést vagy ilyesmit, de kiindulási alapnak jó. ott lehet olvasni ezekről az általad 'tuprisságnak' titulált összetevőkről, hogy mi micsoda, milyen kockázatai lehetnek stb. de csomó külföldi oldal is van természetesen. nincs itt semmi hókuszpókusz meg rejtélyes mérgek, mindenről tudhatod, hogy micsoda, ha tudni akarod. és te utánanéztél már, hogy a kenyér, amit eszel milyen gabonából készül? a lekvárba, amit rákensz, milyen gyümölcs került? és a többi
de az egész onnan indult ki, hogy egy szimpla kérdés láttán nekiestél egy idegennek, hogy minek a krém meg a testápoló? meg, hogy feleslegesen dobja ki a pénzét és nem lesz jobb nő (egyébként itt megjegyezném, rajtam a JÓL MEGVÁLASZTOTT 'vackok' igenis sokat segítettek és jobb nő lettem tőlük, köszi), de elképesztően kell ahhoz unatkozni, hogy másokon ezt számonkérd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!